Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-08-14 09:55:09 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: FZS 1000
Siemanko 3 dni temu postanowiłem sam naciągnąć łańcuch w moim Kilo Fazerku i robiłem wszystko dobrze aż do dociągnięcia śruby z prawej strony (pod tłumikiem) tam ujrzałem widok jak na zdjęciu poniżej, czyli śruba nie napiera na ten klocek od ośki koła i nie mogę jej w żaden sposób dociągnąć, oczywiście odkręcałem tą śrubę kontrującą po prawej, zrobiłem może parę obrotów tą po lewej i dalej nie szło niczym a spod śruby kontrującej zaczęła wyłazić rdzawa barwa...

Nie wiem jak to dociągnąć bo jest taki luz jedno milimetrowy i raczej tak nie powinno być, btw. jeździłem 3 dni na tym i czułem jak mi zarzuca trochę tylne koło bardziej niż zwykle... Przy okazji skończyłem opone i będę zmuszony kupić komplet nowych bo przednia też niedomaga... Fotki poniżej, moje pytanie jak zrobić tak by wszystko było OK? :)

TUTAJ LEWA STRONA - TA DOBRA

[ img ]

TUTAJ PRAWA STRONA

[ img ]

NO I GUMA

[ img ]

PostNapisane: 2013-08-14 09:55:09 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2013-08-14 16:24:46 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: BMW GS 1200
rozumiem, że odległości na znacznikach po obu stronach są te same...a mimo to luz, o którym wspomniałeś jest tak?

Popuść nakrętkę kontrująca, i wtedy próbuj wykręcić śrubę...psiknij ewentualnie czymś w rodzaju WD 40. Rdzawa barwa świadczy pewnie o tym, iż dawno nikt nie odkręcał tej śruby stąd masz z tym problem.
Żeby było łatwiej - wyjmij ośkę, weź lepszy klucz - zakładam, iż robiłeś to zwykłym płaskim i powinno puścić :)

Po odkręceniu wymień śrubę, nakrętkę lub oczyść, nasmaruj tą, która posiadasz żeby w przyszłości się nie męczyć.

pozdro

PostNapisane: 2013-08-14 17:46:19 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: FZS 1000
nie są takie same właśnie z prawej strony po naciągnięciu łańcucha zostały 4 kreski a z lewej strony jest tych kresek 5 (przed naciągnięciem tyle było) i nijak to dociągnąć...
może przy wymianie opon w serwisie mi to ogarną

PostNapisane: 2013-08-14 20:18:09 
Zamykacz opon

Obecne moto: FZS 600 01
Sądząc po zeszlifowanym wahaczu moto miało jakąś poważniejszą przygodę, więc może zawias jest krzywy?