Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-04-12 23:10:38 
Cześć.

Czy mógłby ktoś zaopiniować tę maszynę?
http://otomoto.pl/yamaha-fzs-fazer-600-M3587138.html

Jeśli ktoś miałby to blisko swojej miejscowości i mógłby kuknąć.
Podobno przebieg oryginalny i motor w bardzo dobrym stanie - wiem jak wszystkie na aukcjach.
Właściciel nie brzmiał jak kańciasz i gość typu "przyjedz Pan zobacz".

Ostatnio edytowano 2013-04-14 18:05:52 przez Pieraś, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 2013-04-12 23:10:38 

PostNapisane: 2013-04-13 00:45:41 
Legenda forum

Telefon: Note 10+
Obecne moto: MT-10 SP
Bardzo ładny. Przebieg możesz włożyć między bajki. Warto podjechać i obejrzeć

Uzupełnij profil!

PostNapisane: 2013-04-13 12:02:05 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: FZS600 01
Ciekawe dlaczego między bajki przebieg włożyć? O ile udokumentowany np. angielskimi przeglądami a później upewnienie się u mechanika co do zużycia części wewnątrz bebechowych.

Gdybym ja nie kupił mojego egzemplarza to by teraz miał nawet poniżej 20tyś km przejechanych - tyle, że od 4 lat praktycznie nie używany stałby w garażu...a tak to ja się nim zaopiekowałem blisko 2 lata temu i używam go dość intensywnie :)

Naprawdę istnieją takie maszyny z realnym przebiegiem. Niemniej jednak należy do takich przebiegów podchodzić z duuuużym dystansem.
Moto z ogłoszenia wypicowane. Jeśli było tak picowane przez właściciela w garażu i nie jeżdżone to przebieg może być realny. Ale z drugiej jednak strony: gościu daje "zestaw toreb na dalsze wypady" + kufer więc chyba jeździł nim turystycznie = a to prawie wyklucza tak niski przebieg.

PostNapisane: 2013-04-13 13:37:28 
Niemowlak

Zdjęcia są całkiem dobrej jakości na których nie widać absolutnie żadnego rantu na przednich tarczach hamulcowych lub jakichś fal, tylna również wygląda bardzo dobrze. Lewy podnóżek nie widać żeby był bardzo zużyty, manetki bardzo ładne. Ciekawe jak wygląda bak w okolicach kolan.

Motocykl wygląda bardzo dobrze, byłby to pierwszy motocykl który bym jechał oglądać z gotówką w kieszeni , a ogłoszenia przeglądam już od dłuższego czasu i takiego jeszcze nie widziałem, musi to być bardzo zadbany motocykl albo totalny odpic, w którego ktoś włożył ogrom pracy i musi mieć talent i o ile pewne rzeczy da się odpicować to nie wiem w jaki sposób picuje się tarcze hamulcowe manetki czy podnóżki czyli to co wymieniłem i w jaki sposób zachowuje się oryginalne malowanie takie jak tu widać z oryginalną nalepką na wahaczu włącznie :)

PostNapisane: 2013-04-13 15:09:19 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: FJR 1300
co ja mogę napisać, to tylko tyle ,że przednia fela lekko porysowana, guma od nóżki zmiany biegów trochę zużyta, zajefajnie odpicowane moto, wygląda jak nie używane i o co chodzi z tymi kuframi to nie wiem, bo przecież nie widać ani mocowania ani żadnych rysek na zadupku od toreb. nie wiem czy ze złotym łańcuchem fabrycznie wychodził fazer ale jeśli nie to przebieg jest nie prawdziwy. Jeśli wszystko jest prawdą to jedź i bierz, może ktoś z chłopaków z Wrocławia pojedzie i zerknie okiem abyś nie gonił 200 km na darmo.

PostNapisane: 2013-04-13 22:28:17 
Co do toreb.... ma podobno tank baga na magnes, a tylne dwie sakwy zrozumialem ,ze cos ala jakby na siodlo konia zarzucane takie.

PostNapisane: 2013-04-14 18:16:54 
A takie cos? http://allegro.pl/yamaha-fzs-fazer-600-i3172450921.html

Bylem dzis obejrzec i sie przejechac.

Aku prawie martwe, dwie opony do wymiany, przednie klocki rowniez, oleju i filtra nie licze bo to takie coroczne. Czacha ma lekko zgiety uchwyt przy prawym pceaniu przy baku ale jest cala - Jesli byla robiona to chyba na tyle dobrze, ze nie dopatrzylem sie pekniec, lat itp. Kierownica turystyczna ale wydaje sie ciut za szeroka jak dla mnie ale niby to tak sie jezdzi lepiej. Nie mniej jednak chaczy zbiornikiem od plynu ham. o czache po wewn. stronie i jest mocna rysa od tego.
Luzu na glowce ramy nie wyczulem - sprawdzalem przod/tyl motorem trzymajac ham. zasadniczy oraz gdy kolo bylo przednie w gorze szarpiac za lagi. Bak ma troche rys z gory ale to nazwe, ze pierdola. Jak na anglika to chlodnica i rurki od niej z tym takiem solnym osadem, na poczatku myslalem, ze to plyn chlodniczy ale zbyt wszedzie tego bylo by byl to plyn. Pod kanapa i przy glowce widac na spawach jakby spod pekajacego lakieru ruda wychodzi ale bym powiedzial, ze to takie kosmoetyczne zalazki, ogolnie na moto nie widac. Ciezko mi poweiedziec, czy rama byla malowana, czy nie. Jakas naklejka pod kanapa jest ale nie wiem co do za kod i od czego 5RT4-070C.

Co do silnika .... bez podpietych kabli do aku z samochodu to nie wkrecal sie nic a nic, prycha
i strzelal, licznik nawet sie nie swiecil. Jak podpielismy go na kablach do aku od auta, to od razu sie wkrecal na obroty zwawo i licznik juz dzialal. Postalismy tak pare minut az samodzielnie mogl sie wkrecac na obroty itp. jak sie rozpedzalem to szedl zwawo (do 100 wiecej nie chcialem) ale przy tak 5-7 tys obrotow nagle gasl caly licznik i zapalaly sie wszystkie prawie kontrolki - tj. te same co przy wlaczaniu aplony, po chwili gasly i obrotomierz i wyswietlacz znow sie wlaczal - podejrzewam, ze aku jest do d... i nie dawal rady dawac juz takiego pradu, tymbardziej ze jak stalem na luzie na jalowym i chcialem wlaczyc swiatla to juz zdechl. A.... no i jednego fazera u siebie w miescie ogladalem to lepiej mu silnik pracowal, tj. ciszej, bardziej slyszalem wydech niz nazwijmy ala metaliczna prace silnika.

Powiedzialem wlascicielowi, ze jesli sie zgodzi na moja cene to i tak chce zabrac kogos do obejrzenia motoru, kto sie bardziej na silnikach zna i jest w stanie. pracy wyczaic, czy to tylko kwestia regulacji, czy cos innego. Powiedzialem, ze dam max 7k zl. Wlasciciel ma sie zastanowic. Sprzedaje bo kupil dla zony ale za mocny i za duzy - on ma jeszcze yamahe o poj. 1300 w garazu.

PostNapisane: 2013-04-15 17:46:22 
kurcze z tym fazerem spod Swiebodzina to lipa raczej.
Przeciez Angol ma inne lampy jak w autach z anglii, a to znow duzy koszt na zakup :(

PostNapisane: 2013-04-15 19:17:49 

Obecne moto: FJR 1300
90% anoglskich moto latających u nas jest na angolskich lampach, nikt tego nie przerabia, sam tak mam, zrobiłem tylko drugie światło na przekaźniku i tyle, w czasie kontroli policji powiedziałem, że został odwócony promień światła tak aby nie raziło nadjeżdżających z naprzeciwka a druga lampa została podłączona poprzez przekaźnik, u "fachowca" i tyle, fakt był taki, że nie wiedzieli w ogóle co do nich mówię, widocznie kłamałem przekonująco bo puścili mnie bez problemu

PostNapisane: 2013-04-15 20:36:42 
Moderator globalny

Telefon: 792076895
Obecne moto: Tcat
Widziałem też, że sporo lamp z UK ma taką samą homologację jak te z kontynentu tzn świecą prosto nie bardziej na lewo - cos w ten deseń - spokojnie można jeździć :) Co do gaśnięcia i pracy silnika - słaby aku ma wpływ i przez to silnik mógł mniej równo pracować - iskra słabsza bo mniej prądu na cewki szlo...

PostNapisane: 2013-04-15 21:35:36 
Rozmawialem dzis z wlascicielem. W piatek jade go kupic tylko w razie W zabieram kumpla by sam swoim okiem powiedzial co sadzi itp.

Powiedzcie prosze w ramach malego OT - ten osad z soli z chlodnicy itp. latwo zmyc? I jakie byscie opony polecili do niego do 1k zl za komplet.
Cos czuje, ze tu zagoszcze na duzo dluzej :-)

PostNapisane: 2013-04-15 22:11:27 

Obecne moto: BMW GS 1200
zależy jak bardzo ten osad z soli zareagował z chłodnicą...jeśli wżarł się bardzo mocno to trzeba zeszlifować do "gołego" dać nowy podkład, szpachla, malowanie. Mowa tu o bokach chłodnicy...jeśli chodzi o same lamelki to są one delikatne, łatwe do pogięcia...więc pewnie tylko ciepła woda z jakimś płynem, np. do naczyń.

Temat opon wałkowany wielokrotnie...ile ludzi tyle opinii :) poczytaj, a na pewno podejmiesz dobrą decyzje w oparciu o lekturę wszystkich postów o oponach :)

PostNapisane: 2013-04-15 22:11:46 
Niemowlak

Pieraś napisał(a):
Czacha ma lekko zgiety uchwyt przy prawym pceaniu przy baku ale jest cala - Jesli byla robiona to chyba na tyle dobrze, ze nie dopatrzylem sie pekniec, lat itp.

Była malowana bo naklejki nie są oryginalne, żeberka silnika z resztą też były malowane, być może cały silnik.

PostNapisane: 2013-04-16 01:07:59 
Funkiel Nówka

Pieraś napisał(a):
Rozmawialem dzis z wlascicielem. W piatek jade go kupic tylko w razie W zabieram kumpla by sam swoim okiem powiedzial co sadzi itp.

Powiedzcie prosze w ramach malego OT - ten osad z soli z chlodnicy itp. latwo zmyc? I jakie byscie opony polecili do niego do 1k zl za komplet.
Cos czuje, ze tu zagoszcze na duzo dluzej :-)

W końcu właściciel zgodził się na 7 tyś ?

PostNapisane: 2013-04-16 07:11:19 
Tak. Ale zaznaczyl, ze nie mniej. Ja powiedzialem, ze nie bede nic kombinowal, po prostu przyjade obejrzec z kolega jeszcze raz i biore albo nie biore. Sam mowil wczesniej, ze zalezy mu na sprzedazy. Nieudany zakup dla zony. Jestem w stanie w to uwierzyc bo w razu stal jeszcze wielki drugi motor.

Edit:
A czy myslicie, ze ta cena jest ok za ten rok biorac pod uwage, gdyby
do opon, aku, przednich klockow i ewentualnie lampe, gdyby byla angielska.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona