Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2025-02-17 16:23:06 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: FZ6 S2
Gratuluję zakupu i życzę udanych wspólnych wyjazdów i tyle samo bezpiecznych powrotów.

PostNapisane: 2025-02-17 16:23:06 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2025-02-17 19:51:44 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: R1250RS
Janusz81 święte słowa, amen. Czekamy na resztę zamówień i lepszą pogodę to będziemy dłubać i jeździć. Narazie tylko pielęgnuję akumulator i ładuję wszystkie po kolei.

PostNapisane: 2025-02-18 01:16:14 
Legenda forum

Obecne moto: XV250 R1200GS CBF600
Zaglądałeś już do napędu? Bo wyglądał na psikniety smarem tylko po bokach :)

PostNapisane: 2025-02-18 11:42:58 

To co tamten wlasciciel "psiknął" to już spadło z łańcucha podczas jazdy testowej, reszta to brud od nowości. Czekam na jakiś cieplejszy dzień to umyje napęd żeby widać było w jakim stanie są oringi, sprawdzę czy jest prawidłowy luz zgodnie z serwisówką i dopiero wtedy posmaruje jak ma być. Po drodze jestem umówiony na instalacje akcesoriów elektronicznych i czekam aż dojdą zamówione złączki superseal - niegdyś stosowane w Fazerze sprawdziły się doskonale.
Dziś chyba dojedzie osłona chłodnicy i osłony osi, bobbinsy to będzie można się za to zabrać razem z instalacją gmoli. Trzeba będzie też pomyśleć o stojakach motocyklowych.
Tak się zastanawiam jak na przyszłość żona ogarnie dobrze biegi czy nie włożyć do Triumpha Quickshiftera, tylko nie wiem jak on będzie działał - jesli tak jak w Tracerze to raczej nie warto.

Tak na prawdę w RSie to tylko założyłem też parę takich drobnych akcesoriów na początku a resztę to już miał fabrycznie. Jest to mega fajne jak nie trzeba przerabiać nic w moto tylko sobie takie drobiazgi pod siebie dokupić no i wszystko działa jak powinno.

PostNapisane: 2025-02-18 15:53:56 
Honorowy członek ;)

Obecne moto: Ready to remont
Jak patrzę na ten stelaż z kufrem to mi się zwraca :) kto to wymyślił
Może wałek na tylne siedzenie starczy

PostNapisane: 2025-02-18 17:21:20 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Ninja 1000SX
Byłem dzisiaj w salonie gdzie Pan podrzucił mi pomysł na brak w ich motocyklu tempomatu. Że jego klienci tak robią. Fajny pomysł zwłaszcza choć mi nie pasuje bo oni go nie założą a klient ma to sam sobie zrobić. Nie mniej jednak jest to tempomat taki jak powinien być i schludnie wygląda - jak się żonie znudzi ściskanie ręką.
https://veridiancruise.com/product/triu ... aGub9W_RS0

PostNapisane: 2025-02-18 19:17:41 

tuzmen napisał(a):
kto to wymyślił
ja Ci powiem kto to wymyślił. Ktoś, kto nie miał zielonego pojęcia co bierze tylko wziął co dawali. Szczerze to po pierwszych zdjęciach jak jechaliśmy moto oglądać już od razu założyliśmy, że kufer idzie do wymiany i nawet ze sfazowanym oglądaliśmy co Shad ma w ofercie. Niestety nic ciekawego nie ma bo kufry bardziej "drogowe" mają małą nośność więc spakujesz do nich niewiele - co za tym idzie nie ma sensownej alternatywy. Z drugiej strony te z powiększaną pojemnością wyglądałyby groteskowo i śmiesznie na tak zgrabnym motocyklu więc też nie ma to sensu.
Gdy zobaczyliśmy moto na miejscu i obejrzeliśmy ten kufer okazało się, że jest jakościowo bardzo fajny, dobrze wykonany i solidny w swojej formie - na zdjęciach wydaje się większy niż jest a tak naprawdę jest wąski i lekki wizualnie. Optyczną robotę robi bardzo krótki tył motocykla i zadarty do góry więc stąd takie wrażenie. Najładniejsze są stelaże zintegrowane z rączkami ale to dosyć kosztowny wariant w który nie pójdziemy póki co. Finalnie cieszę się, że kufer jest jaki jest lepszy niż żaden i jak nas ochota najdzie to zmienimy na coś innego ale to nie jest problem na moment obecny.

Cimaj dzięki Ci wielkie za pomysł, nie wiedziałem o takiej możliwości. Fabryczny tempomat jest od rocznika 2025 obecnie wprowadzanego i szczerze mówiąc jeśli miałbym w coś zainwestować większą kwotę to właśnie w niego bo... uwielbiam jazdę na tempomacie i bardziej jest mi potrzebny niż QS.

Dzisiaj przyszły zamówienia z aliexpress i jestem pod wrażeniem jakości wykonania bądź co bądź nie drogich akcesoriów: osłona chłodnicy, osłony osi i bobbinsy do stojaka. Planujemy już montaż w tym tygodniu więc może jakieś zdjęcia wpadną co się dzieje.

Załączniki:
Komentarz: Osłona chłodnicy, posiada od razu śruby i mocowania czego nie miała ta do RSa którą kupowałem. Jakość nie odbiega od Givi do Yamahy którą kupowałem za 250 zł oryginalną.
20250218_181030m.jpg [1.74 MiB]
Pobrane 50 razy
Komentarz: Uchwyty pod stojak i osłony osi.
20250218_180911m.jpg [1.45 MiB]
Pobrane 45 razy

PostNapisane: 2025-03-02 19:47:05 

Obecne moto: F800GS
Gratuluję zakupu!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4