Pieraś napisał(a):
albo sprzedam i kupie GoPro jak chciałem od początku tylko żulę na to kasę :/
Nie wiem czy Wiesz ale jest alternatywne, tansze gopro bez rozdzielczości 4k i 2k, max 1080i i dla sredniowymagajacych jest to w sam raz :wink:. Gdybym nie polowal na gp4 silver to bym bral z zamkniętymi oczami. Ta tansza wersja gdzies w okolicach 600zl wiec niezle :). Dla tych co mieli w rekach GoPro wiedza ze warto.
maras_garas napisał(a):
Panowie a czym obrabiacie filmy?
Nie wiem czy czytales mój watek w galerii gdzie pisalem o wyprawie w Tatry ale osobiście wole GoPro Studio od Sony Vegas. Kleilem ostatnio te filmiki właśnie i GPStudio duzo lepiej dziala, jest to prostszy program w dodatku za free. Minusem jest konieczność konwersji filmow na avi/mov w programie w czasie edycji ale jakość to pozniej wynagradza. GPStudio ma jeszcze taki minus ze nie można tam łatwo wstawiać zdjęć bo jako taka funkcja nie istnieje przez co wchodza one tylko jako odcinki filmu a nie obrazy. Sony Vegas to mega kombajn ale jakos nie żyłem dobrze z tym programem bo mialem problemy z renderingiem, jakoscia obrazu (na różnych presetach), synchronizacja dźwięku i obrazu mi się rozjezdzala z niewiadomego powodu. Uzywalem Sony Vegas 12, moze 13 jest poprawiona. Najlepiej samemu popróbować, mnie najbardziej przypadło do gustu GoPro Studio.
Pozdrawiam :)