Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-09-16 16:35:41 
Funkiel Nówka

Hej,

Co powiecie na tego Fazera:
http://www.biker-zone.otomoto.pl/yamaha ... 94256.html
Wiem, że malowany pewnie po całości, nieoryginalny zadupek i kierunki, zadrapanie na deklu. Że leżał to pewne, ale który w tym wieku nie leżał :) Oglądałem go na żywo, czacha wyglądała na niespawaną. Nie przejechałem się, bo zaczęło się lać przez membrany gaźników (?!) -> chyba długo musiał stać, handlarze obiecali, że zrobią. Czemu się interesuję tym, a nie od prywatnego? Mogą wziąć mój sprzęt w rozliczenie, a ja nie mam czasu/ochoty na czekanie na kupującego.

Warto się tym dalej interesować czy sobie odpuścić?

Co wiem o komisie to że sprowadzają moto z Francji (a wiadomo co i w jakim stanie się stamtąd przeważnie sprowadza, co nie znaczy że za niższą cenę czasem nie warto czegoś takiego kupić).

PostNapisane: 2014-09-16 16:35:41 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2014-09-16 17:48:52 
Mistrz prostej

Obecne moto: FZS 600 02r
Rocznik moto jak już to model 1999 - brak przycisku awaryjnych w lewej manetce,brak regulacji napięcia wstępnego przedniego zawieszenia aczkolwiek golenie wydają mi się z modelu od 2001 - matowe ( w starszych modelach są polerowane),licznik oraz uchwyt pasażera model '99
Malowany dekiel alternatora,do natychmiastowej wymiany tylna opona.
Króćce ssące jak i kolektory przy samej głowicy jakieś usmarowane mazią oleju!?

Na pierwszym foto rura kolektora 3 cylindra wygląda jakby była wciśnięta (albo mi się wydaje :drink: ),rura 4 cylindra przy dolnym łuku również jakby wciśnięta od załamania rury.

kello napisał(a):
handlarze obiecali, że zrobią.

Nie potrafią właściwie poprowadzić wężyków od odpowietrzenia zbiornika paliwa a gdzie naprawić gaźniki :lol:

kello napisał(a):
chyba długo musiał stać

Nie dziwię się :mrgreen:

PostNapisane: 2014-09-16 18:16:58 
Funkiel Nówka

dzięki za świetne spostrzeżenia! jak byłem oglądać go to miałem wrażenie ze im wstyd trochę za to moto. teraz wiem czemu:-)

PostNapisane: 2014-09-16 19:54:20 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: BMW GS 1200
W sumie znam troszkę tą firmę i wiem, że w chwili obecnej drogie motocykle przestały im się troszkę sprzedawać....dlatego maja sporo tańszych, znaleźli ich źródło i ciągną ile się da....

jeśli chodzi o droższe motocykle to wiem, że jeśli już naprawiali to robili to profesjonalnie, najlepiej na oryginalnych częściach...a jeśli chodzi o te tańsze to jak widać zbytniej uwagi nie przywiązują...zawsze jest w nich coś do zrobienia przez potencjalnego nowego właściciela :)