Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2023-02-14 12:21:49 
Legenda forum

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 2384
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XV250 R1200GS CBF600
Potwierdzam, byliśmy z misiakiem na łączu całymi dniami.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-02-14 12:21:49 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

PostNapisane: 2023-05-21 19:40:01 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2020-01-05 20:24:48
Posty: 497
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZ6 S2
Po krótce opiszę wrażenia z zakupionego w połowie lutego Cardo Edge. Po zakupie oczywiście bezproblemowo zainstalowałem całość na kasku Nolan N83. Zainstalowałem apkę, sparowałem z telefonem i skonfigurowałem urządzenie. Pojawiła się aktualizacja więc ją zainstalowałem. Testy na sucho w domu przeszły pomyślnie i byłem pod dużym wrażeniem. Jakość dźwięku oraz komendy głosowe zrobiły na mnie pozytywne wrażenie. Pod koniec marca wystartował sezon więc testy odbyły się już na moto. Wszystko działało fajnie ale czasami po czasie robiło się tak, że lewa słuchawka grała głośniej i dźwięk był zniekształcany. Pomagało wyłączenie i ponowne włączenie i było dobrze przez czas od kilku minut do max 10minut ale czasami było dobrze do wyłączenia urządzenia. Testy były na radiu FM, nawigacji oraz na słuchaniu muzyki z telefonu. Tego problemu nie zauważyłem przy połączeniach telefonicznych. Nie miałem jeszcze okazji sparować się z innym interkomem i testować to połączenie. Po jakimś czasie wyszła kolejna aktualizacja więc ją zainstalowałem ale nie zauważyłem żadnej poprawy czy innej zmiany działania. Próbowałem różnych opcji ustawień systemowych mikrofonu i bez zmian. Temat na razie olałem ale notuję te niuanse.
Dziś odbyła się wycieczka na moto i w zasadzie nadal mam to samo ale doszło dziwne powiadomienie po wyłączeniu urządzenia. Zamiast mówić ile bateria ma procent to teraz za każdym razem mówi mi: status baterii 4 :lol: Co najlepsze interkom dziś 2 razy sam wybrał połączenie głosowe z listy szybkiego wybierania. 3 razy sam odpalił asystenta google.
Zaraz będę robił całkowity reset i w najbliższych dniach będę testował i jeśli nadal będą problemy to oddam na reklamację.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-22 00:11:37 
Legenda forum

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 2384
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XV250 R1200GS CBF600
Może te styki centralki z bazą przemyj alkoholem? W tygodniu powinien przyjść mój interkom, dziś stary interkom chyba ze smutku zaczął mi płatać figle. Co bym nie próbował to choć Muzykę i yanosika słyszałem w kasku, to komunikat z map Googla odtwarzane były w telefonie a muzyka tylko na ten czas pauzowała. W ustawieniach map Googla nie znalazłem żadnego ustawienia na jaki kanał mają iść komunikaty nawigacji, jeśli na innym telefonie będzie opieranie to chyba mnie czeka reset telefonu albo na początek chociaż przeinstalowanie map Googla.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-22 12:37:26 
Prawie jak Mistrz Europy

Dołączył(a): 2016-05-23 07:52:53
Posty: 500
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Fazer S2
Ja od razy pisałbym do producenta bezpośrednio. Takie firmy nie olewają takich rzeczy
Co prawda mam bolda, ale nie mam z nim żadnych problemów od 3ch sezonów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-22 15:21:28 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2013-12-07 11:23:36
Posty: 476
Lokalizacja: WWY
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Ninja 1000SX
Też mam bolda o 3 sezonów i brak problemów. Kiedyś jak używałem połączenia zumo 595 telefon (iphone) i bold to pojawiały się np problemy z dzwiękiem, ale odkąd zrezygnowałem z zumo i iphona na rzecz androida to już działa wsio poprawnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-22 16:08:27 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2016-03-01 21:03:14
Posty: 1516
Lokalizacja: Warka
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Ready to remont
A jak u was z zasięgiem packtalk bold?
U mnie około 0,5km


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-22 21:06:02 
Mistrz Polski

Dołączył(a): 2013-12-07 11:23:36
Posty: 476
Lokalizacja: WWY
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: Ninja 1000SX
na rozłożonej antence ~800m ale tylko w linii prostej bez pagórków, bez zakrętów.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-22 22:27:23 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 1159
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: R1250RS
W razie problemów z jakimikolwiek urządzeniami reset do ustawień fabrycznych to pierwszy krok który warto zrobić. Czasem przy aktualizacjach pojawiają się błędy które skutkują dziwnym zachowaniem i reset kasuje je ale trzeba znowu powtórzyć aktualizację.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-27 00:33:19 
Legenda forum

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 2384
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XV250 R1200GS CBF600
[ img ]

Cardo Edge już zamontowane, jestem zadowolony. Komplet bazy i interkomu mocno odstaje ale w czasie jazdy jakoś szczególnie to nie przeszkadza. Pokrętło głośności jest bardzo wygodne. Mocowanie centralki w bazie to czysta przyjemność, przykładasz i sama wskakuje na miejsce. Głośniki JBL są dość duże i będę musiał pokombinować jak je zamontować tak, żeby nie naciskały na uszy. Jakość dźwięku to przepaść w stosunku do starego interphone active. Są basy, może nie jakoś super niskie ale wyraźne. Mimo stoperów, do uszu dociera szerokie pasmo dźwięku. W trybie bass boost niskich tonów było aż za dużo w stosunku do pozostałych pasm, w trybie high volume jest równomiernie w całym zakresie. Jeszcze nie rozmawiałem przez ten zestaw, pracy mikrofonu nie ocenię.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-27 09:02:37 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 3879
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Obecne moto: tiger 800
ja jako że tez mam cardo dodam jeszcze jeden plus - kupiłem druga podstawkę i wsadziłem do otwartrego kasku crossowego, więc wygodnie przekładam centralkę między nimi. jako że głośniki podpina się do bazy zwykłym minijackiem to w przypadku dłuższej szybszej jazdy w otwartym kasku (głośno) - w moim wypadku w przypadku jazdy do Albanii planuję na dojazd zastąpić głośniki słuchawkami dousznymi eby lepiej kumpla słyszeć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-27 10:06:49 
Legenda forum

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 2384
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XV250 R1200GS CBF600
Kupiłeś samą podstawkę czy cały zestaw 2nd helmet? W obu kaskach jezdzę 50/50 i myślałem na tym 2nd helmet kit, tylko to 550zł mnie odstrasza....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-29 10:09:39 
Legenda forum

Dołączył(a): 2011-02-15 15:47:22
Posty: 3879
Lokalizacja: 3miasto
Płeć: Pół człowiek pół muffin
Obecne moto: tiger 800
kupiłem samą podstawkę, ten element przyklejany do kasku (dokłądnie z aukcji poniżej), wykorzystałem drugi mikrofon dodany do interkomu. Brakowało mi jedynie głosników, ale że to raptem jack to jakieś stare z słuchawek wyjąłem, odlutowałem kable przy głosnikach, skróciłem i zlutowałem ponownie. jakośc dźwięku nie jest taka dobra ale yebał bo tam pies - w dalsze trasy bede przekładał również głośniki lub stosował douszne jak już wspomniałem, a na krótsze trasy to w sumie nie robi bo to kask otwarty i i tak bardziej chodzi o to żeby wiedzieć że telefon czy kumpel za mną chca żebym stanął.

https://allegro.pl/oferta/baza-montazow ... 3223347044


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-29 13:01:04 
Legenda forum

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 2384
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XV250 R1200GS CBF600
Właśnie na to ogłoszenie patrzyłem i chciałem wykorzystam drugi mikrofon z zestawu, rozwiałeś moje wątpliwości :D idę w Twoje ślady :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-29 17:41:46 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Dołączył(a): 2014-08-17 12:43:43
Posty: 1159
Lokalizacja: Przemyśl
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: R1250RS
Ja dziś poszedłem zainspirowany sukcesem kolegów w te ślady i zamówiłem w louisie EDGE w wersji DUO. Miałem przez weekend kontak z Boldem i spodobała mi się jakość dźwięku i tryb DMC którego w mojej g9x nie ma. Jest wpięcie jack 3,5 mm, zasieg 1,6 km i ładowanie po USB-C, więc stary zestaw pójdzie na sprzedaż a my zakładamy nowe. Dostawa gdzieś za 2 tygodnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2023-05-30 00:27:14 
Legenda forum

Dołączył(a): 2018-08-01 19:28:01
Posty: 2384
Lokalizacja: Warszawa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: XV250 R1200GS CBF600
Będzie Pan zadowolony :D

Jedna ciekawostka, kolega który podpowiedział mi o promce w Louisie i zamówił interkom przede mną, nie otrzymał go jeszcze, w wymianie maili powiedzieli że pracują nad realizacją zamówienia i czekają na dostawę nowej partii towaru. Kiedy zapytał jak to się stało że osoby które zamówiły później (ja:P) otrzymały już ten interkom, odpowiedzieli że bardzo im przykro i nie mieli żadnych złych intencji i nie chcieli nikogo oszukać ale nie mają już zasobów magazynowych żeby zrealizować w terminie jego zamówienie i może anulować zakup jeśli nie chce poczekać na nowe zatowarowanie. Trochę lipa, duży sklep i taka dziwna wtopa. W kwietniu kupował u nich kask i wszystko było zrealizowane bez problemu, tak że odpada problem z adresem czy nieprawidłowymi danymi. Widać nie mają odpowiedniego kolejkowania realizacji zamówień wzgłędem daty ich złożenia (first-in-first-out) albo zawiodła jakaś automatyzacja. Ot ciekawostka, że nawet duże firmy z reputacją miewają fuckupy.

Pewnie gdyby nie to, że cenę zrobili bezkonkurencyjną i ludzie rzucili się na to jak Reksio na boczek, to takiej sytuacji w ogóle by nie było.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org