Autor Wiadomość
 Tytuł: kod lakieru
PostNapisane: 2016-02-20 12:50:04 
Niemowlak

Witam,
Przyznam szczerze, że szukam informacji na temat kodu lakieru w google już z 2h i nie znalazłem nic konkretnego.
Byłbym wdzięczny jeśli ktoś by mi pomógł.
Gdzie znajdę nr kodu do Kociaka z 97go roku? A Najlepiej byłoby gdyby mi ktoś już podał nr.
Nie musiałbym jeździć tam i nazad by to sprawdzić.
Nr win gdzieniegdzie radzą gdzieś tam wpisać na jakiejś niemieckiej stronie ale mnie nie łapie, a więc podam.
Nr. JYA4TV00000024149
Doszły mnie też słuchy aby udać się do mieszalni lakierów gdyż po pewnym czasie odcień się zamienia, wydaje się to logiczne, ale na ile w tym prawdy?
Proszę odpowiedzcie na oba moje pytania.
Poniżej umieszczę zdjęcie kota.

Załączniki:
IMG_0150.JPG [1.36 MiB]
Pobrane 433 razy

Tytuł: Re: kod lakieru
PostNapisane: 2016-02-20 12:50:04 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł: Re: kod lakieru
PostNapisane: 2016-02-21 00:03:33 
Zamykacz opon

Obecne moto: Fz6n 07 Black
Kolor to Vivid Red Cocktail 7
Kod czerwony 0580
Kod czarny 004B
Sam sprawdź na stronie colorrite

PostNapisane: 2016-02-21 02:38:45 
Pryszczaty jeździec

Telefon: 665826261
Obecne moto: FZS 1000
Mi w miejscu gdzie dorabiają lakiery powiedzieli, że nie mają recrptur do motocykli. Zostawiłem czachę, dobrali kolor z jakiegoś modelu fiata, mam nadzieję, że nie będzie rzucało się w oczy

PostNapisane: 2016-02-22 14:11:58 
Niemowlak

nie no co Ty fiat 125p w kolorze czerwonym budził szacun:D

PostNapisane: 2016-02-22 14:17:12 
Niemowlak

Dzej003 - dziękuje Ci bardzo:) właśnie takiej strony potrzebowałem:) długo bym pewnie nad tym siedział:) dzięki naprawdę mi pomogłeś, miejmy nadzieje, że lakiernik będzie wiedział o co chodzi:D

A tak z innej beczki, wczoraj byłem wymienić z bratem dekiel od alternatora. Twierdził, że to mały problem w końcu na mechanice samochodowej się zna, a motocykl to takie proste urządzenie.. co tam może być skomplikowanego.. ale do rzeczy i po kolei.
Jak sie okazało dekiel co prawda miał otwory mocujące tam gdzie należy poza jednym tzn, kabel od alternatora nie miał wylotu. Tak więc braciszek naciął otwór na kabel, kontówką. I ładnie mu to wyszło ale na alternator spadły opiłki dekla, jak również wkręcając/mocując alternator do nowego dekla odizolował w 2 miejscach przewód z alternatora oczywiście. Nie było zwarcia, przynajmniej tak On twierdzi gdyż mi nie dał zobaczyć. Idziemy dalej wkładamy dekiel mocujemy go jak należy i próbujemy odpalić. Przekręcam kluczyk w stacyjce i kontrolki się zaświeciły jednak przy próbie odpalenie słychać charakterystyczne trzeszczenie i stukanie dochodzące z akumulatora.
Moje pytanie, czym ten dźwięk może być spowodowany? uszkodzeniem alternatora czy może czym innym?
Dodam jedynie, że wszystko było ok gdy alternator siedział w starym deklu który jednak był dziurawy. Jak również fakt, że ściągnełem przednią owiewkę w celu położenia szpachli i pomalowanie owiewki na nowo. Przy próbie odpalenia motocykla owiewka z światłami nie była założona a więc w miejscu gdzie jest reflektor moim zdaniem (choć mogę się mylić) obwód był otwarty. Zdaje sobie sprawę, że to gadanie teoretyczne i najlepiej byłoby to Wam zobaczyć. Co może być wynikiem stukania o którym wspomniałem oraz faktu, że silnik nie zaskoczył. Pomimo świecących się kontrolek, nie udało się nam nakłonić kociaka do przyjemnego pomruku:P Będę wdzięczny za poradę.

PostNapisane: 2016-02-23 08:32:26 
Pryszczaty jeździec

Telefon: 665826261
Obecne moto: FZS 1000
Cron napisał(a):
nie no co Ty fiat 125p w kolorze czerwonym budził szacun:D

podobno czerwony szybszy!! :lol: