Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2022-05-10 20:33:15 
Niemowlak

Dołączył(a): 2021-09-09 19:31:18
Posty: 40
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1N
Cześć
Czy to ciężki temat, wymiana linek w FZ1 N?
Ma ktoś jakąś krótką instrukcję do tej roboty?
Nie chciałbym aby mi gdzieś w trasie pękła a nie wiem kiedy było z nią cokolwiek robione.

Dzięki :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wymiana linek gazu
PostNapisane: 2022-05-10 20:33:15 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2022-05-10 21:35:30 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 1171
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
KrzychuZ
A co z nimi nie tak?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2022-05-11 19:58:04 
Niemowlak

Dołączył(a): 2021-09-09 19:31:18
Posty: 40
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1N
Nie potrafie zlikwidować luzu na rolgazie, ale bardziej zapobiegawczo bo nie wiem czy i kiedy była wymieniana. Moto ma już ponad 55 kkm, niechciałbym 3 raz wracac na lawecie ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2022-05-11 21:18:39 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 1171
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Tiger 1050
Idac tym tokiem rozumowania to walsciwie wszystko tam sie kwalifikuje do wymiany ;)

A na powaznie zadna wymiana linek przy przebiegu 55tys nie jest konieczna o ile nie ma uszkodzen.

Nowy nabytek? Zajrzyj do alternatora w jakim stanie sa magnesy

Tuzmen 1050


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2022-05-12 07:35:45 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 1854
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: BMW R1200GS 2005 ABS
Jak regulujesz ten luz na rolgazie? Jaki jest ten luz który zostaje?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2022-05-13 22:02:04 
Niemowlak

Dołączył(a): 2021-09-09 19:31:18
Posty: 40
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1N
tuzmen napisał(a):
Idac tym tokiem rozumowania to walsciwie wszystko tam sie kwalifikuje do wymiany ;)

A na powaznie zadna wymiana linek przy przebiegu 55tys nie jest konieczna o ile nie ma uszkodzen.

Nowy nabytek? Zajrzyj do alternatora w jakim stanie sa magnesy

Tuzmen 1050


Z zeszłego roku. Alternator już jest ok ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2022-05-13 22:03:32 
Niemowlak

Dołączył(a): 2021-09-09 19:31:18
Posty: 40
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1N
sfazowany napisał(a):
Jak regulujesz ten luz na rolgazie? Jaki jest ten luz który zostaje?


Na takiej śrubce na lince obok rolgazu. Jak duży jest? Denerwuje mnie podczas jazdy, bo nie reaguje od razu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2022-05-15 18:41:36 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-04-16 19:48:23
Posty: 55
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fortepianino fzs 600
KrzychuZ napisał(a):
sfazowany napisał(a):
...Denerwuje mnie podczas jazdy, bo nie reaguje od razu.

tożto podstawowa przypadłość fz1 z pierwszych lat produkcji - jak w pierwszym poście viewtopic.php?f=21&t=14837
chyba jedyne wyjście to flash ecu, np http://www.ivansperformanceproducts.com/2006fz1.htm
edit: a może rzeczywiście ta linka..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2022-05-17 18:11:27 
Niemowlak

Dołączył(a): 2021-09-09 19:31:18
Posty: 40
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1N
kunca napisał(a):
KrzychuZ napisał(a):
sfazowany napisał(a):
...Denerwuje mnie podczas jazdy, bo nie reaguje od razu.

tożto podstawowa przypadłość fz1 z pierwszych lat produkcji - jak w pierwszym poście viewtopic.php?f=21&t=14837
chyba jedyne wyjście to flash ecu, np http://www.ivansperformanceproducts.com/2006fz1.htm
edit: a może rzeczywiście ta linka..


Nie, to ewidentny luz. Nie jest tak, że chce dodac gazu a silnik nie reaguje.
Jak na youtube, pokazuje jak się reguluje, to ja mam podobnie z tym luzem.
https://www.youtube.com/watch?v=ltT1NJuScl0
Moim zdaniem troche za duzy :evil:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2022-05-17 19:17:04 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2014-04-16 19:48:23
Posty: 55
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fortepianino fzs 600
KrzychuZ napisał(a):
sfazowany napisał(a):
Nie, to ewidentny luz. Nie jest tak, że chce dodac gazu a silnik nie reaguje.
Jak na youtube, pokazuje jak się reguluje, to ja mam podobnie z tym luzem.
https://www.youtube.com/watch?v=ltT1NJuScl0
Moim zdaniem troche za duzy :evil:


aa, ok, na końcu tych linek rolgazu też chyba masz regulacje, ale jak się do nich dobrać w fz1 to nie mam fotolovestory, zdjęcia oczywiście ukradłem od toooomela z sychro gaźników


Załączniki:
a.jpg [83.55 KiB]
Pobrane 36 razy
2.jpg [51.33 KiB]
Pobrane 36 razy
3.jpg [139.68 KiB]
Pobrane 35 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2022-05-20 21:57:20 
Niemowlak

Dołączył(a): 2021-09-09 19:31:18
Posty: 40
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1N
kunca napisał(a):
KrzychuZ napisał(a):
sfazowany napisał(a):
Nie, to ewidentny luz. Nie jest tak, że chce dodac gazu a silnik nie reaguje.
Jak na youtube, pokazuje jak się reguluje, to ja mam podobnie z tym luzem.
https://www.youtube.com/watch?v=ltT1NJuScl0
Moim zdaniem troche za duzy :evil:


aa, ok, na końcu tych linek rolgazu też chyba masz regulacje, ale jak się do nich dobrać w fz1 to nie mam fotolovestory, zdjęcia oczywiście ukradłem od toooomela z sychro gaźników


Dzięki! Jak znajde chwile to podłubie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org