avalar napisał(a):
Również w Krakowie zapytałem w firmach, które robią zabezpieczenia folią - niestety ppf nie wchodzi w grę
Mam za sobą pewną praktykę klejenia folii ppf i o ile całkowicie rozumiem i zgadzam się z trudnościami kładzenia folii na kask to jest pewna forma która dobrze się sprawdza. W moim i żony kasku zastosowałem takie "wyspy" z tej folii w miejscach gdzie chwyta się za szybę, żeby ją otworzyć. W rękawicach Helda od wewnętrznej strony na mankiecie mamy taką kulkową strukturę chroniącą przed upadkiem ale jest bardzo twarda i ma tendencję do rysowania kasku. W tym momencie wchodzi cala na biało folia ppf która praktycznie w każdym kasku pod szybą może zostać nałożona i świetnie sprawdza się jako zabezpieczenie. Drugie takie miejsce to okolice interkomu z lewej strony kasku gdzie tez sięga się rękawicą. Więc wybiórczo w newralgicznych miejscach jest to świetne rozwiązanie.
sfazowanego kask sam przymierzałem i rzeczywiście robi wrażenie, szczegopnie carbon w tej cenie. Szyba budzi poczucie bezpieczeństwa, nie to co w Schubercie E2 mojego kolegi gdzie jest wiotka i cienka.
No i tu wątek tego E2 można by rozwinąć bo kolega kupil go zaraz po premierze razem z interkomem za bagatela prawie 5tysi i czekał na niego pol roku coś. Od samego początku mial problemy z parowanien i złym spasowaniem pinlocka przez co opadał i nie spełniał swojej funkcji. Pomogłem mu z tym dokonując regulacji tak jak to robie w moich kaskach. Efekt był krótkotrwały a wizjer zaczął pękać w miejscu zamocowania pinów. Kask trafił na serwis i wymieniono szybe z mechanizmem, po pół roku takie same problemy z wizjerem i pinlockiem. No jakbym nie słyszał dobrych opinii o wygłuszeniu samego kasku to kwestia problemów jakościowych jest sporą piętą achillesową tego producenta.
Będąc klientem marki Shoei mega zawiodła mnie rzekoma usługa doors2door ale zainwestowałem ponownie w ich kaski i absolutnie nie żałuję bo jakość broni się sama.