Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1741 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 117  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kask
PostNapisane: 2010-05-01 15:13:03 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: Kilofazer
Kiedyś czytałem coś o tych brytyjskich testach SHARP, raczej nic pochlebnego...
No ale moim zdaniem, to zawsze jakiś wiarygodny wyznacznik przed zakupem kasku i zdecydowanie lepszy niż opowieści sprzedawców, że najdroższe kaski są najlepsze.
Nitro, Lazer w czołówce...cóż, niedoceniane kaski:-)

XR-1100 5/5...no to w porządku, mogę jeździć:D, choć taniej by wyszło kupić lazera....

Tytuł: Re: Re: Kask
PostNapisane: 2010-05-01 15:13:03 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2010-05-01 15:23:45 
Mistrz prostej

no ja właśnie przy kupnie kasku kierowałem sie właśnie tym żeby miał 5 gwiazdek w teście SHARP dopiero potem zwracałem uwage na wyglad choć i tak wybrałem ten który mi się najbardziej podobał czyli AGV STALTH :)
http://sharp.direct.gov.uk/ tutaj możecie sobie sprawdzić ile gwiazdek uzyskał wasz kask

PostNapisane: 2010-05-12 17:37:28 
Niemowlak

Obecne moto: FZ6 05r.
Hejka :)

Mam pytanie, czy ktoś może kupował ostatnio w Wwie kask shoei xr-1100?
Zakupiłem sobie niedawno motocykl, na którym jeszcze nie było mi dane jeździć. Na początku brak prawka, a teraz ... pierwsza moja przejażdzka 1km zakończyła się kapciem, a całą kasę + pożyczka od brata poszły na motocykl, ciuchy i kask:/. Kaskę pożyczyłem i oponkę nową kupiłem:). Więc przymieżam się od pierwszego założenia mojego kasku i nagle... okazało się że ch.. w sklepie zły rozmiar kasku mi polecił! Kupiłem M zamiast S!!. Paragon zagubił się w pi$dziec (przeszukałem wszystko).

Ludzie poratujcie i użyczcie paragonu, dzięki któremu będę mógł zmienić rozmiar swojego kasku :)
Odwdzięczę się i oczywiście paragon z powrotem oddam.

PostNapisane: 2010-05-12 19:49:56 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: ZX10R
No ale jak ty to widzisz? Pojedziesz gdzieś w Polske wymienić kask.

Drugie wyjście że ktoś też kupił tam gdzie ty.

PostNapisane: 2010-05-12 20:08:15 
Organizator

Obecne moto: brak
Malik na przyszłość: zrobienie ksero rachunku kosztuje niewiele. a przydać się może w wielu sytuacjach.

raczej male prawdopodobieństwo, że ktoś kupił kask w wawie w ostatnim czasie i to jeszcze taki model...

ale powodzenia

PostNapisane: 2010-05-13 00:59:19 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: cbr
jak jest "nieuzywany" jedz gdzie kupiles... traf na typa co sprzedal i pogadaj jak z czlowiekiem... tam glownie mononici pracuja

PostNapisane: 2010-05-13 10:49:47 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: FZ6S
Malik napisał(a):
Hejka :)

Mam pytanie, czy ktoś może kupował ostatnio w Wwie kask shoei xr-1100?
Zakupiłem sobie niedawno motocykl, na którym jeszcze nie było mi dane jeździć. Na początku brak prawka, a teraz ... pierwsza moja przejażdzka 1km zakończyła się kapciem, a całą kasę + pożyczka od brata poszły na motocykl, ciuchy i kask:/. Kaskę pożyczyłem i oponkę nową kupiłem:). Więc przymieżam się od pierwszego założenia mojego kasku i nagle... okazało się że ch.. w sklepie zły rozmiar kasku mi polecił! Kupiłem M zamiast S!!. Paragon zagubił się w pi$dziec (przeszukałem wszystko).

Ludzie poratujcie i użyczcie paragonu, dzięki któremu będę mógł zmienić rozmiar swojego kasku :)
Odwdzięczę się i oczywiście paragon z powrotem oddam.

ja to bym sie bardziej zastanowił nad fatum ktore nad Toba wisi ... :P... coż cieżko wkoncu ci sie wybrać na powarzny wypad ... w kazdym badz razie zycze powodzenia ..

PostNapisane: 2010-05-13 11:38:07 
Mistrz prostej

Obecne moto: FZ6
Kup drugi, będziesz miał paragon i na jego podstawie zwrócisz pierwszy ;)

PostNapisane: 2010-05-13 11:42:50 
Zamykacz opon

Obecne moto: fz6
a po trzech dniach oddaj ten drugi bo na przykład już Ci się nie podoba- masz do tego prawo :wink: tylko pamiętaj kask nie może posiadać oznak używania

PostNapisane: 2010-05-13 14:42:06 
Mistrz prostej

Obecne moto: FZ6
MICI napisał(a):
a po trzech dniach oddaj ten drugi bo na przykład już Ci się nie podoba- masz do tego prawo :wink: tylko pamiętaj kask nie może posiadać oznak używania

No nie, bo drugi kupi już w dobrym rozmiarze nie po to żeby oddawać.
Poza tym nie będzie miał już paragonu, bo go zabiorą razem z pierwszym kaskiem ;)

PostNapisane: 2010-05-13 21:18:52 
Niemowlak

Telefon: 692509072
Obecne moto: YZF600R 98rok
Z góry przepraszam za lenistwo bo nie sprawdzałem wcześniejszych stron, ale mam do was pytanie odnośnie kasku agv k3 multi evil cenowo można coś znaleźć na alegrosz w granicach 350zł, na stronach producenta czy dystrybutora stoi w granicach 500zł.
Może ma ktoś taki lub coś o nich słyszał proszę o opinie ewentualnie jakieś propozycje w podobnych pieniążkach :) bo i tak już wywaliłem większość na moto i opłaty(same opłaty w granicach 600-700zł te zdziercy w skarbówce i pzu :evil: , w urzędzie komunikacji przynajmniej kawałek blachy dostałem za 200 stówy :lol: )

a tutaj linka do kasku który znalazłem agv k3

PostNapisane: 2010-05-13 22:07:20 
Organizator

Obecne moto: brak
groszek, to co kupisz do 350,00 złotych nie nazwać mozna kaskiem.
jedź do babci, jednej i drugiej, odwiedź chrzestnych i kup coś lepszego

PostNapisane: 2010-05-14 08:01:42 
Człowiek Szafka

Telefon: 693183962
Obecne moto: VFR 800 FI 2000r
Adamus ja mam nitro :) a wcześniejsze Yohe uratowało mi banie przy szlifie.
Więc nie jestem pewien czy tego kaskiem nazwać nie można, jeżeli ma certyfikat a czasami kask do 400 pln ma nawet sporą ocenę, ale mimo wszystko lepiej kupić kask z wyższej półki hej!

PostNapisane: 2010-05-14 08:26:11 
Legenda forum

Telefon: Czarny
Obecne moto: YZF 600R
Zadna renomowana firma jak np agv nie pozwoli sobie na to aby wypuscic kask, ktory nie bedzie pelnil swojego najwazniejsze zadania czyli ochrony.
Zapewne przy gownianej pogodzie szyba bedzie parowala, wentylacja bedzie kiepska i bedzie glosny ale na pewno bedzie bezpieczny.

PostNapisane: 2010-05-14 08:27:07 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: FZ6S
gr0szek napisał(a):
Z góry przepraszam za lenistwo bo nie sprawdzałem wcześniejszych stron, ale mam do was pytanie odnośnie kasku agv k3 multi evil cenowo można coś znaleźć na alegrosz w granicach 350zł, na stronach producenta czy dystrybutora stoi w granicach 500zł.
Może ma ktoś taki lub coś o nich słyszał proszę o opinie ewentualnie jakieś propozycje w podobnych pieniążkach :) bo i tak już wywaliłem większość na moto i opłaty(same opłaty w granicach 600-700zł te zdziercy w skarbówce i pzu :evil: , w urzędzie komunikacji przynajmniej kawałek blachy dostałem za 200 stówy :lol: )

a tutaj linka do kasku który znalazłem agv k3

Ja uwazam ze to bardzo solidny kask i w przedziale cenowym do 350 zł (cena allegro) to chyba najlepszy wybór. Tak jak napisałes u normalnych dystrybutorów, czy tez sklepach internetowych, giełdach itp za ten kask musisz zaplacic ponad 400 zł. Osobiscie kupiłem taki sam kask swojej dziewczynie i jest z niego bardzo zadowolona. Jednynie na co narzeka to brak osłony podbródka. Nie wiem jak sie to nazywa ale osłania to od wiatru wiejącego od brody. Ale jak ułożysz się głową troche niżej do jazdy to jzu problem znika. Dziewczyna mowi ze w ogole nie wieje po uszach, nie świszczy i jest w miarę cichy. Osobiście sam sie do niego bede przymierzał tez mam raczej kask z niższej półki asortymentu HJC.

Dla mnie bzdurne jest gadanie że to nie kask, ze chcesz sie zabić to sobie kup taki i owaki kask za 350zł, jak ktos tak pisze to chyba nie ma pojecia co mowi. Każdy kask przechodzi szereg testów bezpieczeństwa, posiada certyfikat i jesli nie spełnia takich norm napewno nie jest wprowadzony do użytku. Napewno tez czy to firma AGV czy to inna firma nie pozowliła by sobie na wypuszczenie jakiegoś bajzlu ala kask Tornado czy Tiger. Ceny kasków na pewno nie są ściśle zależne od bezpieczeństwa jakie nam dają, a przynajmniej nie w takim stosunku jak niektórzy na forum się wypowiadają. Owszem wiadomo że różnica w kasku za 1200 zł a kasku za 400 zł jakas jest, ale napewno nie jest ona duza w kaskach pomiedzy 400 a 600-700 zł. Oczywiście mówimy o bezpieczeństwie. Trzeba też pamietać że należy rozróżniać dwie rzeczy, bezpieczeństwo i komfort. Na pewno komfort jazdy, a przede wszystkim wyciszenie w kaskach za 350 zł a w kaskach za 700 zł bedzie inny i o tym nie nalezy zapominać. Ale zawsze można to nadrobić zakładając jakies stopery do uszu itp. ktore eliminują najbardziej niebezpieczne częstotliwości dzwięków dla naszych uszu, szczegolnie na dłuższe wypady. Na cene na pewno tez wpływa design, wielce prawdopodobne jest to ze kask czarny będzie dużo tańszy od kasku z sygnatura Rossiego choćby parametry kasku się niczym nie różniły to i tak ten drugi będzie droższy bo to dużo bardziej atrakcyjny produkt pod kątem marketingowym danej firmy.

Jak ktos szaleje na motorze, przy nie daj Boże dzwonie nawet najlepszy, najdroższy kask rodem z F1 mu nie pomoże. Swego czasu po wypadku Massy, kiedy dostał sprężyną w głowę, widziałem na jakieś niemieckiej stacji test i porównanie kasków w zależności od ceny, właśnie te kaski używane w sportach motorowych to kaski najdroższe których cena sięga nawet do 3 tys i wiecej zł. Niestety na potrzeby telewizji, firmy kasków były zaklejone, jednak redakcja przypominała ze to są kaski produkowane przez markowe firmy. Test zaczynał się od bodajże kasku za 60 euro. Po miedzy kaskiem za 100 euro a 200 euro różnica w bezpieczeństwie była bardzo znikoma.

Więc warto obalić mit ze kask AGV za cene rynkową 450 zł jest, albo raczej nie jest kaskiem, a kask za 700 zł już Ci życie uratuje.

pozdrawiam :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1741 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 117  Następna strona