Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-27 13:09:20 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: GSXR 750 K7
Ja też miałem problem z rodzicami. Dopóki z nimi mieszkałem mogłem tylko pomarzyć o moto. Mama zawsze mówiła, że jak będę na swoim to mogę robić co chcę :) Jak tylko się przeprowadziłem zrobiłem prawko nie mówiąc o niczym rodzicom. Pokazałem prawko jak już odebrałem. Rodzice o dziwo dosyć dobrze to przyjęli. Jednak później były pytania o zakup moto. Mówiłem, że prędzej czy później kupię. Wybrałem opcję prędzej :) Mama była zrospaczona, tata tylko stwierdził, że jak będę myślał, to wszystko powinno być w porządku. Mamie po tygodniu przeszło, po 3 tygodniach zaproponowała nawet miejsce w garażu na zimę :D Zawsze powtarza mi żebym jechał ostrożnie. Jakoś sami się przekonali, pewnie to mój tata mamę przekonywał :)
Co do dziewczyny - też się martwi, jak gdzieś jadę, ale widzi jakie mam podejście do jazdy, więc jest luzik. Niedawno nawet namówiłem ją do kompletowania stroju :) Kask już jest, pozostała reszta ubrania.
Najlepsza jednak była pierwsza przejażdżka z nią- zwykłe przyspieszenie do 60 km/h i już czuję palce wbijające się w moje udo. Pokazałem ile jedziemy i był luzik. Obecnie z niecierpliwością czekamy na następny sezon i snujemy plany co do wyjazdu np. do Chorwacji :)

Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-10-27 13:09:20 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-27 13:32:32 
Pryszczaty jeździec

Z żoną mam jako taki problem, po prostu akceptuje to bo nie ma innego wyjścia. Za stary już jestem żeby się w prywatnych sprawach kogokolwiek słuchać. Dla spokojności sumienia przed zakupem moto wykupiłem wysokie casko na życie. Ale problem pojawia się z innej strony. Ja zawsze byłem samochodziaż, a i motocykle chociaż nie maiłem żadnego przez trzydzieści parę lat, zawsze mnie jednak interesowały. Natomiast mój 12-sto letni syn nigdy nie przejawiał takich zainteresowań. I bardzo dobrze. Aż ostatnio nagle stwierdził, że on musi mieć moto, kiedyś w przyszłości. Oznajmił że zbiera na moto, i jak tylko skończy 15 lat i zrobi kartę motorowerową to zamierza sobie sprawić dwa kółka z małym silnikiem. No w sumie super, może w końcu oderwie się od kompa. Ustaliliśmy że na początek dobre by było coś crosowatego, a potem się zobaczy. I taki tekst:
Ja
- Jak sobie coś zrobisz, to mama mnie zabije!
Młody
- przecież to moje życie.
Tak czy inaczej nie zamierzam tego w nim rozbudzać, ani tępić. Jak już temat będzie nieunikniony, to zostanie zadbanie o należyte szkolenie zawczasu, lepsze niż moje :D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-28 00:50:41 
Legenda forum

Telefon: czarny
Obecne moto: r1100gs
Marbax to kup dzieciakowy solidne ciuszki na które go pewnie nie będzie stać na początku jak każdego z nas na początku kariery:)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-28 08:28:24 
Niemowlak

Ja nie mialem problemow z rodzicami bo byli przyzwyczajeni ze ja zawsze na jakims moto latalem. to tu to tam. ale powiedzieli ze na prawko na motor mi nie dadza i na motor typu scigacz czyli moj Kocorek nie doloza ani grosza. wiec poszedlem do wujasa do roboty na 2 miechy. sprzdalem pare niepotrzebnych gratow i kot stoi:D i calej rodzinie sie teraz podoba. :D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-29 16:22:29 
Główny Wódz Bractwa

Telefon: 735 200 934
Obecne moto: BMW K1600GT
Jako forumowy senior, którego obaj dorośli synowie (zwłaszcza Łukasz) jeżdżą na moto powiem wam, że osobiście wolałbym aby jeździli czymś z natury bezpieczniejszym. Mam jednak świadomość, że taka ścieżka była nieunikniona. Fascynacja 2oo jest zaraźliwa jak świńska grypa.
Z drugiej strony, kiedy my z Hanią startujemy mamy świadomość, że oni się martwią. Po powrocie rutynowe pytanie:" Ile dziś jechaliścia?". Czasami trzeba skłamać.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-29 16:25:30 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Honda CBR 600 F
Zbyszek napisał(a):
" Ile dziś jechaliście?". Czasami trzeba skłamać.

Nieładnie, nieładnie... :)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-10-29 22:04:51 
Mistrz prostej

Obecne moto: T-cat
własnie, wsiadając na na moto miejmy świadomość, że ktoś się martwi i na nas czeka :)

Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-11-23 21:44:11 
Mistrz prostej

Obecne moto: YZF 600R
rabbit001 napisał(a):
własnie, wsiadając na na moto miejmy świadomość, że ktoś się martwi i na nas czeka :)

ŚWIĘTE SŁOWAa

widzę ze 95 % musi przejść ten niemiły rytuał.
Ale ja wam już zazdroszczę, o moim moto familiada jeszcze nie wie xD , czekam do wiosny na lepsze czasy :P , uznałem że w ten sposób oszczędzę sobie słuchania tej paplaniny przez całą zimę a moto narazie stoi u kolegi i biorę kiedy pogoda pozwala.

I faktycznie, czasem komentarze najlepszych znajomych są niezbyt miłe...
staram się zrozumieć ze mogą mnie wszyscy namawiać do tego czy tamtego ale gdy już jest po fakcie powinni odpuścić .....

PostNapisane: 2009-11-23 23:02:04 
Mistrz prostej

Ja miałem podwojnie cięzej z rodzicami gdyz moj brat miał bardzo ciezki wypadek motocyklowy :( ale czy chcieli czy nie i tak rok pozniej kupiłem wieksze moto :) całe szczescie teraz myslą ze na tym moto jezdze do sklepu po bułki :lol: i tylko słysze co jakis czas pytanie: po co ci to styłu?? :lol: chodzi o stelaz a ja im mówie ze dla ozdoby :)

PostNapisane: 2009-12-15 18:50:02 
forumowa amazonka

Obecne moto: fz6 Fazer
No i taki elaborat szlag trafił wwwrrr :twisted: nadpobudliwe klawisze feee, no nic może napisze innym razem jak to u mnie jest jak znajdę chwilkę :)
pozdro 600

PostNapisane: 2009-12-16 21:00:59 
Mistrz prostej

Obecne moto: brak
U mnie było wesoło w sumie. Najpierw powiedziałem mojej drugiej połówce, że chce znowu latać na moto - ona pozostawiła to bez komentarza, dorzuci tylko swoje trzy grosze jak za szybko autem latam. Co da starych to ojciec jeszcze jakoś to ogarnął, natomiast matka odpłynęła do nibylandii i nie było z nią przez chwile kontaktu :D i to wszystko jeszcze za nim kupiłem moto.

Ciekawe co będzie jak już kupie ;)

PostNapisane: 2009-12-18 21:22:38 
Niemowlak

Obecne moto: fz6
U mnie to wyglądało tak: Mama nie chciała słuchać o tym że miałem zamiar zrobić prawko jazdy na motocykl, a tata nie miał nic przeciwko,może dlatego że sam jeździł.kiedy się mama przełamała to pojechaliśmy razem kupić moto. Mojej połówce obiecałem że będę na siebie uważał i to wystarczyło :D chociaż jest lekko zazdrosna...

PostNapisane: 2009-12-19 16:40:02 
Niemowlak

Telefon: 505067325
Z kolei u mnie gdy oznajmiłem Rodzicą że jadę kupić motor(chciałem oswoić Ich z myślą że będzie motor) to Mama momentalnie zbladła i usiadła, później pytania: "a po co Ci to?, gdzie tym będziesz jeździł?, przecież nie umiesz jeździć, itp". Taty reakcja była inna - milczenie. Kilka dni później powiedział żebym zapisał się na żużel, aby nauczyć się jeździć w zakręcie i oswoić z motorem (jak na razie nie poszedłem). Gdy jechałem faktycznie kupić, to powiedziałem, że jadę pooglądać :) (mniejszy stres dla Rodziców) Jak kupiłem Kotka to Tata powiedział że ładny, ale przeraża go mały skręt (to dlatego ze jeździł na CZ 350 i innymi :) )

Prawko na kat. A robiłem w tajemnicy przed Mamą, bardzo nie chciała żebym jeździł na motorze. Pokazałem Jej dużo później.

PostNapisane: 2009-12-19 19:25:34 
Paramedic

Telefon: 112 lub 601100100
Obecne moto: lookinforFZ1
Trzeba być rodzicem dopiero, żeby samemu to zrozumieć i wmawiać sobie , że unikanie rzeczy ryzkownych jest gwarantem dugowieczności.

To jest bardzo ciekawe zjawisko dlaczego motocykl jest bardziej przerażający niż BUKA z Muminków :]

PostNapisane: 2009-12-19 19:39:19 
Niemowlak

Telefon: 505067325
A najbardziej się Rodzice boją gdy sami doświadczyli dużo kolizji drogowych i nie tylko mam na myśli wypadki.

Gdyby ktoś nie wiedział:
kolizja - zdarzenie drogowe w którym nie ma ofiar w ludziach (brak rannych i zabitych)
wypadek - gdy są ranni i ofiary śmiertelne

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona