Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 225  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wypadki :(
PostNapisane: 2013-04-22 21:47:02 
Zamykacz opon

Telefon: 608588454
Obecne moto: VFR V-tec
No wlasnie mowie ze po swoich kolegach widze ze ubieraja plecaczki i jezdza delikatniej. Czasem natomiast to co widze na ulicy wola o pomste do nieba...

Tytuł: Re: Re: Wypadki :(
PostNapisane: 2013-04-22 21:47:02 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2013-04-22 23:21:11 
Moderator globalny

Telefon: 792076895
Obecne moto: Tcat
ale to nawet po ubiorze widać, sama parada - plecy na wierzchu, żadnych ochraniaczy byle gleba i płacz...
a inni potrafią się ubrać i to podejście w ubiorze widać ale i w samej jeździe, cóżniektórzy sprawiają wrażenie jkby nie dorośli do tego...

PostNapisane: 2013-04-24 01:24:02 
Wesoły Grzybiarz

Telefon: ma ten kto powinien
Obecne moto: ZX636R 04
jerry01 napisał(a):
miąchal Znasz historie, czy tak to sobie wyobraszasz?

znam szczegóły, rodzice kupili w piątek moto - w sobotę poszalał - niedziela dzwon.
młody łepek - starzy przy kasie... R6 2003r. sprasowana.

PostNapisane: 2013-04-24 02:10:51 
Zamykacz opon

Telefon: 504219468
Obecne moto: Suzuki V-strom 1000
Również u mnie wioskę obok był podobny przypadek. Rodzice nadziani, kupili młodemu synowi BMW M3-rozbił, kupili drugą-owinął wokół drzewa, w końcu kupili CBR F2-owinął wokół betonowego słupa potrącając wcześniej młodego rowerzystę. Po tej 3-ciej sytuacji niestety słup okazał się silniejszy i świeży motocyklista(miał moto może 2 tygodnie) brzydko mówiąc "wącha" teraz kwiatki od spodu.

PostNapisane: 2013-04-24 07:09:34 
Zamykacz opon

Obecne moto: FZS 600 01
wojtowca napisał(a):
Również u mnie wioskę obok był podobny przypadek. Rodzice nadziani, kupili młodemu synowi BMW M3-rozbił, kupili drugą-owinął wokół drzewa, w końcu kupili CBR F2-owinął wokół betonowego słupa potrącając wcześniej młodego rowerzystę. Po tej 3-ciej sytuacji niestety słup okazał się silniejszy i świeży motocyklista(miał moto może 2 tygodnie) brzydko mówiąc "wącha" teraz kwiatki od spodu.
Ciekawe podejście rodziców do tematu, chyba osiągneli swój cel.

PostNapisane: 2013-04-24 07:43:36 
Zamykacz opon

miąchal napisał(a):
rodzice kupili w piątek moto

ehhh chlopakowi i tak juz wszystko jedno wiec dodam tylko ze szkoda w takim razie rodzicow...
Kiedys bedac na placyku Auto mobil klubu gadalem sobie z Tomkiem Kulikiem (czesc ludzi wie o kogo chodzi - dla reszty - wlasciciel jednej z najlepszych szkol jazdy w Wawie) i wlasnie przyszedl ojciec z takim malolatem i mowi ze malolat chce skuter, a on mu kupi, tyle ze chce zeby sie malolat dobrze najpierw nauczyl jezdzic zeby bo odrazu nie zabili... Dla mnie podejscie rewelacja a malolat za pare lat ma duze szanse byc moto-prosem.

PostNapisane: 2013-04-24 22:26:55 
Mistrz Polski

jerry01 napisał(a):
A od dzisiejszego poranka zalaczylo mi sie obtrabianie "podporzadkowanych". Bo jakos widze ze przygazowki, zmiany pasow ruchu tak zeby ktos nas nie przyjal na burte itd. sa bezskuteczne i splywaja jak po kaczce. Wyjezdza taki gamon - motocyklista zeby w niego nie przyp... zmienia pas i wszyscy jada dalej bez sorry albo spier#alaj - jak sie gamonia strabi to moze sie zastanowi i nastepnemu motocykliscie tak nie wyjedzie...

jerry01, nie gniewaj się, ale nie podzielam Twojej postawy :) wręcz przeciwnie. Nie jesteśmy świętymi krowami! Wk..ją mnie motocykliści, którzy chcieliby, żeby wszyscy z daleka ich widzieli, słyszeli, a najlepiej podziwiali z zachwytem i otwierali paszcze na widok pięknych maszyn. Takie rzeczy to 22 lata temu Vanilla Ice mógł mieć. Jeździmy motocyklami, motocykle są niewidzialne! I albo się z tym godzimy i wpisujemy to w częśc ryzyka, albo się przesiadamy do ciężarówki! Obtrąbianie, uskarżanie się na "puszkarzy" nic nie daje, tylko wzbudza wzajemną złość. Motocykliści to debile, jeżdżą jak im (nam) się podoba, ładują się wszędzie, wpychają, i jeszcze mają pretensje. Bo czują (czujemy) się lepsi i wszyscy powinni zjeżdżać przed motocyklem z drogi. A przecież bezpodstwanie.

PostNapisane: 2013-04-24 23:43:54 
Mistrz Polski

Obecne moto: TnT
Grochu :) trafileś w 10, to chyba najlepszy portret psychologiczny motocyklisty :D

PostNapisane: 2013-04-24 23:45:57 
Legenda forum

Telefon: Note 10+
Obecne moto: MT-10 SP
Groszek napisał(a):
jerry01, nie gniewaj się, ale nie podzielam Twojej postawy :) wręcz przeciwnie. Nie jesteśmy świętymi krowami! Wk..ją mnie motocykliści, którzy chcieliby, żeby wszyscy z daleka ich widzieli, słyszeli, a najlepiej podziwiali z zachwytem i otwierali paszcze na widok pięknych maszyn. Takie rzeczy to 22 lata temu Vanilla Ice mógł mieć. Jeździmy motocyklami, motocykle są niewidzialne! I albo się z tym godzimy i wpisujemy to w częśc ryzyka, albo się przesiadamy do ciężarówki! Obtrąbianie, uskarżanie się na "puszkarzy" nic nie daje, tylko wzbudza wzajemną złość. Motocykliści to debile, jeżdżą jak im (nam) się podoba, ładują się wszędzie, wpychają, i jeszcze mają pretensje. Bo czują (czujemy) się lepsi i wszyscy powinni zjeżdżać przed motocyklem z drogi. A przecież bezpodstwanie.

Zgadzam się w całej rozciągłości, a do tego dodam jeszcze jeżdżenie na długich światłach bo "przecież muszą mnie widzieć" :roll:
Jak napisał Groszek - chcesz być na drodze zawsze zauważony to kup sobie TIRA

PostNapisane: 2013-04-25 08:41:14 
Zamykacz opon

Panowie jak dla mnie mozecie jeszcze dziekowac ludziom ktorzy Wam wyjezdzaja z podporzadkowanej centralnie na kolo i albo zdazycie uciec albo nie... Dziwne to Wasze podejscie. Ja nie pisze ze daje w komin/ po klaksonie w korku jak mi ktos nie zjedzie, nie pisze ze burcze o to ze ktos ma pierwszenstwo i nie przepuszcza swietej krowy. Mowie tylko ze widzac zblizajacy sie do skrzyzowania samochod, lub ruszajacy "bo zdaza, bo nic nie jedzie, bo koles na tym sprzecie musi wyhamowac przedemna bo waze 6 razy tyyle co on i jak sie nie zatrzyma to moze mi conajwyzej pogiac slupki" daje mu znac sygnalem dzwiekowym, ze nadal ma stac bo nadal jada pojazdy majace pierwszenstwo. Tyle w temacie jak dla mnie. Cfaniactwo, korki, szybkie przeloty nie maja nic do tego. JAk ktos lubi to niech hebluje przed puszka i sie zastanawia czy zdazy. JA tam uwazam ze lepiej byc przygotowanym do zwiania na sasiedni pas, i jednoczesnie skarcic nadgorliwca klaksonem.

PostNapisane: 2013-04-25 09:04:08 
Mistrz Polski

Telefon: w Play
Obecne moto: Kawasaki ZX9R
http://lubon.tv/2013/04/24/a2-smierteln ... nan-lubon/

I tutaj

http://konin.planeta.fm/niusy/Konin/Zginal-motocyklista

Ostatnio edytowano 2013-04-25 09:26:57 przez skidmarks, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 2013-04-25 09:14:55 
Zamykacz opon

Obecne moto: FZS 600 01
jerry01, kierowcy nie widzą nawet innych samochodów, więc tym bardziej nie powinnismy oczekiwać, że każdy, zawsze będzie widzieć motocyklistę. Jeżdząć motocyklem, mam takie podejście, że to ja jestem w gorszej styuacji w przypadku jakielkowiek kolizji, jak widzę samochód z poporządkowej to po prostu odpuszczam gaz i nastawiam się na ewentualne hamowanie. Czasem ktoś ma gorszy dzień, niektórzy się gdzieś spieszą, milion powodów, dla których akurat ten kierowca, w tym momencie nie zobaczył ciebie. Nawet w samochodzie miałem taką sytuację, minąlem się z człowiek na mm, do końca byłem pewny, że mnei widzi, byliśmy tak blisko siebie, że niemal widziałęm jego kolor oczu, a mimo to ruszył. Trąbienie, mruganie światłami - może mniej, tylko wzbudza agresję na drodze, nastawia kierowców przeciwko nam, a bez tego jest wielu frustratów, którzy są zdolni połamac tobie nogi, byle byś nie przejechał na początek korka.

PostNapisane: 2013-04-25 09:22:05 
Zamykacz opon

arthi napisał(a):
Jeżdząć motocyklem, mam takie podejście, że to ja jestem w gorszej styuacji

Zgadzam sie i popieram ;) JA wychodze z tego samego zalozenia, tylko wydaje mi sie ze hamowanie i pozostawianie tego bez echa powoduje uczucie przyzwolenia i dodatkowo mniejsze zachowanie czujnosci. Uwazam ze powinnismy jak najwiecej dziekowac za kulture innych, ale i dawac znac ze ktos zachowal sie bezmyslnie. Dobra koniec tematu, bo zaczyna sie OT tworzyc.
skidmarks napisał(a):

Hmmm - jechal pasem awaryjnym ???

Drugi link ", jego maszyna przeleciała w powietrzu ponad 100 metrów i zatrzymała się w przydrożnych zaroślach" :shock:

PostNapisane: 2013-04-25 09:26:16 
Mistrz Polski

Telefon: w Play
Obecne moto: Kawasaki ZX9R
No własnei wyczytalem ze FAzer ale na filmiku widać Thundecata.

http://www.youtube.com/watch?v=sNw43UxcOzI

Ja już widziałem akcje typu wyprzedzajace sie ciezarówki to motocyklisci awaryjnym brali.

PostNapisane: 2013-04-25 16:54:45 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: FJR 1300
rhazz napisał(a):

Jak napisał Groszek - chcesz być na drodze zawsze zauważony to kup sobie TIRA

mnie koleś nie widział, do momentu uderzenia (czołówka), jak ktoś kto wjechał w TIRa, może widzieć motocyklistę

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138 ... 225  Następna strona