Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2021-10-19 23:25:09 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-01-13 20:48:01
Posty: 301
Lokalizacja: Polkowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 Fazer S2 ABS
https://pl.aliexpress.com/item/32978426 ... 9517%22%7D

Na przykład taki lub każdy inny do FZ6, nie ważne, czy z kostkami, czy bez, przy wersji z ABS i tak kostki do wycięcia i podłączenie do sterownika ECU.

Tu masz opisane jak podłączyć: viewtopic.php?f=22&t=12086&start=135


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-10-19 23:25:09 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2021-10-22 19:02:40 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2021-10-14 22:02:01
Posty: 7
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 600965849
Obecne moto: FZ 6 S1
pawcio81 napisał(a):
https://pl.aliexpress.com/item/32978426141.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.83502876Urb3a0&algo_pvid=4bc3b646-6e52-46a6-b02e-fd0e48df6362&algo_exp_id=4bc3b646-6e52-46a6-b02e-fd0e48df6362-1&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2210000015800309517%22%7D

Na przykład taki lub każdy inny do FZ6, nie ważne, czy z kostkami, czy bez, przy wersji z ABS i tak kostki do wycięcia i podłączenie do sterownika ECU.

Tu masz opisane jak podłączyć: viewtopic.php?f=22&t=12086&start=135




Zamówione ciekawe kiedy przyjdzie...

Dzieki bardzo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-11-13 17:11:30 
Niemowlak

Dołączył(a): 2021-09-09 19:31:18
Posty: 41
Lokalizacja: Tychy
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ1N
Ktoś już pewnie montował takie cudo w FZ1, więc prośba aby wrzucić coś sprawdzonego i żebym się przy montażu nie zagotował ;)
Wiem że są np z HealTecha, ale 4 stówki to trochę dużo...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2021-11-14 20:00:12 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2017-03-23 09:25:32
Posty: 54
Lokalizacja: Zawiercie
Płeć: Mężczyzna
Telefon: S21
Obecne moto: FZS1000
KrzychuZ napisał(a):
Ktoś już pewnie montował takie cudo w FZ1, więc prośba aby wrzucić coś sprawdzonego i żebym się przy montażu nie zagotował ;)
Wiem że są np z HealTecha, ale 4 stówki to trochę dużo...


Poszukaj na AliExpress najwyżej oceniany do FZ1 - będzie działał :) Tylko pamiętaj że do wersji z ABS są inne, dlatego musisz znaleźć odpowiedni :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-11-15 21:13:48 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-01-03 09:42:30
Posty: 21
Lokalizacja: Oświęcim
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ8
pawcio81
Sima czytam posty odnośnie podłączenia wyświetlacza w fz8 z ABS i jeste pewna rozbierznośc w kolorach podłaczenia kabli przy ECU . Próbowałem podpiąc u siebie chinola" Gear" i nie wiem czemu nie chce zapamiętywać biegów . Możesz opisać dokładnie jak podłączyć ?.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-11-17 10:21:20 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2013-01-13 20:48:01
Posty: 301
Lokalizacja: Polkowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 Fazer S2 ABS
Przyczyn może być wiele, za mało danych podałeś, najpierw trzeba zweryfikować poprawność podłączenia, masz schemat podłączenia sterownika ECU i sterownika ABS? Od tego trzeba zacząć, nie mam za bardzo czasu, by szukać schematów do FZ8. Możliwe, że wskaźnik trzeba zresetować, nie pamiętam jak to się robi, musisz poszukać, trzeba chyba kilka razy w krótkim czasie załączać i wyłączać mu zasilanie. Poniżej masz opisane jak powinien reagować wskaźnik na poprawny sygnał prędkości obrotowej silnika i prędkości jazdy:

Po uruchomieniu wskaźnik powinien zacząć szybciej migać (chodzi o literę "L"), szybsze miganie oznacza prawidłowa interpretację sygnału prędkości obrotowej silnika. O tym, czy wskaźnikowi odpowiada sygnał prędkości koła dowiesz się w trakcie programowania, jeśli będzie wołać o włożenie kolejnego biegu, to znaczy, że prędkość interpretuje właściwie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-11-17 22:55:25 
Legenda forum

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 2384
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XV250 R1200GS CBF600
Mój chińczyk przechodził w tryb L jak zostawiło się zapłon wlączony ze zgaszonym silnikiem na minutę czy tam dłużej.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 247 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org