Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1741 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 117  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-01-29 18:11:43 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Street Triple 675
Miałem kasku LS2 szybkę iridium/lustro. Efekt super, w dzień się świetnie jeździło, ale jak przyszło też jechać jak się robiło szaro wieczorem to była tragedia!
Dlatego teraz mam kask z przeźroczystą szybą i blendą ;)

Tytuł: Re: Re: Szyba iridium
PostNapisane: 2014-01-29 18:11:43 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł: Re: Odp: Kask
PostNapisane: 2014-01-29 20:31:34 
Niemowlak

Obecne moto: MT-10
Tez się pochwalę kaskami, które sprezentowalismy sobie z żonką pod choinkę:-) a mianowicie SHARK SPEED-R

Tytuł: Re: Kask
PostNapisane: 2014-01-29 22:01:16 
Mistrz Polski

Obecne moto: FZ6S Blue 06
Ja mam w XR1100 ciemną szybkę Dark Smoke plus do tego jeszcze ciemny pinlock - to dopiero jest zabawa, jak się wieczorem wraca a zapomniało się w kufrze wieźć przeźroczystą szybkę ;)

PostNapisane: 2014-01-30 01:06:15 
Prawie jak Mistrz Świata

MarcinJ napisał(a):
Ja mam w XR1100 ciemną szybkę Dark Smoke plus do tego jeszcze ciemny pinlock - to dopiero jest zabawa jak się wieczorem wraca a zapomniało się w kufrze wieźć przeźroczystą szybkę

To już nie jest zabawa tylko przesada... Mam w HJC swoim dark smoke'a z białym pinlockiem i w nocy generalnie rzecz biorąc g*wno widać :? co najwyżej po ulicach oświetlonych latarniami da się jeździć. Za to w dzień luksus ;) Najlepsza była by lustrzanka jak w starym kasku miałem bo w nocy też sie latało w niej, no ale do RPHA nie tak łatwo kupić lustro :/

Ostatnio edytowano 2014-01-30 17:44:51 przez wojtek_lbn, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 2014-01-30 10:19:41 
Mistrz Polski

Obecne moto: FZ6S Blue 06
wojtek_lbn napisał(a):
To już nie jest zabawa tylko przesada... :/

No nie do końca - mam dość wrażliwy wzrok na światło (chyba przez wściekliznę ;) ) i latanie w ciągu dnia z taką szybką jest czystą przyjemnością. Jak się robi słaba widoczność to przerzucam się na białą i już.

PostNapisane: 2014-01-30 17:44:11 
Prawie jak Mistrz Świata

MarcinJ napisał(a):
No nie do końca - mam dość wrażliwy wzrok na światło (chyba przez wściekliznę ;) ) i latanie w ciągu dnia z taką szybką jest czystą przyjemnością.

To potwierdzam, mi też się tak lepiej jeździ :beer: mój błąd, zacytowałem za mało- chodziło mi o latanie wieczorem/w nocy z szybą dark smoke 8) już poprawiłem cytat żeby nie było wątpliwości

PostNapisane: 2014-05-11 13:05:03 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: fz6
siema siema
szukam dla siebie kasku, budżet to max 1000zl. potrzebuje kask do miasta i na trase, początkowo myślałem o kasku szczękowym, jednak zdecyduje się na integralny.
odwiedziłem krakowskie motorismo i przymierzylem między innymi caberg vox, jakis hjc, shark s500 oraz scorpion exo 500. ostatni kask najlepiej leżał na mojej głowie, ale był też najdroższy z nich wszystkich (850zl czarny kolor).
może macie jakieś inne propozycje? 1000zl to górna granica, najlepiej by mi odpowiadało jakies 700zl ;)

PostNapisane: 2014-05-11 13:59:30 
Mistrz prostej

Obecne moto: Yamaha FZ6 Fazer S2
Polecam AGV horizon. U mnie spisuje się świetnie. Jako bonus można powiedzieć o bardzo fajnym malowaniu kasków AGV.

PostNapisane: 2014-05-11 14:05:49 
Niemowlak

Obecne moto: FZ1 Fazer
Możesz wziąć pod uwagę jeszcze Sharka S900,przejechałem w nim kilka tys. km. i daje radę ,jak na tą cenę to dobra propozycja

PostNapisane: 2014-05-11 14:29:12 
Zamykacz opon

Obecne moto: WR 426 SM MX
Czasami szukam opinii pod tym adresem http://www.moto-opinie.info/

Ile tam prawdy to nie wiem :)

PostNapisane: 2014-05-11 15:39:18 
Niemowlak

Ja od tego sezonu latam w Shark speed-r spokojnie go dostaniesz w zakladanym budżecie jak dobrze poszukasz w necie.

PostNapisane: 2014-05-11 17:38:26 
Prawie jak Mistrz Świata

Obecne moto: Sprint ST 1050
Siemka, śmiga ktoś w HJC IS-17 albo Sharku Speed-R, a może miał doświadczenie z jednym i drugim? Szukam jakiegoś orzeszka z blendą, śmigam teraz w FG-15, ale jadąc w trasie doskwiera mi brak tej, jakże cudownej w swej prostocie, opuszczanej ciemnej szybki :lol:

Speed-R ma na pewno lepszą blendę - ciemniejszą, która opada praktycznie na sam deflektor i do tego beznadziejny system otwierania wizjera, gdzie przy chęci jego uchylenia, słownik słów nieprzyzwoitych zostaje wdrożony z życie ;).
Zasadnicze pytanie, czy Speed-R ma kurtynę podbródka? Bo spotkałem się ze sprzecznymi informacjami ;).

IS jest znowu tańszy, dobrze przemyślany, dobrze wykonany i bardzo fajnie wyposażony.

PostNapisane: 2014-05-11 19:01:28 
Niemowlak

glenroy napisał(a):
Siemka, śmiga ktoś w HJC IS-17 albo Sharku Speed-R, a może miał doświadczenie z jednym i drugim? Szukam jakiegoś orzeszka z blendą, śmigam teraz w FG-15, ale jadąc w trasie doskwiera mi brak tej, jakże cudownej w swej prostocie, opuszczanej ciemnej szybki :lol:

Speed-R ma na pewno lepszą blendę - ciemniejszą, która opada praktycznie na sam deflektor i do tego beznadziejny system otwierania wizjera, gdzie przy chęci jego uchylenia, słownik słów nieprzyzwoitych zostaje wdrożony z życie ;).
Zasadnicze pytanie, czy Speed-R ma kurtynę podbródka? Bo spotkałem się ze sprzecznymi informacjami ;).

IS jest znowu tańszy, dobrze przemyślany, dobrze wykonany i bardzo fajnie wyposażony.

Jak wyżej pisałem od tego sezonu latam w Shark speed-r i jestem bardzo zadowolony tym bardziej, że był to prezent gwiazdkowy od żony. Musze powiedzieć, że bardzo jestem z niego zadiwolony. Blenda tak jak piszesz opada po sam deflektor i oczywiście kask posiada w zestawie kurtynę podbrudkową oraz pinloocka co się przydaje, bo bez niego wizjer ma tendencje do zaparowywania. Otwieranie wizjera to kwestia regulacji nie ma tragedii. Ogólnie rzecz biorąc polecam.

PostNapisane: 2014-05-11 21:43:31 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: FZ6-N 2005 FullBlack
glenroy napisał(a):

Śmigam w IS-17 i jest naprawdę OK. Tez mialem takie dylematy jak Ty (szczęka, shark 900, caberg ego). Shark ma duze skorupy i wygladalem jak kosmonauta. Caberg zdecydowanie gorzej wykonany. Jeśli szczenka to Neotec Shoei lub mistrz: Shubert C3 no ale ich ceny to nie Twij budżet.

Polecam IS-17. Za 750 zl to dobry kask choć blenda troszkę za jasna ale za to fajnie się ją opuszcza i szybko podnosi. Kask ma dobrą wentylację. Jeszcze nie założyłem pinlocka (w zestawie) ale tez mie mam problemow z parowaniem szyby.

Jedź i przymierz do sklepu bo to tez istotne. Dla mnie integrale Shoei byly za ciasne. W HJC ja czuję sie dobrze - musisz sam to obadac.

PostNapisane: 2014-05-11 22:20:57 
Prawie jak Mistrz Świata

Obecne moto: Sprint ST 1050
kozi_86 napisał(a):
Blenda tak jak piszesz opada po sam deflektor i oczywiście kask posiada w zestawie kurtynę podbrudkową oraz pinloocka co się przydaje, bo bez niego wizjer ma tendencje do zaparowywania. Otwieranie wizjera to kwestia regulacji nie ma tragedii. Ogólnie rzecz biorąc polecam.

O właśnie, dzięki wielkie :) powoli szala przechyla się na stronę sharka, jak znajdę czarno-czerownego sauer-a, to chyba się szarpnę nawet wcześniej niż planowałem :lol:

raszej22 napisał(a):
Jedź i przymierz do sklepu bo to tez istotne. Dla mnie integrale Shoei byly za ciasne. W HJC ja czuję sie dobrze - musisz sam to obadac.

Jak kupowałem kombiaka mierzyłem wszystko co mi w ręce wpadło :lol:, w HJC śmigam obecnie, mierzyłem IS-a, leży dosłownie tak samo jak FG :D czyli pewnie i wygodnie, ale szczerze mówiąc, pomimo takiej samej wagi [1450g] w sharku jej nie czuć, ogólnie wydawał mi się sporo lżejszy na głowie w porównaniu do IS-a, ale odnosiłem wrażenie, że mógłby być ciut ciaśniejszy. Może kwestia przyzwyczajenia, bo FG siedzi ciasno jak diabli :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1741 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 117  Następna strona