Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2010-03-28 23:50:01 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: Suzuki GSX 1300R
Siemasz Domelek....ja ćwiczyłem w jankach na parkingu, ale widać z jakimi efektami. Można się jakoś ustawić konkretnie w tym celu. Na poniatoszczaku na ślimakach są winke z nowym asfaltem tak aby przejechać z prędkością 50-60. Jeszcze można by się za jakimś dobrym rondem rozejrzeć ;)

PostNapisane: 2010-03-28 23:50:01 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2010-03-28 23:56:24 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: GSX-R 750 K5
Ja to jednak o rondach myślałem, bo bezpieczniejsze.
Mniejsza prędkość i jak na takim ślimaku szlifa zaliczysz to nie wiem gdzie polecisz, tym bardziej, że to parę metrów nad ziemią może być :shock: Te niektóre ślimaki mają całkiem duży promień i przy 50-60 chyba będzie ciężko kolanem przytrzeć :? Myślałem, że masz może jakieś fajne miejsce znalezione, ale jak nie to będziemy szukać i ćwiczyć, tylko niech opony wymienię :mrgreen:

PostNapisane: 2010-03-29 00:00:18 
Legenda forum

Telefon: czarny
Obecne moto: r1100gs
Cytuj:
Ja to jednak o rondach myślałem, bo bezpieczniejsze.
Mniejsza prędkość i jak na takim ślimaku szlifa zaliczysz to nie wiem gdzie polecisz, tym bardziej, że to parę metrów nad ziemią może być :shock: Te niektóre ślimaki mają całkiem duży promień i przy 50-60 chyba będzie ciężko kolanem przytrzeć :? Myślałem, że masz może jakieś fajne miejsce znalezione, ale jak nie to będziemy szukać i ćwiczyć, tylko niech opony wymienię

my w łodzi mamy rondko, nie duże myślę że około 40 metrów średnicy , prędkość na szafie 35km/h i każdy na kolanie na spokojnie lata. grunt to nawierzchnia i brak użyszkodników :)

PostNapisane: 2010-03-29 00:12:11 
Prawie jak Mistrz Europy

Jakbym z czasem miał luźno to może bym na te wasze łódzkie rondka wpadł kiedyś poćwiczyć pod okiem Mistrza :roll:
A tak się jeszcze zapytam, słyszałeś Wojt@s coś o oponkach Pirelli Diablo Strada, bo nikt nie odpisuje w temacie o oponach :?

PostNapisane: 2010-03-29 06:07:36 
Pierwszy wydech regionu

Do łodzi to jest z godzina lotu. Ale czemu by nie, nigdy nie byłem wsumie w Łodzi.

PostNapisane: 2010-03-29 07:32:08 
Zamykacz opon

z moich jakże skromnych wręcz dążących do zera doświadczeń to bardzo dużo zależy od opon, pojedźcie do sklepu i dotknijcie sobie opon dedykowanych na tor, mój znajomy na takich jeździ, dotknijcie sobie takiej opony w porównaniu do takich zwykłych to te drugie to tylko kawałek twardej gumy, a te z toru są takie mięciutkie :mrgreen: kleją się jak lep na muchy

PostNapisane: 2010-03-29 08:09:04 
Prawie jak Mistrz Europy

Zgadza się Jarosław, ale opona torowa na normalnych drogach szybko się skończy, a jak Ci przyjdzie w deszczu w takiej jechać dłużej to już frajdy nie ma, bo bieżnika tam tyle co Kot napłakał.
Sądzę, że na nowoczesnych oponach sportowo-turystycznych spokojnie na kolano można zejść, oczywiście po odpowiednim dogrzaniu opon 8)

PostNapisane: 2010-03-29 08:45:55 
Zamykacz opon

a widzisz o tym nie pomyślałem, dobrze wiedzieć :D

PostNapisane: 2010-03-29 08:48:21 
Prawie jak Mistrz Europy

Ja odkąd miałęm kota jeździłęm na oponach torowych: plusy zajebiście kleją....minusy szybko się tracą. Co sezon nowa opona bo wiele km naniej nie pojeździsz. Ale coś za coś. No i w deszcz to z duszą na ramieniu bo ślisko jak na lodowisku ale teraz przerzuciłem się na qualifiery:)

PostNapisane: 2010-03-29 10:06:13 
Legenda forum

Telefon: czarny
Obecne moto: r1100gs
Ja tam śmigam na sportecach m1 więc opona typowo sportowa i deszcze mi nie straszne;) po nagrzaniu tnie się winkle jak nożem :)

Właśnie rondo bardzo dużo pomaga, nawet jak wywalisz paciaka to zniszczenia są bardzo małe, a później już nauczone odruchy przenosi się na winkle, na rondku można popracować nad pozycją, my zawsze robiliśmy tak że braliśmy jednego z kamerą a później oglądaliśmy swoje błędy, sukcesy i porażki na filmiku.

PostNapisane: 2010-03-29 11:11:39 
Pierwszy wydech regionu

No tak chyba trzeba robić, chodź zawsze jakiś kołcz się przyda, bo to samemu nie zawsze da się wszystko ogarnąć. Jak na tą chwilę to mam lekki lęk przed ekstremalnymi wychyleniami. Co do opon, to wsumie na mojej schetanej przedniej, na której zobaczyłem ost dot-a z 05 roku bardzo dobrze mi się jeździ jak się nagrzeje to nie mam problemu z przyczepnością. Zresztą jak ćwiczyłem na parkingu to mi tył uciekł a nie przód, który był praktycznie zamknięty.

PostNapisane: 2010-03-29 21:48:16 
Pierwszy wydech regionu

Telefon: Szajsung
Obecne moto: BMW R1200GS ADV LC
Rondo dobra rzecz, ale dla początkujących może przerazić promień skrętu, no i czasem trefnie wyprofilowana wysepka.
Najlepiej znaleźć dłuuuuuugi fragment dobrze wyprofilowanego wirażu, najlepiej tylko w jedną stronę.
Jak się człek uczy schodzić na kolano to na tak długim winklu zdąży poczuć na ile może sobie pozwolić, a potem to już
z nudów w końcu przyłoży kolanko i to na dłuuuugo.
Polecam znaleźć jakąś dojazdówkę lub zjazd z obwodnicy lub autobahna 8)
Wiadomo - Obidowa. Mekka reumatologów. Znaleźć coś w tym stylu.
Na takim długim ślimaczku w jedną stronę, przejechać 2 razy i kolano murowane.
No a jak już człowiek się przełamie, wtedy na serie jakiś wiraży.

PostNapisane: 2010-03-30 18:01:28 
Mistrz prostej

Obecne moto: Thundercat
Kurde, tak czytam o tych rondach to zastanawiam się co macie na myśli? Bo chyba nie takie małe, gówniane coś z toną piachu i innego syfu jakie mam tu w Gdańsku.

Taser napisał(a):
Rondo dobra rzecz, ale dla początkujących może przerazić promień skrętu

Dokładnie, jak patrzę na promień skrętu przeciętnego ronda u mnie to się zastanawiam czy mówimy o takich samych rondach?
Ja tam biorę je prawie, że na "kwadratowo" a i tak boję się, że mi się zaraz kocur położy. Jakbym dodał gazu to by, chyba się nie zmieścił w zakręt ;)

Dajcie jakąś fotkę (jakiegoś małego ronda na którym dajecie radę zejść na kolano), najlepiej satelitarną z maps.google.com to sobie zmierzę promień i porównam z tym u mnie ;)

Taser napisał(a):
Polecam znaleźć jakąś dojazdówkę lub zjazd z obwodnicy lub autobahna

Właśnie planuje w tym sezonie na zjeździe z obwodnicy pojeździć, taki ładny miluśki łuczek ;)

PostNapisane: 2010-03-30 20:54:50 
Pierwszy wydech regionu

Telefon: Szajsung
Obecne moto: BMW R1200GS ADV LC
Co do kolana to zamiast ronda polecam również dobrze wyprofilowany parking przed supermarketem lub centrem handlowym w godzinach wieczorno-nocnych, najlepiej gdzieś na obrzeżach miasta.
Duża przestrzeń i każdy zaczyna kółeczka o promieniu na ile czuje a potem zatacza coraz krócej i krócej
aż tu słychać donośne "hhhhhhhhhhhht" i za kolankiem czuć miłe łechcenie :lol:
Potem odwracacie kierunek i dawaj to samo.
Zwykle jeden wieczór i czujecie motor.
Problem pozostaje oczywisty.
Nie każdy "parkingowy" to człowiek lubiący 0,5L, czy lubiący popatrzeć jak prężycie bicepsy z tylnej grupy, co to przyczep mają z d...py, no i bywa że lubi pogrozić swoją "tonfą"
Tak czy siak, nie zaszkodzi spróbować.
Powodzonka

PostNapisane: 2010-03-30 21:13:12 
Niemowlak

Obecne moto: FZS 600
Yarek napisał(a):
...

Yarek, ja na początku myślałem o rondzie u mnie w Żukowie (mam 2 nawet 8) ), jedno nawet spore, ale jak koledzy piszą to dobra miejscówka może być na parkingu przy Auchan na Kartuskiej (oczywiście poźnym wieczorem), albo na zjazdach na obwodnicę na Matarni, a najlepsza "ponoć" u nas miejscówka na takie rzeczy jest w porcie kontenerowym w gdańsku, bo kumpel na VBR właśnie tam się rozdziewiczył z "kolanowania"... :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 277 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Następna strona