Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1741 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 117  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kask
PostNapisane: 2013-11-21 20:45:28 
forumowa amazonka

Obecne moto: Yamaha FZ6 Fazer S2
W sklepie internetowym znalazłam kask AGV GP TECH multi combat przeceniony z 2300 zł na 759 zł. Zastanawia mnie czemu tak dużo z ceny zjechali, w testach wypada dobrze. Zna ktoś ten model/markę ?

Tytuł: Re: Re: Kask
PostNapisane: 2013-11-21 20:45:28 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2013-11-22 00:26:25 
Mistrz Polski

Telefon: 512-933-050
Obecne moto: fz6 Fazer S1 2004r
Drzazga napisał(a):
W sklepie internetowym znalazłam kask AGV GP TECH multi combat przeceniony z 2300 zł na 759 zł. Zastanawia mnie czemu tak dużo z ceny zjechali, w testach wypada dobrze. Zna ktoś ten model/markę ?

proponuję zadzwonić i zapytać wprost czemu taka obniżka:) czasem jest tak że np sklep zalicza plajtę i na szybko się pozbywają towaru. Jest to rzadkość ale tak bywa. Znaczy się trafiają się okazje może to jest jedna z nich ;)...a może coś się za tym kryje heh... ale ja bym pytał wprost sprzedawcy;) i przy okazji spytaj czy z racji że towar przeceniony to ma okrojoną gwarancję czy nie? bo często towar w przecenie (zazwyczaj spowodowanej wadą produktu) ma krótszą albo niepełną (nieobejmującą wszystkie aspekty) gwarancję. O to też lepiej dopytaj :)

PostNapisane: 2013-11-22 09:01:29 
Niemowlak

Obecne moto: Kawasaki Z750S 2005
Drzazga napisał(a):

Bo jest to model z przed kilku lat i zostały tylko rozmiary XXL ;) Na intermotors, ten sam kask możesz dostać nawet taniej w rozmiarze 3XL.

PostNapisane: 2013-11-22 11:17:12 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: FZS 600
Jeżeli będziesz kupować model 2013 to na pewno ceny w styczniu nie pójdą w górę. Jeżeli już to jeszcze bardziej w dół :mrgreen:

PostNapisane: 2013-11-23 03:16:29 
Mistrz prostej

Drzazga napisał(a):

Pewnie dlatego, że to stary model i chcą go sprzedać z marginalną marżą. Ciekawe ile już wisi.

PostNapisane: 2013-11-23 10:19:02 
forumowa amazonka

Obecne moto: Yamaha FZ6 Fazer S2
Witam, jeszcze raz dziękuję za cenne informacje :)

PostNapisane: 2013-12-15 19:19:30 
Zamykacz opon

Obecne moto: WR 426 SM MX
Zastanawiam się nad wymianą kasku na nowy.

Mam obecnie AGV K-3 Basic Evil. Nie mam nic do niego, ale chciałbym się zapytać osób, które go miały - o głośność.

Chciałbym coś cichszego (no i może z blendą). Czy jest coś wartego uwagi tak do 500 zł?

Nie ma porównania do innych - bo w tym zawsze jeżdżę :)

PostNapisane: 2013-12-15 19:49:22 
Mistrz prostej

Jacek_L napisał(a):
Czy jest coś wartego uwagi tak do 500 zł?

Jacek_L napisał(a):
Chciałbym coś cichszego (no i może z blendą).

Hjc fg-15 znajdziesz za równo 500 zł, ale czy będzie cichszy to nie wiem ;)
Jak dokupisz pinlock i drugą szybkę (ciemną) to już wyjdzie z 800 zł, a w tej cenie masz sharka s900c, hjc is-17, nolana n86.
Ogólnie to przerabiam temat kasków i powiem Ci jedno- nie ma co pisać na forum, tylko trzeba pojechać do sklepu i poprzymierzać.

PostNapisane: 2013-12-15 20:06:35 
Zamykacz opon

Przymierzalnia przymierzalnią - ale głośności w sklepie nie sprawdzę.

Drugiej szybki nie będę kupował - bo i po co? W AGV miałem ponoć najbardziej rysowalną szybkę spośród wszystkich kasków - a moja jakoś po 2 latach nie ma nic ;) Pinlock to nawet nie wiem co to jest - pewnie drogie coś - czyli nie miałem w AGV - to teraz pewnie i tak nie będzie mi potrzebne :)

Głównie chodzi mi o głośność. Wygląd nie ma dla mnie znaczenia :)

PostNapisane: 2013-12-15 22:11:32 
Mistrz prostej

Jacek_L napisał(a):
Przymierzalnia przymierzalnią - ale głośności w sklepie nie sprawdzę.

Ale dopasowania przez internet też nie, a to ważniejszy parametr.
Jacek_L napisał(a):
Drugiej szybki nie będę kupował - bo i po co?

electro napisał(a):
drugą szybkę (ciemną)

Ciemna szybka w słoneczne dni pomaga.
Jacek_L napisał(a):
Pinlock to nawet nie wiem co to jest

Druga szybka w wew. kasku, przez nią nie paruje kask. Ogólnie dużo lepsze od anti foga.
Jacek_L napisał(a):
to teraz pewnie i tak nie będzie mi potrzebne :)

Raczej się przydaje.
Jacek_L napisał(a):
Głównie chodzi mi o głośność.

Schuberthy są chwalone za wyciszenie, w tanich to nie wiem jak to będzie wyglądać, ale nie liczyłbym na cuda ;)
Dziwi mnie to, że mając duży, szybki i nie tani w eksploatacji motocykl kupujesz kask do 500 zł, naprawdę tak nisko cenisz swoją głowę?
Szukałem kasku do 800 zł, teraz do ponad tysiąca, a chyba skończy się na kupnie shoei. Te tanie kaski jakoś mi nie podchodzą, zresztą jakby nie były warte swojej ceny to nikt by ich nie kupował ;)

PostNapisane: 2013-12-15 22:41:49 
Zamykacz opon

electro napisał(a):
Ale dopasowania przez internet też nie, a to ważniejszy parametr.

No to chyba oczywiste - ale jak napisałem - a nie zrozumiałeś - kask przymierzyć zawsze można jaki się chce - ale głośności nie da się sprawdzić - rozumie?

electro napisał(a):
Ciemna szybka w słoneczne dni pomaga.

I co? Będę woził se sobą szybkę na pogodę i niepogodę? No stary - od tego jest blenda - no nie?

electro napisał(a):
Druga szybka w wew. kasku, przez nią nie paruje kask. Ogólnie dużo lepsze od anti foga.

Kupiłem sobie jakiś antifog w sprayu :) Kosztował parę złotych a na cały dzień wystarcza :) Jak na razie pstrykałem z 50 razy (2 kaski po 25 razy) i czuć, że w buteleczce jest tego trochę :)

electro napisał(a):
Dziwi mnie to, że mając duży, szybki i nie tani w eksploatacji motocykl kupujesz kask do 500 zł, naprawdę tak nisko cenisz swoją głowę?

Nie duży, szybki i tani w eksploatacji - to tak gwoli ścisłości...

Wychodzę z założenia, że jak przydzwonię mocno to nic nie pomoże a i tak najważniejsze chyba co każdy ma w głowie - no nie?

Jeżdżę samochodem, który ma 10 lat - to co - powinienem już dawno sprzedać i kupić coś nowego - bo droższe lepsze - prawda?

Ogólnie electro nie chce mi się gadać z Tobą o wydawaniu kasy na kask - napisałem, że mam 500 zł i koniec. Jeżeli nie masz nic do napisania w tej materii to nie zabieraj głosu a odpowiadaj na pytania rzeczowo :) OK? Aczkolwiek dzięki za odpowiedzi sensowne i mnie doszkalające :)

PostNapisane: 2013-12-15 22:49:36 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Street Triple 675
Ja ostatnio nabyłem CABERGA VOX-a. Co prawda za dużo km z nim nie zrobiłem, ale na chwilę obecną muszę go pochwalić. Kask z blendą, z opcja pin-locka. Zapłaciłem ok 450 zł :)

PostNapisane: 2013-12-15 23:30:09 
Zamykacz opon

bierny napisał(a):
Ja ostatnio nabyłem CABERGA VOX-a. Co prawda za dużo km z nim nie zrobiłem, ale na chwilę obecną muszę go pochwalić. Kask z blendą, z opcja pin-locka. Zapłaciłem ok 450 zł :)

Jest na mojej liście wraz z FG15 czy jakoś tak :)

Na Sharpie mój budżet + bezpieczeństwo wygląda tak :)
http://sharp.direct.gov.uk/testhelmetli ... ontinued=1

PostNapisane: 2013-12-16 00:26:34 
Mistrz Polski

Obecne moto: Thundercat
Jacek L prawda jak przydzwonisz mocno to strój za 10 tys nie pomoże ale sytuacje na drodze są różne a to z czego wykonany jest kask i w jaki sposób ma niebagatelne znaczenie. Zresztą po coś są robione przez Sharpa testy kasków i ewidentnie pokazują one różnice między kaskami z termoplastiku a kaskami z kompozytów itp. Oczywiście nie zawsze wraz z ceną idzie też podwyższenie bezpieczeństwa bo niektóre kaski za 300-400 zł dorównują tym trochę droższym. Na pewno powinno się zwracać uwagę na to z czego wykonana jest skorupa bo nieraz różnice w cenach (i to ogromne) są przez samo malowanie kasku co może być bardzo mylące.
Wiadomo nie każdy ma kasę zeby kupować od razu kask za 800 zł czy 2 tys zł. Ja na początku jeździłem w kasku za 250 zł bo musiałem. Teraz mam tego FG-15 jestem z niego zadowolony póki co nie zamierzam zmieniać choć wiem że są jeszcze lepsze kaski.

Aha i wtrącę się jeszcze :) Zazwyczaj kaski sportowe nie są ciche ze względu na rozbudowany system wentylacji. Co nie oznacza że nia ma między nimi żadnej różnicy jeżeli chodzi o halas

PostNapisane: 2013-12-16 00:41:32 
Zamykacz opon

Podkopnik napisał(a):
Aha i wtrącę się jeszcze :) Zazwyczaj kaski sportowe nie są ciche ze względu na rozbudowany system wentylacji. Co nie oznacza że nia ma między nimi żadnej różnicy jeżeli chodzi o halas

Ja sobie zdaję z tego sprawę i moim głównym pytaniem (którego niektórzy nie zrozumieli) było pytanie o głośność - chciałem żeby się wypowiedział ktoś kto miał tego AGV K-3 i zamienił na inny. Czy po zmianie odczuł różnicę czy nie :)

A to, że mam litra nie oznacza, że muszę jeździć jak szatan :) Po prostu chcę mieć zapas mocy i tyle :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1741 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 117  Następna strona