Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2009-07-01 13:06:18 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-15 18:52:57
Posty: 46
Lokalizacja: Kraków
Mam taki problem. W zeszłym sezonie odpalanie ciepłego silnika polegało na naciśnięciu startera bez dodawania gazu moto odpalał po sekundzie. Teraz motocykl po wyłączeniu silnika wystarczy ,że postoi dwie minuty i nie odpala tak jak kiedyś, teraz trzeba dodać mu gazu. Nie jest to dla mnie jakoś uciążliwe wystarczy dodać gazu i już, jednak martwi mnie ta sytuacja. Mieliliście z czymś takim do czynienia? Co może być przyczyną takiej sytuacji


Ostatnio edytowano 2009-07-07 15:30:00 przez bishop1971, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2009-07-01 13:06:18 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714
Lokalizacja: Polska

 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-01 14:23:39 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2008-10-09 22:08:47
Posty: 349
Lokalizacja: wawa... 3 min bike'm
Płeć: Mężczyzna
GG: 6159639
Tlen: dziadek_173@o2.pl
Obecne moto: cbr
a gazniki kiedy czysciles?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-01 14:56:47 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-15 18:52:57
Posty: 46
Lokalizacja: Kraków
Gaźniki były czyszczone na początku roku,przed sezonem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-02 15:22:55 
Prawie jak Mistrz Świata

Dołączył(a): 2008-07-28 16:59:02
Posty: 898
Lokalizacja: NOS
Płeć: Mężczyzna
GG: 12618645
Obecne moto: na plakacie
może to się rozchodzi o poziom obrotów biegu jałowego? jak zimny-nie ma prob;emu-jest ssanie, jak ciepły i bez ssania.....może podkręć delikatnie obroty i poobserwuj..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-02 18:42:00 
Pryszczaty jeździec

Dołączył(a): 2009-03-31 09:08:45
Posty: 97
Lokalizacja: kob/krk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs600 game over
u mnie tez juz 3 dzien bez odrobinki gazu cieply nie odpali:( zimny po nocy przestanej na parkingu pali odrazu, ale nic nie kombinuje bo to moze gorsze paliwo, zobacze co bedzie jak zatankuje


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-02 20:59:42 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-04-02 16:02:37
Posty: 260
Lokalizacja: NEL / TOS
Płeć: Mężczyzna
Tlen: zimny13
Obecne moto: TDM 900
a może to ta wilgoć w powietrzu bo też mam podobnie????


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-02 23:34:12 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2009-04-26 23:30:16
Posty: 110
Lokalizacja: wwa
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 600
Heh, u mnie dziś to samo... Na gorącym silniku bez gazu nie pali... Dokladnie, może to przez wilgotność, bo jest strasznie duszno...
Dziwne...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-03 10:31:25 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-15 18:52:57
Posty: 46
Lokalizacja: Kraków
Zauważyłem ,że jak postawie moto na centralnym, to jak by lepiej odpalał. Nie jest to tak jak powinno być bo moto jakby powoli wkręcał się na obroty ale mimo wszystko odpala bez gazu. Jednak jak postoi z 15min, bez gazu nie odpali. Paliwo mam dobrej jakości. Może to coś z doprowadzaniem benzyny do gaźników?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-03 11:34:15 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2009-01-25 19:40:18
Posty: 109
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000 FAZER 04r.
Pal z gazem :twisted: normalka.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-04 00:15:54 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-16 20:18:13
Posty: 47
Lokalizacja: Warszawa
Mam ten sam problem!

Bez gazu nie odpali, nawet jak jest ciepły.
Ktoś już rozwiązał ten problem w swoim motocyklu i wie jak to zrobić ?
Będę wdzięczny za radę bo trochę mnie to drażni, chciałbym żeby grzecznie odpalał za naciśnięciem startera, a nie że musimy negocjować ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-07 10:54:06 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-15 18:52:57
Posty: 46
Lokalizacja: Kraków
Pytałem mechanika w tommargu o ten problem to odpowiedział mi ,że"niektóre motocykle tak mają" Tylko kuźwa dlaczego kiedys palił dobrze a teraz źle? meches wzruszył ramionami. Nikt się niczego nie dowiedział o co kamman z tym odpalaniem?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-07 13:26:16 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2009-03-07 20:39:35
Posty: 268
Lokalizacja: Lublin
Idę na parking zimno dziś jak nie wiem z rana moto stało nie palone przez 2 dni wczoraj i przedwczoraj lało i odpalił bez gazu i bez ssania. Teraz pójdę na parking w robocie i na bank nie odpali bez gazu, ale mi to jakoś nie przeszkadza, tak ma czasami odpali bez czasami z gazem. Jak będę sprzedawać to się będę martwił ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-07 14:17:28 
Człowiek Szafka

Dołączył(a): 2008-12-03 13:04:26
Posty: 2646
Lokalizacja: Pulki k.Puław
Płeć: Mężczyzna
GG: 10005580
Skype: Stoodent_2008
Telefon: 693183962
Obecne moto: VFR 800 FI 2000r
To napewno nie jest normalny objaw... Mechanik mówiący coś w stylu ten typ tak ma jest dupą wołową a nie mechanikiem!!!
Jedynym problemem który jest po pozostawieniu motorka na ciepłym silniku jest odparowanie wachy.
Ja przekrecam kluczyk i parę razy zasłon moto się napije i pali jak marzenie bez gazu.
Pozdro


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-07 15:41:29 
Niemowlak

Dołączył(a): 2009-06-15 18:52:57
Posty: 46
Lokalizacja: Kraków
miki napisał(a):
może to się rozchodzi o poziom obrotów biegu jałowego? jak zimny-nie ma prob;emu-jest ssanie, jak ciepły i bez ssania.....może podkręć delikatnie obroty i poobserwuj..


Słuchajcie problem zniknął :D Podkręciłem mu obroty(ok.1200), nawet po godzinie od zgaszenia pali bez gazu :D

Dzięki Miki.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-08 09:52:06 
Legenda forum

Dołączył(a): 2009-07-15 23:58:19
Posty: 3139
Lokalizacja: Łódź/Pabianice
Płeć: Mężczyzna
GG: 5396190
Telefon: 79273536dwa
Obecne moto: Yamaha MT-09 Tracer
Jak nie pali na ciepłym ( po użyciu rozrusznika ) to albo obroty biegu jałowego, albo luz zaworowy.

Obroty biegu jałowego ustawia się pod waquometrem, musisz mieć wtedy 225mm słupka rtęci, jak mnie pamięć nie myli. Wtedy właśnie masz wymagane podciśnienie.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org