Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-04-23 14:00:27 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2013-02-04 15:11:08
Posty: 438
Lokalizacja: Łódź
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600
Naprawdę ktoś to kupuję?
Sorry może jestem spaczony, ale nie ma opcji żebym zapłacił prawie 400pln za taki wyświetlacz.
Tam jest części maks za 60pln (i to kupując w sklepie), nawet doliczając prace konstruktorów to nijak ma się do podanej ceny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-23 14:00:27 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2015-04-23 15:54:46 
Niemowlak

Dołączył(a): 2014-03-30 21:36:22
Posty: 45
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
Witajcie,
też chcę kupić wyświetlacz biegów no ale nie dam za niego 400zł ....

czy coś takiego będzie pasowało do FZ6 ?
http://allegro.pl/wyswietlacz-wskaznik-zmiany-biegow-do-motocykla-i5292446550.html

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-23 19:20:27 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-10-29 20:24:48
Posty: 447
Lokalizacja: Północne Mazowsze
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6
Tak kolego - będzie pasował. Jest to uniwersalny wyświetlacz z kraju ryżu. Bardzo podobny masz tutaj:

http://www.ebay.com/itm/Universal-Motor ... 04&vxp=mtr

Jedyna różnica to brak tego "kozackiego" tribala czy co to jest na obudowie. Jak widzisz można to kupić nieco taniej.

Ja właśnie kupiłem sobie coś takiego:

http://www.ebay.com/itm/Motorcycle-Univ ... 81&vxp=mtr

W moim przypadku będę musiał wpiąć się w instalację, gdyż biegi nie są wyświetlane na podstawie zmiany położenia dźwigni zmiany biegów.

Problem tylko gdzie do jasnej cholery umieścić ten wyświetlacz żeby było:
a) estetycznie
b) przejrzyście
c) nie kolidowało to z kablami i elementami takimi jak wypełnienia z obu stron, które demontuje się w przypadku podniesienia zbiornika.

Jeśli macie jakieś sugestie to będę wdzięczny. Zdjęcia jak Wy to rozwiązaliście szczególnie mile widziane :)

LWG!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-23 19:49:31 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2014-07-29 10:56:56
Posty: 254
Lokalizacja: Wałbrzych
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fzs600 2001r
Wiem, że mój to fzs600, ale może komuś się przyda.
[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-24 09:02:20 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-10-29 20:24:48
Posty: 447
Lokalizacja: Północne Mazowsze
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6
Fajne miejsce, ale w FZ6 to niestety nie przejdzie :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-24 09:07:23 
Niemowlak

Dołączył(a): 2014-03-30 21:36:22
Posty: 45
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
Tanatos prześlij zdjęcia jak zamontujesz. Będziesz to robił w ten weekend ?
Chyba też zamówię z e-baya, ten który Ty kupiłeś.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-24 09:17:14 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-10-29 20:24:48
Posty: 447
Lokalizacja: Północne Mazowsze
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6
Nie nie :( Mi to kupił dosłownie tydzień temu mój najlepszy kumpel, który mieszka w USA. Paczka z kraju ryżu będzie szła do USA, dopiero potem do mnie przy okazji robienia "paczki" dla rodziny. Więc jak znam życie to wyświetlacz będzie u mnie dopiero w wakacje, bo na aukcji jest napisane, że przesyłka z Chin idzie ok. 30 dni roboczych :(

Trochę dziwne, ale cóż... Dziwne bo jak kumepl kupował mi klamki to z Chin dotarły do USA w 5 dni roboczych!!!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-24 10:49:33 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2012-05-16 22:18:02
Posty: 65
Lokalizacja: DZIAŁDOWO
Płeć: Mężczyzna
Telefon: 798896325
Obecne moto: FZ6 S
Tanatos napisał(a):
Tak kolego - będzie pasował. Jest to uniwersalny wyświetlacz z kraju ryżu. Bardzo podobny masz tutaj:

http://www.ebay.com/itm/Universal-Motor ... 04&vxp=mtr

Jedyna różnica to brak tego "kozackiego" tribala czy co to jest na obudowie. Jak widzisz można to kupić nieco taniej.

Ja właśnie kupiłem sobie coś takiego:

http://www.ebay.com/itm/Motorcycle-Univ ... 81&vxp=mtr
na moje nie założysz tego wyświetlacza, z takim samym walczyłem z 2 tyg i się poddałem do FZS a podejdzie no ale mogę sie mylić
W moim przypadku będę musiał wpiąć się w instalację, gdyż biegi nie są wyświetlane na podstawie zmiany położenia dźwigni zmiany biegów.

Problem tylko gdzie do jasnej cholery umieścić ten wyświetlacz żeby było:
a) estetycznie
b) przejrzyście
c) nie kolidowało to z kablami i elementami takimi jak wypełnienia z obu stron, które demontuje się w przypadku podniesienia zbiornika.

Jeśli macie jakieś sugestie to będę wdzięczny. Zdjęcia jak Wy to rozwiązaliście szczególnie mile widziane :)

LWG!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-26 09:28:25 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-10-29 20:24:48
Posty: 447
Lokalizacja: Północne Mazowsze
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6
Naprawdę nikt więcej z kolegów nie pochwali się gdzie zamontował wyświetlacz?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-26 21:51:18 
Niemowlak

Dołączył(a): 2014-10-30 20:04:47
Posty: 21
Lokalizacja: Wadowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6 S2
Ja przykleiłem za pomocą dołączonej w zestawie taśmy przylepnej - bezpośrednio nad licznikiem i wygląda to tak:


Załączniki:
Zdjęcie1191.jpg [238.13 KiB]
Pobrane 634 razy
wyświetlacz 002.jpg [141 KiB]
Pobrane 575 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-28 18:55:05 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-10-29 20:24:48
Posty: 447
Lokalizacja: Północne Mazowsze
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6
A z ciekawości: dawno temu montowałeś ten wyświetlacz? Mam nadzieję, że dawno temu bo to by świadczyło, że dołączona taśma jest coś warta :D Z drugiej strony jeśli będzie ją trzeba "podmienić" raz na kilka miesięcy to też tragedii nie będzie.

A nawiasem mówiąc strasznie podobają mi się analogowe obrotomierze. Strasznie mi tego brakuje w FZ6 S1 :(

LWG!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-28 19:20:38 
Niemowlak

Dołączył(a): 2014-10-30 20:04:47
Posty: 21
Lokalizacja: Wadowice
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6 S2
Wyświetlacz montowałem w październiku ubiegłego roku. Do tej pory trzyma się bardzo fajnie. Co będzie dalej – trudno powiedzieć. Ale też nie powinno być problemów z wymianą taśmy, gdyby zaistniała taka konieczność.
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-29 10:45:08 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-10-29 20:24:48
Posty: 447
Lokalizacja: Północne Mazowsze
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6
Kurde... że jeszcze nikt nie wymusił na producentach, że taki wyświetlacz powinien być na wyposażeniu standardowym każdego modelu. Fakt, że mam jeszcze średnie doświadczenie z moto (to mój 2. sezon), ale myślę, że i nie jeden "stary wyjadacz" cieszyłby się z tego elementu w swoim moto :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-29 11:53:52 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2015-01-20 17:32:02
Posty: 75
Lokalizacja: Rybnik
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer 600 S2
u mnie tak to wygląda :)
http://zapodaj.net/8dc025fe67b1f.jpg.html

no wyświetlacz w standardzie i abs :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-04-29 12:52:06 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2012-10-29 20:24:48
Posty: 447
Lokalizacja: Północne Mazowsze
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Yamaha FZ6
Fajnie to wygląda.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 244 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org