Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-03-19 22:13:55 
Funkiel Nówka

Obecne moto: Yamaha fz6n
Witam. Proszę o opinię fazera z linku poniżej.
http://otomoto.pl/yamaha-fz-M3538443.html

Szukałem takiego malowania i nigdzie nie mogę znaleźć, aby w takim wychodziły. Jest podobne z 2008r, ale tam jest jeszcze błotnik biały. Wybieram się obejrzeć ten motor, ale nie chce sobie robić wycieczki żeby zobaczyć 2 motory w jednym. I wie ktoś może czy w roczniku 2006 wychodziły już nowsze liczniki?

Jeszcze się dopatrzyłem że z wersji s2 jest siedzonko i górna półka. Natomiast ze zwykłej wersji przednie hamulce i tylny wahacz. Jest możliwe żeby wyszedł ten motocykl tak pomieszany? Pozdrawiam

PostNapisane: 2013-03-19 22:13:55 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2013-03-20 03:28:51 
Niemowlak

Śliczny składak.

Powinien zagrać w "Powrót do przyszłości"

PostNapisane: 2013-03-20 18:34:38 
Niemowlak

Ale tak ze zdjęć to kolor udało mu się zrobić . Szacun !

PostNapisane: 2013-03-20 18:57:49 
Pryszczaty jeździec

Telefon: 693142599
Obecne moto: na razie nic
Niech Ci do głowy nie przyjdzie tam jechać.

PostNapisane: 2013-03-20 21:05:21 
Funkiel Nówka

Sprawdziłem na tej stronie
http://www.yamaha-motor.eu/de/informati ... talog.aspx
nr vin i faktycznie wyszło że rocznik 2006 ale malowanie baku czarne i licznik stary. Ktoś sobie chciał chyba ze zwykłej fz zrobić s2. Jutro i tak jadę w tym kierunku więc zajadę zobaczyć ten moto. Jest możliwe żeby ktoś zmienił tylko te elementy dla wyglądu?

PostNapisane: 2013-03-21 12:47:43 
Niemowlak

to musiałby bycjakiś fanatyk bo kto zmienia dobre i prawidłowo działające elementy na inne ?

PostNapisane: 2013-03-21 18:40:49 
Funkiel Nówka

Oglądałem dzisiaj to moto. Wymagań nie miałem dużych co do moich możliwości finansowych do10500zł i zdaje sobie sprawę że moto nie będzie idealne . Na ramie widoczna wkurzka ale tylko z lewej strony w miejscu gdzie przy ślizgu zawsze się ona rysuje ( najgorsze że jest nie dotarta szpachel i jest to widoczne ) . Reszta ramy w oryginale. Lagi proste, podnóżki chyba wymienione bo mają ograniczniki i nie noszą żądnych śladów przerysowań. Zadupek malowany, ale najgorsze że naklejki pod lakierem a powinny być na lakierze. Tylny stelaż nie malowany. Przedni błotnik pomalowany. Bak chyba oryginalny, ale od innego modelu. Licznik założony od nowego modelu co już mówiłem wcześniej ( sprawny ). Dekle chyba były założone nowe po ślizgu bo nie wyglądają na malowane i nie są też porysowane. Tylna opona łysa. Napęd jeszcze posłuży. Kolega który był ze mną i się bardziej zna na motorach powiedział że jest prawdopodobnie rozrząd do wymiany albo coś innego. Wywnioskował to po jakimś grzechotaniu słyszanym co jakiś czas i jak dołożył rękę do silnika to co jakiś czas były wyczuwalne straszne wibracje. Ogólnie motor prezentuje się ładnie. Być może gdyby facet jeszcze dobrze na nim spuścił i nie ten rozrząd do wymiany to bym go kupił.
Pozdrawiam i mam nadzieję że się komuś przyda moja opinia.

PostNapisane: 2013-03-21 20:33:21 
Prawie jak Mistrz Świata

Mentorek napisał(a):
Wywnioskował to po jakimś grzechotaniu słyszanym co jakiś czas i jak dołożył rękę do silnika to co jakiś czas były wyczuwalne straszne wibracje

Co jakiś czas? rozrząd hałasowałby ciągle, prawdopodobnie przy niskich obrotach i w jakimś zakresie wyższych. I hałas byłby większy na zimnym silniku. Więc raczej było to co innego.
Mentorek napisał(a):
Być może gdyby facet jeszcze dobrze na nim spuścił i nie ten rozrząd do wymiany to bym go kupił.

Z całym szacunkiem, ale nawet bez tego grzechotania wykazałbyś się po prostu głupotą kupując takie moto. Nie dość że kupiłbyś kota w worku, to jeszcze po dużych przejściach prawdopodobnie. Na super dokładne naprawy też bym nei liczył skoro nawet szpachlówka na ramie była niedotarta, raczej na zwykłe druciarstwo które kosztowałoby Cie później DUŻO kasy.

Dobrze Ci radzę- jeśli chcesz kupić moto za tyle kasy i więcej nie znajdziesz, to bezpieczniej i rozsądniej będzie zejść na starsze modele i kupić normalny, sprawny, nieco starszy sprzęt niż gruza, ale nowszego.