Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-04-28 14:10:47 
Funkiel Nówka

Telefon: nie podam
Obecne moto: Obecnie brak...
Witam, jak w temacie bo co tu dużo gadać. Na oku mam jak na razie dwa sprzęty:
1. http://otomoto.pl/yamaha-fz-fz6-fazer-c ... 72735.html - z mieściny, w której mieszkam. Motocykl byłem obejrzeć do tej pory raz - szczerze mówiąc był to mój pierwszy kontakt z fazerem i wszystkie wrażenia były dla mnie nowe.

Co zauważyłem i czego nie ukrywał sprzedawca?
Motocykl ma wgniotę na baku, którą widać gołym okiem już na zdjęciach. Uchwyt pasażera po tej samej stronie jest również obrysowany.
Sprzedawca motocykl ściągnął z Francji jeszcze przed zimą.
Silnik pracuje równo, pierwszy bieg wskakuje jak w czołgu.

Jak na razie nie mam zbyt dużej wiedzy na temat moto, w związku z czym umówiłem się na drugie oglądanie (miało być wczoraj, ale pogoda nie rozpieszcza) ze znajomym, który jeździ na motocyklu już parę sezonów.

Nie mam pojęcia jaki jest koszt wyciągnięcia wgnioty w baku i ew. kupna nowego uchwytu pasażera. Wiecie ile orientacyjnie mnie taka impreza może kosztować?.

2. http://otomoto.pl/yamaha-fz-fz6-ladny-fzs-gsf-gsr-sv-er6-M3610137.html - drugi egzemplarz, który wpadł mi w oko. Niestety motocykla nie byłem jeszcze oglądać na miejscu. Tyle co udało mi się wyciągnąć od sprzedawcy telefonicznie i z samego ogłoszenia.
Moto zostało sprowadzone miesiąc temu.
Na pytanie co było robione przy moto usłyszałem: malowana przednia owiewka. Na zdjęciach widać również, że osłona silnika ma na sobie znamiona jakiś obrażeń.

Co myślicie o tych dwóch pozycjach ?.

Pozdrawiam,
havoc

PostNapisane: 2013-04-28 14:10:47 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2013-04-29 21:15:57 
Funkiel Nówka

Telefon: służbowy
Obecne moto: Fz6
Pierwsze moto wisi już od stycznia (wtedy zacząłem poszukiwania), nie zagłębiając się w zdjęcia i opis... Samo to, że jeszcze nie poszedł daje do myślenia.

W tym okresie fajne fz6 znikały do tygodnia od ukazania. Co do drugiego.. hmm jedz, obejrzyj. Wez kogos kto ma wieksze pojecie :wink:

Popatrz tez troche dalej od domu. Ja za swoją maszyną troche pojezdzilem i po 2-miesiacach poszukiwan kupilem 200km od domu.

Powodzenia w zakupie! 8)