Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-12-08 00:25:36 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: FZS 1000
electro widzę że jesteś typem wiecznego malkontenta, chcesz zmieniać świat ale jakoś ci to nie wychodzi a z każdej twojej wypowiedzi bije sarkazmem i kompleksem wyższości :? to tak na marginesie

Ja myślę że ten Pan Zbyszek ma umiejętności i czas i dorabia sobie na emeryturze produkcją wydechów i tego typu akcesoriów w przydomowym warsztacie, firmy na allegro nie ma zarejestrowanej także podatku nie odprowadza (tyle co opłaty allegro 1-2zł za wystawienie aukcji i 3% od ceny sprzedaży czyli średnio 6zł łącznie koszty internetowe oscylują w okoliach 8zł) firmy HUZAR także nie ma w spisie (oprócz producentów miodu :) także o żadnym podatku nie może być mowy (tak to nielegalne i ścigane przez skarbówkę - cóż Polskie realia)

Ja pomimo długich poszukiwań nie znalazłem negatywnych opinii na temat wydechów Dominator, chyba że mówimy o pierwszej serii produkowanych 3-4 lata temu - FAKT one czasami pękały, w obecnych modelach problem został wyeliminowany (podobno :)
Zaryzykuję te 400zł co będzie to będzie :twisted:

PostNapisane: 2013-12-08 00:25:36 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2013-12-08 00:37:13 
Mistrz prostej

DominWK napisał(a):
tak to nielegalne i ścigane przez skarbówkę - cóż Polskie realia

Yyyy? Tak jest w każdym kraju, ale warto sobie ponarzekać :)
DominWK napisał(a):
electro widzę że jesteś typem wiecznego malkontenta

Jestem realistą i wiem, że nikt Ci nic za darmo nie da.
DominWK napisał(a):
chcesz zmieniać świat

Nie chcę, po prostu zadziwia mnie to, że ludzie dorośli myślą, że ktoś coś zrobi za pół darmo. Raczej dzieci tu nie ma, skoro to forum motocyklowe ;)
DominWK napisał(a):
Ja myślę że ten Pan Zbyszek ma umiejętności i czas

Co do drugiego to raczej ma, skoro jest na emeryturze, co do pierwszego to nie widać u Ciebie tej pewności.
DominWK napisał(a):
tego typu akcesoriów w przydomowym [...]) także o żadnym podatku nie może być mowy

To wychodzi, że pan Zbyszek już nie dopłaca, ale stać go ledwo na piwo ;)
Ponadto ten pan Zbyszek to jakiś inżynier z Akrapa, Yoshiego czy co? Skąd ma niby takie doświadczenie w projektowaniu wydechów? Bo o ile może i pewnie ma nie małą wiedzę związaną z metalurgią (skoro tak to wygląda), o tyle skąd mam wiedzieć, jak się będzie sprawować tłumik?
Ponadto nie ma firmy, to jak wystawia tę gwarancję?

PostNapisane: 2013-12-08 00:46:31 
Pierwszy wydech regionu

Nie wiem skąd i czy posiada takie a nie inne umiejętności, może wyssał je z mlekiem matki albo ukradł :D
Gwarancja pewnie działa tak że jeśli się zepsuje to wyślij ja naprawię i odeślę :)
Nikt nie ma gwarancji kupując wydech samoróbkę za 300zł że będzie brzmiał jak Akrapović czy Yoshimura, ba! nawet powiem że gwarancje to on ma ale na to iż brzmienie będzie zgoła odmienne :P

Czuję electro że nie masz firmy bądź działalności gospodarczej i nie wiesz jak to działa, nie dość że musisz płacić podatki - WCALE NIE NISKIE, to jeszcze dochodzi ZUS co miesiąc który potrafi nie jeden "Small Business" bardzo szybko posłać do piachu

Na oszustwach skarbowych nie jeden się dorobił ale też nie jeden stracił wszystko i siedzi w kryminale, czy warto?
Niech sobie każdy sam odpowie :wink:

PostNapisane: 2013-12-08 01:02:58 
Zamykacz opon

Obecne moto: WR 426 SM MX
electro napisał(a):
W tych 330 zł masz koszty prowadzenia firmy, koszty wystawienia aukcji i prowizję, do tego podatki. Od tego odlicz sobie sprzęt, który musi być i który się zużywa, koszty eksploatacji sprzętu i materiał.
To nie wiem gdzie jeszcze wcisnąć to, że taki gość musi zarabiać na tym.
A brzmi to tak:
http://www.youtube.com/watch?v=H4LDz33L ... re=mh_lolz
Link ze strony allegro, czy brzmi jakoś super pozostawiam waszej ocenie.

Ale chyba po polsku napisalem ze intersuje mnie opinia kogos kto slyszal i cos wie o tym wydechu a nie jakies narzekania o podatkach, itp ;)

PostNapisane: 2013-12-08 02:53:30 
Mistrz prostej

DominWK napisał(a):
to jeszcze dochodzi ZUS co miesiąc który potrafi nie jeden "Small Business" bardzo szybko posłać do piachu

No i co? To ja mam płacić za Twoją emeryturę? Czy ktoś inny? Ponadto zakładając firmę z tego co wiem płacisz najniższą stawkę, więc bez przesady. Jeśli już jesteśmy przy tym to jakoś nie słyszałem narzekania na to, że do rolnika musisz dopłacać co miesiąc kilka dyszek, a to jest dopiero niesprawiedliwość.
DominWK napisał(a):
Gwarancja pewnie działa tak że jeśli się zepsuje to wyślij ja naprawię i odeślę :)

Nie lubię niczego na gębę, bo z umowami na piśmie bywa różnie, a co dopiero takimi. I nie jest to jakiś mit, tylko moje doświadczenie.
DominWK napisał(a):
brzmienie będzie zgoła odmienne :P

Brzmienie za 300 zł, czyli tanie.
DominWK napisał(a):
płacić podatki - WCALE NIE NISKIE

Zapomniałeś o odliczeniach vatu i kosztach. Przedsiębiorca jak jest zaradny płaci podatki dużo niższe od przeciętnego człowieka, bo wszystko wrzuca w koszta co może i odlicza vat.
DominWK napisał(a):
Na oszustwach skarbowych nie jeden się dorobił ale też nie jeden stracił wszystko i siedzi w kryminale, czy warto?

Przykład Romana Kluski pokazuje, że nie trzeba kantować, aby stracić ;)
Jacek_L napisał(a):
Ale chyba po polsku napisalem ze intersuje mnie opinia kogos kto slyszal i cos wie o tym wydechu a nie jakies narzekania o podatkach, itp ;)

Toteż nie stwierdzam jednoznacznie, że to gówno, ale jednak daje Ci pewną opinię, która może dać Ci do myślenia. Zresztą masz film na aukcji, jak dla mnie dźwięk dupy nie urywa. Wolałbym już poszukać czegoś z używanych.

PostNapisane: 2013-12-08 04:13:51 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Fz1
DominWK napisał(a):
electro widzę że jesteś typem wiecznego malkontenta, chcesz zmieniać świat ale jakoś ci to nie wychodzi a z każdej twojej wypowiedzi bije sarkazmem i kompleksem wyższości :? to tak na marginesie

też to zauważyłem i zaczyna mnie to męczyć
za 300 zł przeróbki robi edek
i nie słyszałem złej opinii na jego temat
też daje gwarancje pomimo że paragonów z tego co wiem nie wydaje
a jak byłem u niego to służył pomocą i to za DARMO i nie jest on emerytem który ma tylko czas ,,, skoro ci to electro przeszkadza ...

PostNapisane: 2013-12-08 14:47:27 
Pierwszy wydech regionu

Ludziska potrzebna pomoc, jakaś rada jak to rozruszać?
Nie dość że śruba jest obrobiona to jeszcze gwint w wahaczu chyba zardzewiały (już popsikałem WD40)

[ img ]

PostNapisane: 2013-12-08 14:54:41 
Mistrz Polski

Obecne moto: Thundercat
Dospawaj coś do śruby i wtedy ją rozruzszasz i tak później pójdzie na złom
Do electro: Napisałeś ogólnie o mechanikach w większość z nich lub duży ułamek nie jest kompetentna dlatego zwórciłem uwagę na to co napisałeś.

PostNapisane: 2013-12-08 19:04:11 
Zamykacz opon

Telefon: 694 667 723
Obecne moto: YZF600R
Możesz nagrzać palnikiem lub opalarka poczekać, aż przestygnie i spróbować odkręcić.

PostNapisane: 2013-12-08 19:11:29 
Mistrz prostej

taz1612 napisał(a):
za 300 zł przeróbki robi edek

A tu za 330 zł ktoś Ci robi cały wydech, to nie jest dziwne?
taz1612 napisał(a):
skoro ci to electro przeszkadza

Mi nie przeszkadza, niech sobie nawet rzeźbi z gówna, tyle, że jeśli ktoś uważa, że za 300 zł dostanie coś dobrego to może i tak, ale w agencji ale nie nowy tłumik ;)
Podkopnik napisał(a):
Do electro: Napisałeś ogólnie o mechanikach w większość z nich lub duży ułamek nie jest kompetentna dlatego zwórciłem uwagę na to co napisałeś.

Jednak reguła, o której pisałem jest prawdą i nie można zaprzeczyć.
DominWK napisał(a):
Ludziska potrzebna pomoc, jakaś rada jak to rozruszać?

Młotek pomaga, tylko trzeba uważać. Następnym razem kup sobie dobre klucze, żeby śruby nie obruszać albo trochę lepiej z nich korzystaj.

PostNapisane: 2013-12-08 23:27:00 
Pierwszy wydech regionu

No niestety ta śruba była już obrobiona przy kupnie motocykla, jutro się z tym pobawie

A tak na marginesie zależałoby dać nową śrubę czyli muszę zrzucić tylną ośkę z kołem? To wszystko dla małej śrubki ehh

PostNapisane: 2013-12-08 23:54:17 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: BMW GS 1200
DominWK
no raczej musisz zrzucić,ale i tak miałem Tobie mówić żebyś na wyjętej ośce ją odkręcił...niby lepszy dostęp wtedy uzyskasz...po wyjęciu spróbuj jeszcze kluczem nasadowym.

PostNapisane: 2013-12-09 18:56:29 
Pierwszy wydech regionu

Kupiłem w bardzo okazyjnej cenie takie kierunki:

http://allegro.pl/show_item.php?item=3764498776

Po wymontowaniu starych jednak są dziury i teraz wiem że muszę kupić zaślepki, znalazłem takie:

http://allegro.pl/zaslepki-kierunkowska ... 97018.html

Piszą na aukcji że będą pasować, czy 4szt. wystarczą czy trzeba wziąć 8szt.?
Nie wiem czy montuje się je na zewnątrz i wewnątrz otworu kierunkowskazów czyli 4x2 czy tylko na zewnątrz 4x1?

I by ktoś podpowiedział jak podłączyć nowe kierunki z tym przerywaczem :oops: elektryk ze mnie słaby

ps. Jakby co mam na sprzedaż 4 kierunki oryginalne jeszcze z pomarańczowymi kloszami (prawy przód i prawy tył lekko otarte po szlifie, lewy przód i lewy tył idealne)

PostNapisane: 2013-12-09 20:46:52 
Mistrz prostej

DominWK napisał(a):
I by ktoś podpowiedział jak podłączyć nowe kierunki z tym przerywaczem

Wkładasz na miejsce starego. Przerywacz z tego co pamiętam jest po lewej stronie motocykla tam pod tym 3kątnym czarnym plastikiem.

PostNapisane: 2013-12-09 21:19:30 
Legenda forum

Telefon: czarny
Obecne moto: r1100gs
DominWK zdjąć koło, wyjąć oś, klocki, i masz piękne dojście.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona