Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-03-19 12:27:13 
Niemowlak

Obecne moto: brak
Witam.
Proszę o ocenę tego motocykla:
http://moto.allegro.pl/yamaha-fz6-2003- ... 91580.html
Szukam maszyny już dłuższy czas ale dopiero teraz w mojej okolicy coś się pojawiło. Bedę dopiero dzwonił bo narazie nikt nie odbiera(po 16tej) i dowiem się o co chodzi z ta małą kosmetyką, bo na fotach nic nie widzę.
Niepokoi mnie tylko zdjęcie na którym kierownica prawie dotyka baku i prosiłbym żeby ktoś podpowiedział czy to normalne.
Pozdrawiam.

PostNapisane: 2013-03-19 12:27:13 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2013-03-19 13:00:06 
Prawie jak Mistrz Europy

Telefon: Nokia
Obecne moto: Gladius 650 mit ABS
Nie che być złym prorokiem ale za 8 tys.PLN nie ma się co cudu spodziewać po FZ6 [no chyba że tak ceny poszły w dól]

PostNapisane: 2013-03-19 13:12:40 
Niemowlak

Ceny jak ceny, różne są :) Ogólnie pewnie od 10tys się cenią FZ6S, tyle że w mojej okolicy nie uświadczysz ogólnie ciekawego motonga.
Napisane jest że do kosmetyki, tylko nie wiadomo o co chodzi, bo już kilka sztuk FZ6tek za 8tys było do sprzedania tylko że w wiekszości miały połamane owiewki, co po naprawie dobiłoby pewnie do 10tys.

PostNapisane: 2013-03-19 20:22:47 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: Yamaha FZS 1000
Też jestem zainteresowany tym sprzętem, dzwoniłem do gościa i do poprawy jest czacha, oryginalna ponoć była pęknięta i została wymieniona na inną ale w innym odcieniu czy coś, ogólnie z tego co mi gość gadał przez tel. to opony i napęd na sezon, motocykl jest zarejestrowany na poprzedniego właściciela, obecny nie przerejestrowywał go na siebie, oczywiście wszystkie dokumenty posiada.

Ja sie pytam czy fz6 wychodziły już w 2003 ??

PostNapisane: 2013-03-19 20:37:48 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Street Triple 675
maras91x napisał(a):

Kiedyś ktoś na forum pisał, że już jakieś sztuki wychodziły podobno.

PostNapisane: 2013-03-19 21:47:13 
Niemowlak

maras91x napisał(a):
Też jestem zainteresowany tym sprzętem, dzwoniłem do gościa i do poprawy jest czacha, oryginalna ponoć była pęknięta i została wymieniona na inną ale w innym odcieniu czy coś, ogólnie z tego co mi gość gadał przez tel. to opony i napęd na sezon, motocykl jest zarejestrowany na poprzedniego właściciela, obecny nie przerejestrowywał go na siebie, oczywiście wszystkie dokumenty posiada.

No ja też z nim rozmawiałem, ale narazie myślę nad tym :) Niby tylko czacha wymieniona i wszystko inne w porządku, ale jak powiedziałem że już parę razy byłem po sprzęt i później wychodziły różne dodatkowe rzeczy niż w rozmowie, a kolegów mam nerwowych, to jakoś tak inaczej zaczął zeznawać i żebym się zastanowił czy przyjeżdżać bo on nie chce mieć nieprzyjemności.
Z tym malowaniem czachy w FZ6 to nie jest takie proste, bo te plastiki są oryginalnie w kolorze(na etapie chyba odlewu), a nie lakierowane później i widać różnicę, tak mi przynajmniej powiedział gościu z serwisu yamahy.
Z rocznikiem jest ok bo FZ6 wychodziły od 2004, ale produkowali je pod koniec 2003 i można czasami spotkać na allegro takie egzemplarze-to też informacje z serwisu :)

PostNapisane: 2013-03-19 22:08:39 
Legenda forum

Obecne moto: tiger 800
msebastian napisał(a):
jak powiedziałem że już parę razy byłem po sprzęt i później wychodziły różne dodatkowe rzeczy niż w rozmowie, a kolegów mam nerwowych

troszkę offtop, ale gdybym usłyszał taki tekst odpowiedziałbym że za ryzyko oglądania moto przez impulsywne osoby cena moto wzrasta o jakieś 2-3 tysie.

PostNapisane: 2013-03-19 22:23:10 
Niemowlak

Tak kolego tylko co byś zrobił jakby ci ktoś naopowiadał cudów niewidów igła nówka nieśmigana, przejechałbyś się 800 km w tą i z powrotem żeby zupełny szrot obejrzeć ???? Ja już miałem 2 podobne akcje i teraz nie jadę nigdzie powyżej 100km od chałupy, a przedtem rozpytuję o wszystkie ciekawe rzeczy, po czym jak słyszę że ktoś coś zaczyna kręcić to czasami ciężko się nie pokusić o taką uwagę !
Koleś mi powiedział że on ma 25lat i jak ktoś młody będzie chciał kupić ten motor to pewnie kupi, ale starszym się może parę rzeczy nie spodobać, (oczywiście poza tym że tylko czacha wymieniona, a reszta idealna). Miałem tego nie pisać ale może teraz kolega zrozumie o co mi chodziło.
Pozostaje kwestie jeszcze tego jak kupić moto od gościa, który go na siebie nie przerejestrował i papiery są na kogoś innego???? Tej kwestii nie poruszyłem w rozmowie, ale inny kolega się dowiedział i pojechałbym obejrzeć motocykl a tu taka niespodzianka. Ja nie wiem jak to zrobić żeby było zgodne z prawem ale jak ktoś podpowie to może sąsiada auto sprzedam :)

PostNapisane: 2013-03-19 22:34:52 
Legenda forum

msebastian napisał(a):
Tak kolego tylko co byś zrobił jakby ci ktoś naopowiadał cudów niewidów igła nówka nieśmigana, przejechałbyś się 800 km w tą i z powrotem żeby zupełny szrot obejrzeć ????

msebastian napisał(a):
nie jadę nigdzie powyżej 100km od chałupy

ja mam limit 150km w obie strony. poza tym jako sprzedający nie interere mnie ile jedzie kupujący. jeśli wiem że moto jest warte ceny, to jak nie ten, inny je kupi. zdrowe moto zawsze znajdą kupca jeśli tylko cena jest adekwatna.

3 razy miałem podobny manewr wykonać. zgadałem się telefonicznie z mechanikiem że za 5 dych zerknie, i powie czy warto jechać i dokładniej oglądać, a potem z sprzedającym że ma zajechać, i pokazać. 3 razy mechanik zabezpieczył mnie przed niepotrzebną jazdą. a w okolicy nie lubię się bawić w dzwonienie i kombinowanie, tylko jadę i oglądam, od razu wiem co nie halo. a chyba jednak się czepiam, bo aktualne moto szukałem przez rok, ale jak znalazłem to mój mechanik uznał że świetne. czy to prawda okaże się w tym sezonie.

PostNapisane: 2013-03-19 22:41:10 
Niemowlak

No i doszliśmy do tego samego wniosku :)
Ja już też szukam od września tamtego roku ale nic w normalnych pieniądzach, a może raczej w najbliższej okolicy( bo pieniądze by się pewnie znalazły) nie ma. Z tymi mechanikami to nie pomyślałem żeby załatwić, może podpowiesz jak to załatwiałeś?
Ten moto o którym mówimy stoi 80km ode mnie i jest pierwszym!! w takiej odległości od września. Dzwoniłem żeby umówić się na oględziny, ale zrezygnowałem.

PostNapisane: 2013-03-19 22:44:24 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: fzs600
msebastian napisał(a):
Pozostaje kwestie jeszcze tego jak kupić moto od gościa, który go na siebie nie przerejestrował i papiery są na kogoś innego????

Jak ma umowę K-S to nie ma problemu, gorzej jak zgubił. Jeszcze gorzej jak się karta pojazdu zapodziała ;)

PostNapisane: 2013-03-19 22:52:10 
Legenda forum

msebastian napisał(a):
Z tymi mechanikami to nie pomyślałem żeby załatwić, może podpowiesz jak to załatwiałeś?

wcześniej miałem bandita. wlazłem na forum bandita, zapytałem czy ma ktoś poleconego mechanika (np we wrocku gdzie SV ciekawa była). dostałem namiar, zadzwoniłem i powiedziałem że nie chce żeby rozkręcać moto, bo to zrobimy jak przyjadę, tylko żeby zerknąć czy optycznie z moto jest wszystko spoko, 5-10 min roboty dla mechanika jeśli nie bierze moto na warsztat. a jeśli uzna że warte to ja zajeżdżam, robimy dogłębny przegląd na warsztacie. nie miałem sytuacji żeby ktokolwiek nie chciał wziąć 50zł za 10 minut roboty.

PostNapisane: 2013-03-21 10:00:30 
Niemowlak

Obecne moto: Fazer FZ6
tomk napisał(a):
msebastian napisał(a):
Pozostaje kwestie jeszcze tego jak kupić moto od gościa, który go na siebie nie przerejestrował i papiery są na kogoś innego????

Jak ma umowę K-S to nie ma problemu, gorzej jak zgubił. Jeszcze gorzej jak się karta pojazdu zapodziała ;)

Nie ma żadnego problemu, ja jak kupowałem quada to sprzedający też go nie rejestrował , ja go też nie zarejestwowalem:) jeździłem tak pół roku,przy sprzedaży kupującego dałem tylko swoją umowę kupna sprzedaży oraz wszystkie umowy wstecz aż do gościa który go kiedyś rejestrował . Do tego potwierdzenia opłat skarbowych, po zakupie gościu bez problemu zarejestrował go u siebie

PostNapisane: 2013-03-21 11:19:42 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: fzs600
lipa napisał(a):
Do tego potwierdzenia opłat skarbowych

O tym to nie słyszałem, a co jak skarbówka poprosi o to potwierdzenie?

PostNapisane: 2013-03-21 11:33:26 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: FZS 600 2001
tomk napisał(a):
lipa napisał(a):
Do tego potwierdzenia opłat skarbowych

O tym to nie słyszałem, a co jak skarbówka poprosi o to potwierdzenie?

Skarbówka bierze podatek od transakcji. Wymagają tylko umowy kupna sprzedaży i od niej obliczają podatek, bądź jeśli cena na umowie jest różna od ceny w autotax, wtedy naliczają podatek od ceny katalogowej autotax-u.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona