Autor Wiadomość
PostNapisane: 2012-05-12 22:51:29 
Niemowlak

Obecne moto: fzs 600 99r.
Witajcie,
otóż problem wygląda tak, mam fzs 600 i wszystko wygląda ok. poza faktem, że dzisiaj po deszczowym dniu, miałem problem z odpaleniem, tak jakby nie chciał gadać na 1 gar. Po odpaleniu zaobserwowałem, że szczególnie w niskim zakresie obrotów (do 5 tysięcy) tak jakby niektóre "cykle pracy" jakiegoś (najprawdopodobniej 3 licząc od lewej bo kolektory tylko ciepłe) cylindra wypadały tj. tak jakby świeca nie zawsze przeskakiwała. Potem motocykl postał kilka godzin w garażu i miałem ten sam problem przy odpalaniu. Następnie pojechałem w jedno miejsce i zostawiłem na zewnątrz motocykl jeszcze na jakieś 2 godziny. Normalnie odpalił tak jakby wszystko znowu działa. Jaka może być diagnoza? Świece i fajki już nie były długo wymieniane. Przy próbie poprawienia jednej z fajek podczas jazdy kopnął mnie prąd... Przewód do jednej z fajek siedzi dosyć luźno. Można go bez problemu wyjąć.
Pozdrawiam

PostNapisane: 2012-05-12 22:51:29 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2012-05-12 23:26:14 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: FZ6-S - 2004
SqU33z3R napisał(a):
Witajcie,
Świece i fajki już nie były długo wymieniane. Przy próbie poprawienia jednej z fajek podczas jazdy kopnął mnie prąd... Przewód do jednej z fajek siedzi dosyć luźno. Można go bez problemu wyjąć.
Pozdrawiam

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie właśnie od tego zaczął bym na początku świece i fajki wraz z kablami , LWG

PostNapisane: 2012-05-13 10:50:08 
Mistrz prostej

Telefon: 784014516
Obecne moto: FZ1
No ja miałem taki problem ,że po umyciu też chodził na 3 gary, ale musiałem jechać coś załatwić no i pojechałem to po 5 km stojąc na światłach zgasiłem moto i odpaliłem ponownie, dalej to samo , potem chyba po 3 km zrobiłem to samo i moto już chodziło normalnie. Czyli wg mnie wyschła ta woda po umyciu i w porządku, myślę , że trzeba będzie zajrzeć do przewodów , bo świece nowe są.