Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1741 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 117  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kask
PostNapisane: 2014-05-11 22:51:28 
Prawie jak Mistrz Świata

Telefon: 512 386 jedensześć5
Obecne moto: nowe
glenroy napisał(a):
Siemka, śmiga ktoś w HJC IS-17 albo Sharku Speed-R, a może miał doświadczenie z jednym i drugim? Szukam jakiegoś orzeszka z blendą, śmigam teraz w FG-15, ale jadąc w trasie doskwiera mi brak tej, jakże cudownej w swej prostocie, opuszczanej ciemnej szybki :lol:

Speed-R ma na pewno lepszą blendę - ciemniejszą, która opada praktycznie na sam deflektor i do tego beznadziejny system otwierania wizjera, gdzie przy chęci jego uchylenia, słownik słów nieprzyzwoitych zostaje wdrożony z życie ;).
Zasadnicze pytanie, czy Speed-R ma kurtynę podbródka? Bo spotkałem się ze sprzecznymi informacjami ;).

IS jest znowu tańszy, dobrze przemyślany, dobrze wykonany i bardzo fajnie wyposażony.

zawsze jest tez vision-r- pod wzgledem pola widzenia jest super

Tytuł: Re: Re: Kask
PostNapisane: 2014-05-11 22:51:28 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2014-05-12 02:32:51 
Niemowlak

Obecne moto: YZF 600R 2001
grzester napisał(a):
oraz scorpion exo 500. ostatni kask najlepiej leżał na mojej głowie, ale był też najdroższy z nich wszystkich (850zl czarny kolor).

Niecały miesiąc temu nabyłem taki kask, tyle że biały. Cena ta sama, ale w gratisie dostałem dobry smar do łańcucha.
Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. DUŻO cichszy niż Caberg, którego do tej pory używałem. Wyposażenie prawie pełne: blenda, pinlock, osłona podbródka, pompowane policzki, wyjmowane wnętrze, wizjer dociskany do uszczelki, dźwigienka do uchylania szybki. Dobrze leży na głowie, tzn. policzki ściśnięte, góra nie uwiera, nosem nie dotykam do deflektora. Szkoda tylko, że skorupa jest z poliwęglanu, a nie z czegoś wytrzymalszego. Ale w tej cenie chyba na kosmiczne technologie nie ma co liczyć. Podsumowując: garnek niezbyt popularny w Polsce, ale bardzo dobrze wykonany i wyposażony, na pewno wart zainteresowania. :idea: :idea: :idea:

PostNapisane: 2014-05-28 09:05:27 
Prawie jak Mistrz Świata

Obecne moto: Sprint ST 1050
Miał ktoś styczność z kaskiem Nolan N104 EVO, Fakt, że na pierwszym planie siedzi Speed-R, ale gdyby tak się okazało, że nie jest najgorszy, to szczękowcem też bym nie pogardził :D. Dobrze dojrzałem szczegóły, że Policaje w takich śmigają? :D

PostNapisane: 2014-06-22 21:55:20 
Funkiel Nówka

Obecne moto: cbr
Apropo kasku vision-r. Testowaliśmy go:
https://www.youtube.com/watch?v=EJCVuvGuWS4

Aktualnie można go wyrwać w ciekawych promocjach. Jeżeli dorwiecie taki do 900zł to warto.

PostNapisane: 2014-06-22 23:07:04 
Mistrz prostej

Obecne moto: FZ6S
Ja przez kilka miesiecy jezdzilem w kasku hjc cs14. Zmienilem go tak szybko poniewaz dobralem za maly, sprzedawca mowil ze sie ulozy lecz niestety tak nie bylo. Po godzinie jazdy glowa mnie bolala tak ze musialem robic z przerw. Z plusow tego kasku to na pewno poliweglan i marka. Minusy - brak blendy, beznadziejny w czyszczeniu matowy kolor. Praktycznie nie do doczyszczenia.

Po tym kupilem ls2 concept II. Cena dobra, blenda i pompowane poliki. Kupilem go na allegro, doszedl przymierzylem i udalem sie na poczte odeslac. Tragedia. Jak zalozylem go to czulem na glowie zapinki na wysciolce.

Wrocilem do hjc i kupilem tr-1. Jestem zakochany w tym kasku chyba bardziej jak w motorze. Blenda lekko dymiona na czarno w trzej regulacjach. Dla mnie bomba - ja nie lubie jezdzic w okularach przeciwslonecznych bo jest za ciemno a ta blenda jest idealna. Sloncze zatrzymuje. Ja jezdze tez w okularach korekcyjnych i jest bardzo komfortowo - niby kask posiada jakis tam system dla okularnikow :) Szybka opuszczona sprawia wrazenie jak by jej nie bylo. Super widocznosc. Na koniec kolor - półmat. Duzo lepiej sie go czysci i tak mocno sie nie brudzi jak pelen mat. Cena kasku 599 zl.

PostNapisane: 2014-06-23 23:31:39 
Zamykacz opon

Telefon: 788200614
Obecne moto: Brak...
Zamówiłem wlasnie shark speed-r, dam znac jak juz sie w nim przejade :D

Tytuł: Re: Odp: Kask
PostNapisane: 2014-06-24 08:11:21 
Niemowlak

Obecne moto: MT-10
spradox napisał(a):
Zamówiłem wlasnie shark speed-r, dam znac jak juz sie w nim przejade :D

Dobry wybór, będziesz zadowolony.

PostNapisane: 2014-06-24 15:18:12 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: Yamaha FZ6n
Ja mam Shark'a S700s i też jestem z niego zadowolony.

PostNapisane: 2014-06-24 18:27:59 
Mistrz prostej

glenroy napisał(a):
Miał ktoś styczność z kaskiem Nolan N104 EVO, Fakt, że na pierwszym planie siedzi Speed-R, ale gdyby tak się okazało, że nie jest najgorszy, to szczękowcem też bym nie pogardził :D. Dobrze dojrzałem szczegóły, że Policaje w takich śmigają? :D

Dobrze dojrzałeś ;) Ile płacisz za niego? Bo dla policji cena kasku tylko, że z napisem policja to 4200 zł ;) ;)

PostNapisane: 2014-06-24 18:55:04 
Prawie jak Mistrz Świata

syga-cop89 napisał(a):
glenroy napisał(a):

Dobrze dojrzałeś ;) Ile płacisz za niego? Bo dla policji cena kasku tylko, że z napisem policja to 4200 zł ;) ;)

Za N104 Evo Action trzeba dać niecałe 1200zł ;). A czy w policyjnych nie ma jeszcze jakiegoś interkomu czy cuś? Tyle kasy za samo malowanie? To ładnie ktoś przyruchał ;). Jeździłeś może w tym sprzęcie?

PostNapisane: 2014-06-24 19:25:42 
Mistrz prostej

Jest intercom ale bez przesady i tak grubo przegięli z ceną . Malowanie jest to samo. Po prostu napis POLICJA jest naklejony odblaskowy. Takie jaja to nie tylko w policji. Wszędzie gdzie publiczna kasa to cena razy dwa. Niedaleko mnie szatnie ktoś postawił drewnianą taką pod orlika (te boiska ze sztuczną nawierzchnią) i za samą szatnię wziął jakieś 250 tyś zł ;) Niestety nie jeździłem w tym kasku. Mam Caberga. Ale mogę zapytać kolegów. Co byś chciał wiedzieć dokładnie??

PostNapisane: 2014-06-24 20:31:43 
Prawie jak Mistrz Świata

syga-cop89 napisał(a):
Jest intercom ale bez przesady i tak grubo przegięli z ceną . Malowanie jest to samo. Po prostu napis POLICJA jest naklejony odblaskowy. Takie jaja to nie tylko w policji. Wszędzie gdzie publiczna kasa to cena razy dwa. Niedaleko mnie szatnie ktoś postawił drewnianą taką pod orlika (te boiska ze sztuczną nawierzchnią) i za samą szatnię wziął jakieś 250 tyś zł ;) Niestety nie jeździłem w tym kasku. Mam Caberga. Ale mogę zapytać kolegów. Co byś chciał wiedzieć dokładnie??

No ładną kasę ktoś na tym łoi ;). Co bym chciał wiedzieć? Ogólnie jak się sprawuje, może mają jakieś porównanie do innych garnków pod względem komfortu, głośności etc. Bo w sumie, gdyby okazał się być niezgorszym garnkiem, to skusił bym się na takiego szczękowca :).

PostNapisane: 2014-06-24 21:22:08 
Mistrz prostej

Ok zapytam. Wiem , że jeden z tych którzy jeżdżą w nolanie ma prywatnie Airoha jakiś wysoki model więc jakieś porównanie będzie a oprócz tego zapytam ogólnie o opinię ale na ile ona Ci się przyda nie wiem bo my w 80 % jeździmy po mieście ze szczęką do góry a opuszcza się rzadko żeby sobie polatać szybciej. Kiedy kupujesz kask? Do piątku powinienem pozbierać opinie.

PostNapisane: 2014-06-25 14:49:18 
Prawie jak Mistrz Świata

syga-cop89 napisał(a):
Ok zapytam. Wiem , że jeden z tych którzy jeżdżą w nolanie ma prywatnie Airoha jakiś wysoki model więc jakieś porównanie będzie a oprócz tego zapytam ogólnie o opinię ale na ile ona Ci się przyda nie wiem bo my w 80 % jeździmy po mieście ze szczęką do góry a opuszcza się rzadko żeby sobie polatać szybciej. Kiedy kupujesz kask? Do piątku powinienem pozbierać opinie.

Już od miesiąca kupuję :lol:
Na razie miałem na głowie HJC RPHA ST - kask mistrzostwo świata, miałem na bańce garnek Shoeia XR-1100 i RPHA go po prostu zjada, świetny jest po prostu, po "układach" 1300-1400 z grafiką. Mierzyłem też Sharka Speed-R, bardzo fajny, świetna blenda, nadal twierdzę, że otwieranie wizjera jest do dupy ale idzie przywyknąć, ogólnie w moim odczuciu poza kilkoma niedociągnięciami jest bardzo przyjemny, wykonaniem nie odstaje od ST, chociaż jednak HJC lepiej mi leży na głowie. IS-17 też miałem na arbuzie, baaardzo fajny garnek w baaardzo przyzwoitej cenie, ale zdyskwalifikowała go blenda, na której mi najbardziej w zasadzie zależy...jest po prostu za jasna i w pełnym słońcu nie daje rady. Teraz jeszcze poczekam właśnie na opinie o N104.
Na razie mam 3 opcje. RPHA ST, Speed-R albo ciemny wizjer do FG-15 a przeźroczysty będę woził w pokrowcu w tankbagu :lol:

PostNapisane: 2014-06-25 14:54:58 
Prawie jak Mistrz Świata

Telefon: 512 386 jedensześć5
Obecne moto: nowe
glenroy napisał(a):
syga-cop89 napisał(a):

Już od miesiąca kupuję :lol:
Na razie miałem na głowie HJC RPHA ST - kask mistrzostwo świata, miałem na bańce garnek Shoeia XR-1100 i RPHA go po prostu zjada, świetny jest po prostu, po "układach" 1300-1400 z grafiką. Mierzyłem też Sharka Speed-R, bardzo fajny, świetna blenda, nadal twierdzę, że otwieranie wizjera jest do dupy ale idzie przywyknąć, ogólnie w moim odczuciu poza kilkoma niedociągnięciami jest bardzo przyjemny, wykonaniem nie odstaje od ST, chociaż jednak HJC lepiej mi leży na głowie. IS-17 też miałem na arbuzie, baaardzo fajny garnek w baaardzo przyzwoitej cenie, ale zdyskwalifikowała go blenda, na której mi najbardziej w zasadzie zależy...jest po prostu za jasna i w pełnym słońcu nie daje rady. Teraz jeszcze poczekam właśnie na opinie o N104.
Na razie mam 3 opcje. RPHA ST, Speed-R albo ciemny wizjer do FG-15 a przeźroczysty będę woził w pokrowcu w tankbagu :lol:

Vision R nie podchodzi? W tym kasku masz takie pole widzenia jakbyś jeździł bez;p

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1741 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 117  Następna strona