Dołączył(a): 2013-01-13 20:18:20 Posty: 6 Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Obecne moto: FZ1 S
|
sasza7 napisał(a): Miałem podobny w XJ, tam dodatkowo problem potęgowała mechaniczna pompa paliwa. Ogólnie do sprawdzenia masz dwie rzeczy: -świece, bo możliwe że już odsłużyły swoje i zalane nie zapalają mieszanki (przy okazji psiknij na kable/fajki wodą i zobacz czy nie przebija na blok silnika) -możliwe, że masz gaźnik do czyszczenia, bo nie podają już mieszanki
Także albo problem z zapłonem mieszanki, albo zasilaniem w paliwo ewentualnie oba. Tak czy siak wypadało by w to zajrzeć :P
Dzięki za pomoc. Druga opcja odpada, moto było na wiosennym serwisie, czyszczenie + regulacja, regulacja zaworów i ogólny przegląd.
Sprawdzę jeszcze te świece, chociaż też wydaję mi się że to nie to. Jak kręci na ''pusto'' to w ogóle zero, na żadnym cylindrze nawet nie kichnie :| przy przebiciach wydaje mi się, że też powinien jakieś oznaki życia dawać. A jak już mu przejdzie to na dotyk :confused2: Chociaż fakt, świece pewnie nie były od nowości ruszane.
Dziś moto odpaliło za pierwszym, pół godzinki polatałem, poszedłem na chwilę do sklepu, i po powrocie trzy strzały znów na pusto bez życia. Więc loteria, nie ma reguły czy rozgrzany czy nie.
-- 2014-04-06 21:23:58 --
No i lipa w dalszym ciągu... - wymieniłem świece (i tak już się fazerkowi należało), przewody ok - posprawdzałem kostki, poczyściłem piny(przy aku, bezpieczniki, pod wypełnieniem owiewki, przy czujniku stopi, neutrala, przekaźniku tym z diodami, przy zegarach, odkręciłem przewód od masy i również poczyściłem - wyregulowałem czujnik położenia przepustnicy - posprawdzałem wiązki czy nie ma gdzieś przetarcia - rozkręciłem i oczyściłem przełącznik zapłonu
Jak nie ma kaprysu pali na dotyk. Z którymś razem zero życia, brak iskry na świecy. Bez reguły czy zimny czy ciepły.
Ma może ktoś pomysł co z tym zrobić... może zacząć od modułu zapłonu :?:
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz... gdy włączam długie podświetlenie zegarów ciemnieje, dodatkowo czasami gdy strzelę po długich wskazówka od obrotomierza spada na 0 (moto chodzi normalnie) i zapalają się kontrolki jak przy przekręceniu kluczyka. Może to jakiś komunikat błędu ??? Jak wcześniej pisałem masa posprawdzana.
:(
:D :D :D w końcu się udało namierzyć winowajcę - stacyjka... przynajmniej taką mam nadzieję, jak na razie jest ok.
Załącznik:
Komentarz: stacyjka
2014-04-13 10.49.00.jpg [1.01 MiB]
Pobrane 309 razy
|
|