Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-05-29 20:54:24 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-05-29 20:40:50
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS1000
Witam, pomykam od tego sezonu na Kilofazerze i mam nielada zagwostke :?

Otóż z racji tego ze od momentu zakupu przewaznie używam Tripów do wskazania przebiegu nigdy nie przełączałem trybów ( tylko w momencie zakupu ) Ku mojemu zdziwieniu gdy chcialem sparwdzic ile przejechalem od zakupu ujrzalem pusty przebieg, tzn jest napisane ODO ale pod nim nie mam wartosci. Trip'y pokazuje poprawnie ( aczkolwiek trip 2 od momentu zakupu pokazuje duzo mniej niz mi sie wydaje, a nie byl nigdy resetowany ). Pytanie czy tutaj mogla pasc pamiec przebiegu? Albo czy ktos sie spotkal z takim problemem?

[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-29 20:54:24 
admin ręczy i poleca:)

Dołączył(a):2011-10-03
Posty: 714

PostNapisane: 2017-05-29 22:48:00 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-03-01 21:49:55
Posty: 33
Lokalizacja: DJA
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs1000
spróbuj klemę ściągnąć na parę minut.jak nie pomoże to licznik na stół.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-30 08:11:16 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2014-05-13 13:15:53
Posty: 201
Lokalizacja: Witonia
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
Wypnij kostkę z zegarów, spryskaj kontakt-sprajem jak masz, czasami tam coś ''nie kuma''


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-30 10:04:42 
Pierwszy wydech regionu

Dołączył(a): 2016-01-31 22:18:37
Posty: 306
Lokalizacja: okolice Tarnowa
Płeć: Mężczyzna
Telefon: NJU Mobile
Obecne moto: FZ6
Możliwe, że ktoś wcześniej dokonywał "korekty" przebiegu i coś poszło mu nie tak. Jakby coś nie łączyło na kostkach,to by chyba niczego nie pokazywał.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-30 10:17:39 
Zamykacz opon

Dołączył(a): 2014-05-13 13:15:53
Posty: 201
Lokalizacja: Witonia
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS 1000
excop napisał(a):
Możliwe, że ktoś wcześniej dokonywał "korekty" przebiegu i coś poszło mu nie tak. Jakby coś nie łączyło na kostkach,to by chyba niczego nie pokazywał.

-Właśnie nie koniecznie :) elektronika jest wredna, wystarczy nie pełne przejście prądu i dziwne rzeczy się dzieją. Nie twierdzę że tak jest, ale od czegoś trzeba zacząć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-30 10:39:18 
Honorowy członek ;)

Dołączył(a): 2010-11-08 15:23:23
Posty: 1864
Lokalizacja: Katowice
Płeć: Mężczyzna
Telefon: Note 8
Obecne moto: Kilofazer 2005
U mnie w fzs 1000 czasem te cyferki całkowicie znikają. Albo np jak przekręcam kluczyk to oświeca się rezerwa, czerwona kontrolka z wody na liczniku i cyferki po czym gaśnei i za 2-3sekundy znowu wraca :)
Przyzwyczaiłem się że mój typ tak ma i przestałem się tym przejmować.
Ale myślę że kostka i klema to dobra droga ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-30 12:11:59 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-05-29 20:40:50
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS1000
Dziekuje za rady, zaraz sprawdze z odlaczeniem aku na kilka minut a nastepnie zabawe z kostkami. Jedyne co mnie dziwi to fakt ze tripy dzialają bez problemu, czasem zdarza sie tak ze jak wlacze dlugie swiatla to restartują się zegary. Mozliwe ze faktycznie cos nie styka lub zasniedzialo.

-- 2017-05-30 19:27:35 --

Update: Niestety przeczyszczenie styków nie przynosi zmian, swoją drogą były b. czyste.

Chyba nie pozostaje mi nic jak sprawdzenie czy pamiec nie szwankuje, z moich obserwacji wynika ze licznik poprostu nie jest w stanie odczytac przebiegu, wszystko inne działa idealnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-30 21:14:12 
Niemowlak

Dołączył(a): 2017-03-01 21:49:55
Posty: 33
Lokalizacja: DJA
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs1000
może gumka na wyświetlaczu nie dociska,rozbierz wyczyść,


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-05-30 21:56:05 
Funkiel Nówka

Dołączył(a): 2017-05-29 20:40:50
Posty: 3
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: FZS1000
j23 napisał(a):
może gumka na wyświetlaczu nie dociska,rozbierz wyczyść,

Przy przekrecaniu kluczyka jest procedura startowa, w moim przypadku wszystko wygląda na poprawne. Ale tez zobaczę. :confused2:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-06-28 00:54:19 
Mistrz prostej

Dołączył(a): 2010-04-27 23:01:42
Posty: 178
Lokalizacja: Lublin
Płeć: Mężczyzna
Obecne moto: fzs 1000
Chyba masz problem z zimnym lutem lub rozłączeniem od płyty głównej układu odpowiedzialnego za pamięć przebiegu.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Administracja forum: admin@motocykl.org