Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2024-07-01 00:32:31 
Legenda forum

Obecne moto: XV250 R1200GS CBF600
Jak na taką kobyłę to faktycznie łatwo się go podnosi, oby jak najrzadziej ;)

Na szkoleniu adv instruktor pokazywał nam jak najlepiej podnosić gejesa i robił to za kierownicę skręconą tak, że rączka była jakby najdalej możliwie od silnika. Ja miałem już inną technikę, jedna ręka na rączce przyciągniętej do silnika a druga na uchwycie zadupka. Jak była moja kolej to podniosłem za kierownicę, położyłem z powrotem i podniosłem moją metodą, połozyłem jeszcze raz i podniosłem znów wg instrukcji, odwracam się żeby powiedzieć że wolę moją technikę i widzę grupkę ludzi patrzących jakbym właśnie excalibura ze skały wyszarpał niski środek ciężkości i wystający punkt podparcia, ot cały sekret.

W słońcu fajnie wygląda to ciemno-złote malowanie, bardzo rzadka wersja

Tytuł: Re: Re: Czołg GS Dominka
PostNapisane: 2024-07-01 00:32:31 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2024-07-01 09:53:15 
Legenda forum

Obecne moto: tiger 800
sfazowany napisał(a):
Jak na taką kobyłę to faktycznie łatwo się go podnosi, oby jak najrzadziej

o ile nie wpadnie cycem w błoto, bo jak już się zapadnie na płasko, to w dwie osoby można się zsapać, miałem taką akcję z kumplem w terenie jak mu się jego sprzę t w piach zakopał. i przy podnoszeniu moto tylko w bok się przesuwało, ostatecznie 2 osoby podnosiły a trzecia zapierała koła żeby nie usuwał się w bok

PostNapisane: 2024-07-01 21:49:31 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: R1250RS
dominek szczere gratulacje z zakupu GSa :) już wiem jak "urobil" Cie sfazowany bo ja też uległem hego gadaniu ale przyznać trzeba że zwyczajnie ma rację. Więc jest złotym doradcą jeżeli się nie możesz zdecydować na jakieś konkretne moto bo dobrze rozumie potrzeby i cechy konkretnych sprzetow, szczególnie jeśli je już objeździł. To bardzo pomaga żeby trafnie wybrać i się nie rozczarować tym wyborem z czasem.
Jak znam kilku GSiarzy na 1250 to nie widziałem w tym malowaniu i dla mnie bomba, wygląda zacnie. Gratuluję odwagi w zakupie i rozpoczęcia przygody z nową maszyną nie dlatego że wszyscy tak robią, ale dlatego że coś konkretnego Cie w niej ujęło. :D teraz pewnie jakaś kwestia doposażenia moto?

Ps. Widzę że mamy ten sam ochwyt na telefon, jest świetny i funkcjonalny. Polecam Ci od razu oderwać te gumki trzymające telefon na ściance tylnej i przykleić je super glue bo zgubisz je obydwie - są przytwierdzane na bardzo słabym kleju. Poza tym uchwyt jest super, już przetestowałem na wyjeździe.

PostNapisane: 2024-07-02 08:31:46 
Legenda forum

Hola hola, ja dominka nie musiałem namawiać zadzwonił z pytaniem która sztuka ciekawsza

A tak z innej beczki, znam już sporo użytkowników gejesów i mogę podsumować komu odpowiada ten kierunek... generalnie żeby polubić się z tym cycakiem wystarczą dwie cechy: brak uprzedzeń do marki czy modelu i akceptowalny przez kierowcę dosięg nogami do ziemi. Reszta to user experience, to zwyczajnie solidny sprzęt który robi to, o co go poprosisz. Akurat WSZYSCY użytkownicy bmw których znam jezdzą na tej marce przez świadomy wybór a nie z chęci pokazania się przed sąsiadem czy kolegami z firmy. Tylko na szkoleniu adv widziałem kilku zamożnych jegomości którzy kupili je "bo mogli", na postoju stali dumnie przy swoich rumakach a jak na nie wsiadali to męczyli się każdą minutą treningu i pod nosem klęli na instruktorów że nie po to wzięli w leasing sprzęt żeby go teraz przewracać na kamieniach (to po wuja przyjechali na szkolenie adv? ). Zatem stereotyp dziadków i pozerów na bmw dla mnie leży i kwiczy, notorycznie za to widzę na mieście pozerów na gixxach, r1, supermoto i innych pierdzidłach walczących o atencję otoczenia jacy są kozacy.

Peace Love & Wunderbaum

PostNapisane: 2024-07-02 11:14:20 
Legenda forum

sfazowany napisał(a):
Zatem stereotyp dziadków i pozerów na bmw dla mnie leży i kwiczy

bo nie obracasz się w otoczeniu pozerów. Na regatrach ostatnio miałem szansę pokręcić się miedzy bogatymi włascicielami firm, jachtów i drużyn które na tych jachrtach pływaja, jak wpadłem na moto, to okazało się że spora większość z nich też "jeździ" na moto - głownie na GS'ach i Afrykach, robią po 2-3 tysiące kilometrów, większość na trasie dom-biuro. Nie to żebym to hejtował - w końcu każdy bawi się po swojemu - ale twoje odczucie o pozerach wynika z tego, że obracasz się w otoczeniu lataczy, a nie pozerów.

PostNapisane: 2024-07-02 12:12:43 
Honorowy członek ;)

Obecne moto: Ready to remont
Na grupie super adv ktm też ten stereotyp, "ktmy kupują maczosy a bmw dziadki" i powiem szczerze że bliżej mi do dziadków bo nie lubię jak motocykl hiTech nie umie jeździć prosto :)
BTM jak za kilka lat gs1300 będzie w akceptowalnej cenie to biorę, bo widziałem na żywo i siedziałem, to jest wreszcie zgrabna dzida

PostNapisane: 2024-07-02 14:34:14 
Legenda forum

Czyli obracam się w dobrym towarzystwie

PostNapisane: 2024-07-03 09:57:29 
Legenda forum

sfazowany napisał(a):
bracam się w dobrym towarzystwie

Tuzmen, Ja... nie wiem czy to dobre, ale stanowczo nie szpanerskie :P

PostNapisane: 2024-07-03 09:57:30 
Legenda forum

sfazowany napisał(a):
bracam się w dobrym towarzystwie

Tuzmen, Ja... nie wiem czy to dobre, ale stanowczo nie szpanerskie :P

PostNapisane: 2024-07-03 10:08:08 
Honorowy członek ;)

Obecne moto: Ready to remont
misiakw
Jesteśmy w tej komfortowej sytuacji że nie mamy czym szpanować, no chyba że remontami hyhy

PostNapisane: 2024-07-04 10:26:44 
Legenda forum

tuzmen napisał(a):
chyba że remontami hyhy

może nie są sprawne technicznie. ale nie były też tanie!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2