Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-04-19 12:13:31 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-08-01 20:38:33
Posty: 78
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
A jak będzie luz to co się stanie? Będzie się zakleszczać czy szybciej wyrabiać? U mnie jest luz i jak na razie, nie odczuwam problemów z tym związanych.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-19 12:13:31 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2017-04-19 16:15:56 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2016-09-22 10:45:51
Posty: 499
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: sześć082x6 2x4 2x7
Obecne moto: BMW R1200R
Może np linka się "przeciąć", Może w pewnych newralgicznych momentach źle si się złapać, ale paluchów nie przytniesz, jeżeli o ty chodzi :)

Zakleszczyć też się nie powinna, bo prędzej się trzpień wytnie i wtedy może być problem.

Załatwienie sprawy luzu to 3-4 zł, więc raczej bym likwidował :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-19 23:10:20 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-08-01 20:38:33
Posty: 78
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
Muszę się temu przyjrzeć. Tylko brak czasu i gówniana pogoda nie sprzyja. Widziałem na forum ogłoszenie z łożyskowanymi klamkami więc można się nad tym rozwiązaniem zastanowić. Pewnie kwestia rozwiercenia otworów i wprasowania łożysk.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-20 15:11:01 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-10-24 19:21:54
Posty: 388
Lokalizacja: stolica "Scyzorykowa"
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6S
Załącznik:
WP_20170419_21_04_09_Pro.jpg [355.45 KiB]
Pobrane 586 razy

U mnie już zamontowane. Cieszy regulacja klamki sprzęgła, teraz mam komfort :D. Mam jeszcze jedno pytanie, przy klamce sprzęgła na końcu linki jest zakończenie w kształcie walca które mocuje linkę do klamki. Na tym walcu siedzi kawałek tworzywa który już jest mocna zdezelowany. Czy może macie jakis pomysł czym tą plastikową osłonę zastapić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-20 23:07:28 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-08-01 20:38:33
Posty: 78
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
Jakimś przeciętym wzdłuż wężykiem.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-21 09:32:16 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 384
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Viper jak to nie problem, to podaj link do aukcji na której kupiłeś klamki, bo dokładnie takie mi się marzą. :D

Ostatnio o mało co nie wymieniłem klamek, które chciał mi opylić kolega z roboty /przysłali mu o jeden komplet za dużo :D / ale niestety były za grube w miejscu gdzie wchodzi śruba je trzymająca. Do Ducati pasowały a do FZ6 niestety nie.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-22 10:23:22 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-10-24 19:21:54
Posty: 388
Lokalizacja: stolica "Scyzorykowa"
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6S
http://allegro.pl/myaccount/feedbacks_a ... iderlover/
Sprzedający ma nick ridelover.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-22 10:25:04 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2013-08-10 19:56:21
Posty: 80
Lokalizacja: WZ
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS600
Viper napisał(a):
U mnie już zamontowane. Cieszy regulacja klamki sprzęgła, teraz mam komfort


Dobrze widzę, że dźwignia jest przy końcu podcięta? Po co?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-22 11:58:35 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 384
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Viper napisał(a):
http://allegro.pl/myaccount/feedbacks_add.php/addOld/p,1/set_item_id,6640576018/set_user_login,riderlover/
Sprzedający ma nick ridelover.


Dzięki Viper :beer:
Tak się składa, że mam do niego caaałe i aż 20 km. :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-22 15:43:27 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2012-10-24 19:21:54
Posty: 388
Lokalizacja: stolica "Scyzorykowa"
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fz6S
baart napisał(a):
Dobrze widzę, że dźwignia jest przy końcu podcięta? Po co?

Prawdopodobnie po to żeby w czasie ewentualnego slizgu ułamała się końcówka klamki a nie uszkodziła czegoś ważniejszego.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-22 23:34:23 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2016-08-01 20:38:33
Posty: 78
Lokalizacja: Legionowo
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6
Poza tym lepiej żeby ułamała się na końcu niż na początku. Mi kiedyś cała klamka od sprzęgła poszła. W ruchu było ok, biegi można zmieniać bez sprzęgła ale start spod świateł to była masakra :lol: Musiałem odpychać się nogami żeby rozrusznik dał radę odpalić silnik na jedynce (GS500 ze słabym aku).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-27 12:16:19 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 384
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Co by nie mówić to akcesoryjne klamki są o niebo ładniejsze i praktyczniejsze w użyciu. Po wywołaniu ostatnio tematu tych klamek sam przyjrzałem się swoim. Niestety wygląd ich nie powala, dlatego postanowiłem wymienić. Jak wcześniej pisałem miałem okazję już przymierzać jeden komplet /plątający się koledze po garażu/ ale niestety w tamtych klamka hamulca była za "gruba" w miejscu gdzie w chodzi w uchwyt przy kierownicy i doooopa :? . Dlatego nawet klamki od sprzęgła nie przymierzałem tylko oddałem komplet koledze. Wczoraj wziąłem ze sklepu komplet klamek, który katalogowo miał pasować do FZ6 2004. Wziąłem się do wymiany. Klamka hamulca pasowała i gites, ale kuźwa znów klamka od sprzęgła była za "gruba i nie wlazła w mocowanie :x . Dobrze że w sklepie zastrzegłem ewentualny zwrot.
Zakładam taką ewentualność, że w moim moto wcześniej po jakiejś przygodzie "makaroniarz" mógł wymienić któreś mocowanie wraz z klamką i stąd te problemy.

Panowie mam prośbę, jak któryś ma moto pod ręką /FZ6 S1/ to niech zmierzy grubość klamek w tych miejscach które wchodzą w uchwyt. Wystarczy tylko przyłożyć linijkę bez żadnego rozkręcania. Nie chodzi o dokładność w mikronach ale na oko w milimetrach.
Jak ktoś by to samo zrobił w FZS-e to już bym miał pełen przegląd :)

Pozdrawiam



Z góry dziękuję za pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-04-27 12:36:38 
Niemowlak

Dołączył(a): 2016-05-09 15:17:44
Posty: 15
Lokalizacja: Mielec
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fz6 Fazer 2005
Jak bede w domu to zmierze swoje ori klamki

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-07 18:33:25 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 384
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Bardzo się cieszę z deklaracji pomocy, bo bez tej wiedzy nie zrobię porządku w moich klamkach.
Nie mogę się doczekać obiecanych pomiarów :D

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-12 09:21:16 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 3462
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Obecne moto: tiger 800
dziś z rana montowałem u siebie w FZ6, grubść szczeliny na klamki to 1Cm (przynajmniej hebel, nie pomyślałem że sprzęgło może byc inne)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org