Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-02-04 00:05:14 
Funkiel Nówka

Link: http://allegro.pl/motocykl-fazer-fz6n-b ... 61116.html

Witam,
mała prośba o pomoc zanim podejmę decyzję czy się tam przejadę. Widzicie coś oczywistego na zdjęciach czym powinienem się zainteresować?
Martwi mnie trochę sprowadzenie motocykla - plus taki, że ponoć prywatna osoba, ale minus taki, że sprowadzenie motocykla i sprzedaż po pierwszym sezonie użytkowania nie wygląda dobrze. :oops:

Pozdrawiam

PostNapisane: 2015-02-04 00:05:14 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2015-02-04 10:12:47 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: FZ6 S2
Może komuś ten typ motocykla nie przypadł do gustu, warto spytać właściciela dlaczego sprzedaje. Ze zdjęć nic niepokojącego nie widać oprócz opon - niezłe słucki. Akcesoryjne kierunkowskazy i mocowanie tablicy rej.

PostNapisane: 2015-02-04 10:49:47 
Legenda forum

Obecne moto: tiger 800
ikcero napisał(a):
Widzicie coś oczywistego [...] czym powinienem się zainteresować?

- włosi korzystają z moto tak jak my z samochodów, na co dzień. 28 tys km to nieco przymało moim zdaniem jak na włocha. pogoogluj, może gdzieś zarchiwizowało stronę z ofertą tego moto. porównaj też te ślady z śladami zużycia tarcz hamulcowych, chłodnicy i gum na setach - niewiele osób zmienia te elementy żeby ukryć przebieg a po nich widać. możesz też zadzwonić z vimen do aso, jeśli był serwisowany w salonie będą mieli wpisaną w system historię przeglądów z przebiegami (w taki sposób potwierdzałem przebieg, wpisane serwisy i pochodzenie swojego auta z jego niemieckiego okresu życia). pamietaj że książeczkę serwisową łatwo podrobić więc to żaden argument.
- u mnie w golasie na plastiku zadupka mam naklejkę z napisem fz6. w wersjach z owiewką na zadupku nic nie ma, jest natomiast na czaszy, stąd jest to pierwsze na co patrzę. na zapytanie "fz6n black edition" większość moto ma jednak tę naklejkę (choć z 1/3 jej nie ma), więc zerknij czy vin od golasa i czy nie ma w okolicy jakiś śladów ze moto tam ybło robione i dostało plastik od jakiegoś dawcy

z akcesoryjnych gadżetów widzę że ma również wymienione tylne nadkole/mocowanie rej. i przednia opona wygląda na kończącą się. za tę cenę jeśli by była w promieniu 100-120 km ode mnie i szukałbym sobie moto pojechałbym je obadać.

PostNapisane: 2015-02-04 22:35:16 
Funkiel Nówka

Dzięki bardzo :wink: