Autor Wiadomość
PostNapisane: 2013-12-19 14:22:30 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: Fazer FZ6 2006r
Plan jest jasny, chcę kupić do sezonu letniego 2014 Fazera FZ6 S (najchętniej S2)

Nie mam noża na gardle, zważywszy na okres w jakim obecnie jesteśmy ale jeśli ktoś z was bądź waszych znajomych ma Fazera i możecie za moto ręczyć, to jestem w stanie kupić "od ręki".

Mogę kolokwialnie powiedzieć, że czekam na jakąś OKAZJĘ :) (może ktoś będzie zmieniał swoje moto i będzie potrzebował szybkiej gotówki).

Mieszkam koło Łodzi, czyli Polska centralna ale jeśli moto były by z wiarygodnego źródła to nie mam problemu z pojechaniem na drugi koniec Polski (przy czym nikt nie miałby ochoty robić sobie takich wycieczek, po to aby na miejscu okazało się, że moto to szrot).

Jak już wspomniałem najchętniej zakupiłbym S2 ale to akurat nie jest wymóg niezbędny. Z pewnością jednak musi to być model już po face-liftingu. Odrzucam natomiast wersję "naked", wybieram tylko opcję z owiewkami.

Oczywiście nie muszę się rozpisywać co do tego, że tak jak każdy nie chcę kupować szrota, może mieć jakąś przeszłość ale żeby była udokumentowana i wiarygodna.

Gdybyście szanowni koledzy i koleżanki coś wiedzieli to piszcie w tym poście, na priv lub na mail: yaro2929@wp.pl

CENA!! napisałem, że 10k +/-
Za coś bardzo wartościowego mogę zapłacić max 12,5k ale to już górna granica, do której nie koniecznie chciałbym się zbliżyć (oczywiście cały czas przy założeniu, że chciałbym aby zakup był okazyjny i że z zakupem nie mam pośpiechu).

Pozdr :)

Tytuł: Re: Kupię FAZERA 10k +/-
PostNapisane: 2013-12-19 14:22:30 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2013-12-19 14:47:36 
Legenda forum

Telefon: czarny
Obecne moto: r1100gs
Ciężko będzie w tej walucie, okazji nie ma, niby zdarzają się roczniki 2008/2009 ale stan zostawia dużo do życzenia. Według mnie lepiej kupić coś starszego za te 10 a 2 zostawić sobie na pierwszy serwis.

PostNapisane: 2013-12-19 14:58:06 
Pryszczaty jeździec

Wojt@s napisał(a):
Ciężko będzie w tej walucie, okazji nie ma, niby zdarzają się roczniki 2008/2009 ale stan zostawia dużo do życzenia. Według mnie lepiej kupić coś starszego za te 10 a 2 zostawić sobie na pierwszy serwis.

Wiem, że będzie ciężko. Właśnie dlatego piszę do WAS koledzy forumowicze bo w grupie większa siła i szansa na znalezienie czegoś takiego :)
Aczkolwiek tak jak napisałem S2 to nie mus ale chęć ;)

Dla przykładu (o ile moja laicka widza mnie nie myli to rocznik 2007 już chyba był w ver. S2).

Dla przykładu może być również do oceny takie coś"
http://otomoto.pl/yamaha-fz-6-fazer-sta ... 37883.html

Opinie na temat samego sprzedawcy są dość pozytywne, ponoć nie sprzedaje szrotów a tu już cena zbliżona do moich oczekiwań a jak wiadomo - handlarz musi zarobić.

Pozdr

PostNapisane: 2013-12-20 00:30:24 
Legenda forum

Telefon: Note 10+
Obecne moto: MT-10 SP
Dobry mój kolega ma do sprzedania FZ6. Moto było wycackane tak że ładniejszego chyba nie znam, ale niestety pocałował Panią na skrzyżowaniu i czacha oraz lampa poszły do śmieci. Moto jest nieruszone, w stanie nienagannym (poza brakiem przodu) :)
Przymierzał się do sprzedaży za 11000 a teraz bez czachy i lampy chce 8000 chyba za rok 2004...co chyba można nazwać okazją zważywszy że doprowadzenie tego moto (zrobienie przodu) na ideał to koszt około 2000-2500zł :)
Kolega jest na forum lukid94

PostNapisane: 2013-12-20 16:58:29 
Zamykacz opon

Telefon: 504219468
Obecne moto: Suzuki V-strom 1000
No ja też znam to moto i kierownika. Nie będę zachwalał, bo najlepiej ocenić samemu ale bez obaw potwierdzam wypowiedź rhazza. Ja też wolałbym kupić motocykl do delikatnych poprawek z wiadomą historią niż wynianianego szrota.

PostNapisane: 2013-12-21 03:08:32 
Mistrz prostej

yaro29 napisał(a):
czekam na jakąś OKAZJĘ

Okazje widziałem w klubach, ale jeszcze nigdy nie widziałem na rynku moto ;)

PostNapisane: 2013-12-21 19:31:58 
Pryszczaty jeździec

electro napisał(a):
yaro29 napisał(a):
czekam na jakąś OKAZJĘ

Okazje widziałem w klubach, ale jeszcze nigdy nie widziałem na rynku moto ;)

Nie ma to jak konstruktywna wypowiedź w temacie ;)

P.S a co do okazji, nikt tu nie chce kupować za "darmo" ale ja kilka okazji już swego czasu spotkałem.

Pozdr

PostNapisane: 2013-12-21 19:45:12 
Mistrz prostej

yaro29 napisał(a):
Nie ma to jak konstruktywna wypowiedź w temacie ;)

Mamy święta, pora się wyluzować ;)

Ciężko jest z okazją, spójrz ile niektóre moto z forum wiszą- ludzie jak mają coś dobrego nie zawsze chcą sprzedać za bezcen, niekiedy cena jest wyższa od tej rynkowej, a niestety w PL podstawowym kryterium wyboru nadal jest cena, bo jesteśmy biednym krajem.
Na pewno nie licz na okazje przy sprowadzanych maszynach- moto na zachodzie są droższe albo co najmniej w tej samej cenie co u nas, a taki handlarz musi to przywieźć, zapłacić jakiś tam podatek i zarobić, więc gdzieś musi przyciąć koszta, aby zarobić.

I co do maszyn już walniętych to zawsze jest gorzej niż to wygląda w rzeczywistości i nie zawsze zrobienie kończy się na 3 stówkach za lakiernika.

PostNapisane: 2013-12-21 23:17:21 
Zamykacz opon

Obecne moto: Yamaha Fz6
S2 stan igła udokumentowane serwisy,mały przebieg i okazja za tyle kasy."Niemiec płakał jak mi go sprzedawał"
Reasumując-chłopie zejdź na ziemie :) za tyle to bym nawet swojego z 2004 nie oddał a co dopiero dobre S2 każdy chce tanio ale jak powiesz moto nie tłuczone nowe opony napęd i inne części eksploatacyjne to zaraz że na allegro widział taniej kup sobie moto po dzwonie albo od łacha co mu się nic nie chciało włożyć w sprzęt a do tego powywracał się kilka razy to będzie tanie...(sam serwis na nowy sezon kosztował mnie ponad 1000 opony itp) czyli gdybym chciał sprzedać powinienem Twoim zdaniem oddać za grubo poniżej 10 koła? skoro za tyle samo chcesz s2.. :lol:

PostNapisane: 2013-12-21 23:58:34 
Mistrz Polski

Obecne moto: FZS600
Ron napisał(a):
S2 stan igła udokumentowane serwisy,mały przebieg i okazja za tyle kasy."Niemiec płakał jak mi go sprzedawał"
Reasumując-chłopie zejdź na ziemie :) za tyle to bym nawet swojego z 2004 nie oddał a co dopiero dobre S2 każdy chce tanio ale jak powiesz moto nie tłuczone nowe opony napęd i inne części eksploatacyjne to zaraz że na allegro widział taniej kup sobie moto po dzwonie albo od łacha co mu się nic nie chciało włożyć w sprzęt a do tego powywracał się kilka razy to będzie tanie...(sam serwis na nowy sezon kosztował mnie ponad 1000 opony itp) czyli gdybym chciał sprzedać powinienem Twoim zdaniem oddać za grubo poniżej 10 koła? skoro za tyle samo chcesz s2.. :lol:

Zgadzam się w 100%. Ja z podobnym budżetem rok temu wybrałem FZS600 z 2003 (już z ładnym przodem :P ), a resztę kasy wsadziłem w doinwestowanie motocykla, także cena końcowa pewnie wyszła w okolicach 10k (nie liczyłem, bo i po co). Teraz wiem co mam i jestem tego pewien. Nie to, że Cię namawiam na starszy model, wiedź tylko że S2 za 10k jest bardzo bardzo podejrzane.
To niby oczywiste ale łatwo o tym zapomnieć, kupując trzeba mieć naszykowaną kasę na ogarniecie sprzętu.
Kto wiedząc, że sprzedaje motocykl w niego inwestuje, wymienia oleje, płyn hamulcowy, opony itp? Nie bez przyczyny największy ruch jest teraz, kiedy ludzie przestają jeździć, a jeszcze nie szykują się do nowego sezonu.
BTW: Taka ciekawostka: sprzedawałem mój stary motocykl w sierpniu i listopadzie. W sierpniu był jeden telefon, w listopadzie mimo większej ceny (bo sobie ustaliłem jako średnią z allegro) sprzedał się na drugi dzień, a telefony się urywały.

PostNapisane: 2013-12-22 02:36:58 
Mistrz prostej

10k zł bym nie dał za 10 letni motocykl, którego odpowiednik w salonie kosztuje nieco ponad 30k zł.

PostNapisane: 2013-12-22 06:30:44 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Fz1
ale nikt od ciebie by nie chciał wziąćprzecież twoj jest wart trochę więcej

PostNapisane: 2013-12-24 12:06:50 
Pryszczaty jeździec

witam,
dziękuję kolegom za info na maila i priv.

Co do wypowiedzi kilku forumowiczów ... jestem na ziemi, a zawsze lubiłem czytać, o czym już pisałem, konstruktywne i pomocne wypowiedzi ;)

Nie byłbym jednak sobą gdybym nie powtórzył tego co napisałem w 1szym poście a co widzę wywołało zbędną wg mnie dyskusję.
Nie napisałem że w cenie 10k muszę mieć S2. Poza tym napisałem również, że i budżet może być nieco większy, więc nie wiem czemu kurczowo co poniektórzy trzymają się wspomnianych 10k.

Reasumując, nie sprzeczajmy się i nie wytykajmy sobie pewnych kwestii i bo wg mnie nie o to chodzi a w temacie zależało mi na informacji od was, czy znacie kogoś (jeśli nie was samych), kto może mieć moto warte uwagi w kwotach zbliżonych.
Dziękuję również tym co chcą mnie sprowadzać na ziemię, po której stąpam już blisko 40lat i jakoś daję jeszcze radę :)

P.S przy okazji spokojnych, spokojnych i jeszcze raz spokojnych świąt dla wszystkich :)

PostNapisane: 2014-01-06 14:07:30 
Niemowlak

Telefon: 513150371
Obecne moto: fz6 s2
Gdybys był zainteresowany to ja mam fazera s2 rok 2007 kolor wisniowy/czerwony i moglibysmy sie dogadac bo chcialbym granice twojej ceny. lekko uszkodzona czasza ale skleilem i latam juz ponad rok tak, Gdybys byl zainteresowany to moj nr telefonu to 513-150-371.

PostNapisane: 2014-01-13 16:54:22 
Pryszczaty jeździec

Już zapewne co poniektórzy wiedzą, że od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem fazera FZ6 z 2006r (niestety ;) model S1) ale zdecydowanie w moim wspominanym na początku postu budżecie.

O moto poza tym co wiem od poprzedniego właściciela nie za wiele powiem. Ma akcesoryjny wydech Leovince (niesamowicie głośny - z czego nie wiem czy się cieszyć czy nie), przerobione oświetlenie na postojowe ledy i ksenony drogowe - święcące oba, akcesoryjna kanapa oraz szyba.

P.S poprzedni właściciel (motocyklista) twierdził oraz powiedzmy postronna kolejna osoba (motocyklista jeżdżący FZ1) potwierdził, że ten egzemplarz FZ6 poleciał 264kmh :shock:

Pozdr

Link do fotek: http://www.fotosik.pl/u/yaro2929/album/1556057