Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-04-28 20:55:44 
Niemowlak

Obecne moto: FZS 600
Witam, jakiś czas temu się witałem na forum, troche czytałem, odłożyłem trochę gotówki i:
Chciałbym kupić fazera 1998-2002 w cenie do 6300zł z jak najlepszym stanem technicznym (no zadbany żeby był) i aby miał w dowodzie rejestracyjnym moc wbitą 25-35kW.
Najlepiej okolice Śląska :)

PostNapisane: 2013-04-28 20:55:44 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2013-04-28 21:10:16 
Legenda forum

Telefon: Note 10+
Obecne moto: MT-10 SP
Buchomodozor napisał(a):
aby miał w dowodzie rejestracyjnym moc wbitą 25-35kW.

Bądźmy poważni...nikt na stacji diagnostycznej nie jest idiotą żeby wbić fazerowi mniej niż 35...
Poza tym skoro masz prawko A2 to szukaj sobie GS 500, reszta popularnych motocykli ma więcej.
Da się złapać kawę er-5 która ma 38. Taką 500tkę da się zarejestrować na 35KW, ale fazera... :roll:

Jak chcesz kupić fazera - to weź sobie mojego. 7000 wbite pełne 98KM w dowodzie

PostNapisane: 2013-04-28 21:55:16 
Niemowlak

rhazz napisał(a):
Buchomodozor napisał(a):
aby miał w dowodzie rejestracyjnym moc wbitą 25-35kW.

Bądźmy poważni...nikt na stacji diagnostycznej nie jest idiotą żeby wbić fazerowi mniej niż 35...
Poza tym skoro masz prawko A2 to szukaj sobie GS 500, reszta popularnych motocykli ma więcej.
Da się złapać kawę er-5 która ma 38. Taką 500tkę da się zarejestrować na 35KW, ale fazera... :roll:

Jak chcesz kupić fazera - to weź sobie mojego. 7000 wbite pełne 98KM w dowodzie

Można spotkać sprowadzone fazery, które mają od nowości w dowodzie 25kW, takiego właśnie szukam. Przy przeglądzie z tym nie ma problemów, nazwałeś wielu diagnostów idiotami.
GS? na miesiąc?

PostNapisane: 2013-04-28 22:15:28 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Street Triple 675
rhazz
A nie było czasem fazerów zdławionych fabrycznie na mniejszą moc? Coś mi się kojarzy, że parę takich sztuk jeździ...

Ale...
Buchomodozor napisał(a):
GS? na miesiąc?

No nie przesadzaj...

PostNapisane: 2013-04-28 23:24:15 
Legenda forum

Buchomodozor napisał(a):
GS? na miesiąc?

No skoro jesteś taki cwaniak, że z simsona w opisie będziesz siadał na fazie to ja już nic nie mówię :)
Ale skoro tak, to miej na tyle odwagi, żeby wziąć na klatę mandat za brak prawka/odpowiedniej kategorii jeśli masz A2...

PostNapisane: 2013-04-29 23:04:40 
Niemowlak

rhazz napisał(a):
Buchomodozor napisał(a):
GS? na miesiąc?

No skoro jesteś taki cwaniak, że z simsona w opisie będziesz siadał na fazie to ja już nic nie mówię :)
Ale skoro tak, to miej na tyle odwagi, żeby wziąć na klatę mandat za brak prawka/odpowiedniej kategorii jeśli masz A2...

Wiadomo, 'motocyklista doskonały' ze mnie nie jest, ale z pokorą to i fazerem pojezdze. Nie trzeba od razu w pizdę dawać.
Ale po co? Mówisz tak, jakbym nie wiadomo co złego robił. Rok temu było okej - prawko A i ludzie sobie jezdzili czym chcieli (to że debil po słabym kursie wsiada na lytra sporta to juz inna kwestia), dziś trzeba kombinować.

PostNapisane: 2013-04-30 00:48:55 
Niemowlak

Obecne moto: Yamaha Fz6S Fazer
Ja się z GS'a na fazera przesiadłem to na początku i tak strach czułem do tej mocy że mnie gdzieś pokusi i odrazu po kilkunastu kilometrach mnie pokusiło :D wyprzedzanie kilku tirów na raz itd. ale oczywiście wtedy kiedy było to możliwe i do tego jakieś obycie tam już miałem bo jeździłem dłuższy czas na gsie którego wykorzystywałem czasami na tyle na ile mi pozwalała jego moc. Ale nie wyobrażam sobie nawet z prawkiem A kategorii że ktoś nigdy niczym dłuższy czas nie pojeździł z wyjątkiem simsona i wsiada na fazera. W fazerze zwykłe wyprzedzanie kilku aut i jak kończysz to masz już ze 160 jak nie lepiej a wiadomo jak się wyprzedza to nikt nie ogranicza się że wyprzedzam maksymalnie do prędkości 120km/h tylko ciśnie żeby jak najwięcej albo jak najszybciej wyprzedzić i bez jakiegoś doświadczenia to może się to źle skończyć więc przemyśl ten temat a suzuki GS naprawde wdzięczny motocykl o ile nie masz więcej jak 180 cm wzrostu chociaż ja mam 185cm i jeździłem i było ok ;)

PostNapisane: 2013-04-30 08:03:00 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Czarna
"dziś trzeba kombinować"...kombinowalo to sie w czasach gospodarki centralnie planowanej...
"GS? na miesiąc? "
fajnych motongow ponizej 48km jest od cholery i niektore maja naprawde niezle osiagi / do setki jak 300-konne auto/...pegaso650,kle500...
niektorzy jezdza takimi cale zycie i nie placza,ze za slabe.

PostNapisane: 2013-04-30 08:19:28 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Street Triple 675
Ja GS-a na Fazera zmieniłem głównie dlatego, że chciałem gabarytowo większy motocykl, a nie dlatego, że mi tam mocy brakowało :)

PostNapisane: 2013-04-30 09:18:28 
Zamykacz opon

Telefon: 504219468
Obecne moto: Suzuki V-strom 1000
kolo napisał(a):
Ja się z GS'a na fazera przesiadłem to na początku i tak strach czułem do tej mocy że mnie gdzieś pokusi i odrazu po kilkunastu kilometrach mnie pokusiło :D wyprzedzanie kilku tirów na raz itd. ale oczywiście wtedy kiedy było to możliwe i do tego jakieś obycie tam już miałem bo jeździłem dłuższy czas na gsie którego wykorzystywałem czasami na tyle na ile mi pozwalała jego moc. Ale nie wyobrażam sobie nawet z prawkiem A kategorii że ktoś nigdy niczym dłuższy czas nie pojeździł z wyjątkiem simsona i wsiada na fazera. W fazerze zwykłe wyprzedzanie kilku aut i jak kończysz to masz już ze 160 jak nie lepiej a wiadomo jak się wyprzedza to nikt nie ogranicza się że wyprzedzam maksymalnie do prędkości 120km/h tylko ciśnie żeby jak najwięcej albo jak najszybciej wyprzedzić i bez jakiegoś doświadczenia to może się to źle skończyć więc przemyśl ten temat a suzuki GS naprawde wdzięczny motocykl o ile nie masz więcej jak 180 cm wzrostu chociaż ja mam 185cm i jeździłem i było ok ;)
:clap: :clap: :clap: Gość dobrze prawi, POLAĆ MU!

PostNapisane: 2013-04-30 19:01:06 
Legenda forum

No nie poradzimy skoro kolega chce moto dla lansu a nie do jazdy :)
Także mam nadzieję, że wszystkie powyższe wypowiedzi wyjaśniły Ci temat...chcesz mieć fazera to zrób sobie prawko odpowiednie!

PostNapisane: 2013-05-01 13:00:04 
Niemowlak

kolo napisał(a):

Dzięki za odpowiedź.
Przed mocą respect trzeba okazać, wiadomo. Nie mówię, że GS jest zły, bo na kursie takim jeżdżę. Do miasta i dojazdy do szkoły idealny, na dalsze trasy może być za mało mocy i wygody. Nie stać mnie, by zmieniać często moto, dlatego celuję od razu w fazera.

rhazz napisał(a):
No nie poradzimy skoro kolega chce moto dla lansu a nie do jazdy :)
Także mam nadzieję, że wszystkie powyższe wypowiedzi wyjaśniły Ci temat...chcesz mieć fazera to zrób sobie prawko odpowiednie!

Cieszę się, że wiesz lepiej. Po co ten 'atak'?

PostNapisane: 2013-05-01 13:21:07 
Legenda forum

Wybacz może moja reakcja była nazbyt wybuchowa, ale forum ma jedną zasadę: nie lubi kombinatoryki :)
Z prawkami, naprawami po kosztach itp itd ;)
A jeżeli faktycznie chcesz od razu fazera na początek - polecam poczytać jest temat na milion stron za i przeciw fazerowi na początek ;) A jak już będziesz pewien, że jednak to licz się z mandatem 300zł ;]

PostNapisane: 2013-05-01 14:42:16 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Czarna
a jestes pewnien ,ze akurat fazer jest tym najlepszym dla Ciebie? probowales innych ?
poza tym jesli dobrze kupisz ,to nie stracisz.

PostNapisane: 2013-05-01 21:40:33 
Moderator globalny

Telefon: 792076895
Obecne moto: Tcat
Chłopaki jestem (byłem) w podobnej sytuacji, tzn nie chciałem zmieniać motocykla a chciałem coś obudowanego aby w trasę móc spokojnie wyskoczyć,
tyle że ja mam kat A i jeździłem czymś większym niż Simson zanim wsiadłem na kota :) Rchazz ma rację i tu przyznam mu raję - ciężko Ci będzie kupić fazera z taką mocą wbitą w dowód, a na bank nie w tej kwocie... Więc: jesteś na kursie z tego co wyczytałem - podpytaj instruktora o jakiś sprzęt dla Ciebie, jak kupisz coś ciekawego i nie rozbijesz to na nim nie stracisz.
Odbijając piłeczkę - zrobiłem Kotem z 700 km - wiem mało i o niczym nie świadczy ale potwierdza co już pisałem - jak się chce można jeździć ostrożnie i bez wygłupów, może szybko przyśpiesza ale to ja steruję manetką, dobra szkoła jazdy która uczy jeździć a nie zdać egzamin (przeciwskręt itd - podstawa) i wiesz że pakujesz się w niebezpieczną zabawę:)
Nikt za nikogo decyzji nie podejmie, sami musimy być świadomi tego co robimy więc zacznij od dwóch książek - Motocyklista doskonały i Twist of the wrist -
a co do motocykla już wracając do tematu - Suzuki GS500F pooglądaj - może coś trafisz w swoim budżecie, zabudowany, fajnie wygląda, na żywo jeszcze lepiej niz na zdjęciach, będziesz miał motocykl na A2 i sprzedasz bo później też będą chętni na takie moto :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona