Autor Wiadomość
 Tytuł: FZ6 z Warszawy
PostNapisane: 2014-03-10 23:40:27 
Niemowlak

Obecne moto: FZS 600
Drodzy forumowicze, prosił bym o pomoc przy ocenie tego FZ6 http://allegro.pl/yamaha-fz6-fazer-i4046536874.html Z pewnością upadła na prawą stronę, ale zastanawia mnie jeszcze malowanie, jak na moje nie jest oryginalne. Czy ktoś się jeszcze czegoś dopatrzył?

Tytuł: Re: FZ6 z Warszawy
PostNapisane: 2014-03-10 23:40:27 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2014-03-11 02:08:25 
Legenda forum

Obecne moto: tiger 800
ten dziab na prawą parkingówką na stopce nie był jak nawet kolektor jest wgięty. ciekawe jak to się stało że zbiornok płynu hamulcowego (na kierownicy) jest przytarty od tyłu. nie wiem jak w Skach ale w Nce linka od sprzęgła jest spierdzielona jak posłanka grodzka, przelatuje tuż przy stacyjce przeszkadzając w wygodnym operowaniu kluczykiem(i w starszych wersjach zjechali to w wielu gazetach), tutaj jest puszczona jak w nowszej wersji. na zdjęciach widać ryzy na rabie, wgniotkę na baku, rozklapiochę jak u Chylińskiej w plastikach na czasy. brakuje tej durnej, brudzącej się jak cholera sprężynki na wężu od chłodnicy po lewej. montowanie rejestracji z tyłu również z fabryki z moto nie wyszło.

ale ogólnie aukcji nie oceniłbym negatywnie. kosmetyka na ten bok jak w opisie, sety co prawda znacznie bardziej starte niż moje przy 36 tys, ale na zdjęciach tarcza nie wygląda jak miska, choć ślady ma, więc (wg zdjęć, na żywo więcej ogarniesz) te 45 kilogramów przejechanie może mieć. w sumie nie zerkałem dawno jak fz6 stoją z cenami, ale wydaje mi się że te 7,500 biorąc pod uwagę stan i to że pewnie sprzedający za 7 chce go puścić nie wygląda jak jakieś wygórowane gdybanie. ja osobiście na wygląd nie patrzę, więc nie czekałbym na opinię takich mechaników jak ja, co zawodowo przed kompem siedzą, tylko pojechał, zerknął jak to wygląda na żywo (bo już widziałem moto które na zdjęciach wyglądały jak kompletnie inne) i ewentualnie jeśli nie miałbym wtedy zastrzeżeń, wysłał do dobrego, poleconego mechanika na kontrolę.

PostNapisane: 2014-03-11 15:58:43 
Niemowlak

to wygląda jak śmierć na kołach...
Kolory to on ma przynajmniej z 3 motocykli :)

PostNapisane: 2014-03-14 19:28:01 
Niemowlak

Obecne moto: FZS 600
Oglądałem go. Dosć duze problemy z rozruchem ale to aku po zimie do naladowania/wymiany, poza tym uszczelniacze, tak jak napisane w aukcji + wyciek z prawej strony silnika ( FZ6 zaczął "znaczyć swoje terytowium" jak juz się rozgrzał) do tego miał 2 gleby na prawą stronę (ślady szpachli na ramie o czym powiedzaił sam właściciel, i co widać). Owiewka jest dobrze zniszczona pozrywane są wszystkie zaczepy niby trzyma się kupy ale odcięcie lini światła z reflektorów moim zdaniem nie będzie szło prawidłowo. Opony i hamulce na 1 sezon max. Brakowało sporo śrubek, nie tylko w owiewkach ale i w silniku. Biegi ladnie wchodziły i na + jedynie cena(do wzięcia za 7000 zł). Ja odpusciłem. Tak jak kolega wyżej pisał kolory z 3 motocykli... Ogólnie sprawił wrażenie mocno zaniedbanego, cały brudny jeszcze po sezonie z 2013.