Autor Wiadomość
PostNapisane: 2026-09-13 13:28:06 
Zamykacz opon

Obecne moto: Yamaha MT09 Tracer g
Witam wszystkich. Miałem sprzedawać XR'a po wakacjach i wówczas brać się za szukanie następnego, ale kupiec się pojawił znienacka , wiec trzeba było wykorzystać prezent od losu ;). W sumie nie myślałem o Tracerze , a już na pewno o nowym , ale pesel jest bezwzględny , zatem jak nie teraz to.. . Koniec końców udało się kupić nówkę GT+ ze skrzynią YAMT . Zdarzyło mi się pare razy jeździć samochodem z automatem , no i na wakacjach skuterami , stąd miałem trochę obaw . Przed ostateczną decyzją przejechałem się takim modelem i przepadłem . Skrzynia ta jest de facto zwykłą skrzynią , tylko na zewnątrz są serwomechanizmy (chyba tak to sie zwie ) odpowiadajace za sprzęgło i zmianę biegów . Są 3 tryby jazdy - D - zamuła w zasadzie tylko na korki w mieście , D+ znacznie lepiej , bo jakby adaptuje się do obrotów i najlepsza manualna , bo działa w pełnym zakresie obrotów . Do manualnej są oczywiście 3 tryby jazdy , oraz można ustawić indywidualne z poziomu motocykla . Po przejechaniu 4kkm w mojej ocenie turystycznie jest lepszy niż XR , chyba przede wszystkim przez zajebisty zawias . Zaskoczył mnie silnik  swoją elastycznością i oddawaniem mocy , co zupełnie rozwiało moje obawy po przesiadce z XR . [ img ] [ img ] [ img ]

PostNapisane: 2026-09-13 13:28:06 
admin ręczy i poleca:)