Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-05-18 23:38:47 
Funkiel Nówka

Cześć :wink:

Podoba mi się Fazer 1000 z 2003 roku z przebiegiem około 60 tyś km. Jest wyposażony w zestaw kufrów.
http://olx.pl/oferta/yamaha-fzs1000-faz ... 552ca431fb

Minus to spawany plastik pod siedzeniem. Miałem już kilka motocykli, i wiem że to gruby plastik i że to tak łatwo nie pęka, więc to spawanie mówi mi, żeby uważać.
On nie wie czemu było spawane kupił tak i jeździł.

Druga rzecz to widać, że sprzedawcy bardzo zlaeży na sprzedaży tego motocykla i robi tzw sztuczne ciśnienie. Że niedługo wyjeźdza, że jest już kilku chętnych.
A moto stoi na tablicy nie od wczoraj i jakoś żaden z tych niby chętnych go nie kupił. Ani tez sprzedawca nigdzie nie wyjechał. To trochę wydaje mi sie podejżane.
Zaproponowałem mu żebyśmy pojechali z motocyklem na serwis na oględziny.
Mówi że już był z jednym kupującym na serwisie, ale mimo pozytywnej opini serwisantów ten kupujący nie zgodził się na zakup.

Więc zgadza się pojechać na ten serwis ze mną. Ale tu znowu robi ciśnienie,
żebyśmy umówili się tak że jak w serwisie powiedzą ze sprzęt jest ok, to żebym go kupił. A ja chicałem się najpierw przymierzyć przejechać, zpbaczyć co powiedzą w serwisie o stanie technicznym, potem obejźeć z dwa trzy inne motocykle i wtedy na chłodno zdecydować. Ponieważ już jedne termin odwołałem dostałęm od niego dwa esy czy może on do mnie dziś podjechac motocyklem żebyśmy pojechali na serwis, Takie zachowanie sprzedawcy wydaje mi sie dziwne.

Zamieszcze to co mi napisał o swoim motocyklu:
Cytuj:
cena do negocjacji olej i filtry są do wymiany i przednia opona wczoraj potencjalny klient mi uświadomił rocznik produkcji (troche stara) nic nie malowane nic nie szpachlowane a spawane jedynie plastiki pod siedzeniem kupiłem tak i mi to w żaden sposób nie przeszkadzało co roku sam wymieniałem olej i filtry na to nie mam żadnego papierka tylna opona nowiutka klocki przednie mają 3 tysiące przejechane sam je wymieniałem więc papierka w ogule na to nie mam rzadko hamuje przodem zdjec lepszej jakości nie mam poprzedni właściciel kupił go z niemiec i po 2 latach sprzedał mi moto mam od 2011 wymieniłem zestaw napedowy DID wzmacniany złoty przejechane ma 12000 tysiecy ja użytkowałem go w wiekszości w niemczech a w tamtym sezonie w polsce głównie na trasach rzadziej po miescie sprzedaje bo zakładam rodzine

Może ktoś zna ten motocykl i może coś może o nim mi powiedzieć.
Jak ogólnie widzi się Wam ten egzemplaż ze zdięć i z opisu sprzedawcy ?

PostNapisane: 2014-05-18 23:38:47 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2014-05-18 23:56:58 
Legenda forum

Telefon: Note 10+
Obecne moto: MT-10 SP
Jak można jeździć tysiącem i nie hamować przodem?! :D
Na czaszy powinny być naklejki fazer 1000 - exup exhaust system itp więc tutaj tego nie ma, za to mamy bardzo świeży lakier ;)

Bagster, akcesoryjna szyba, osłona łańcucha za to brak nadkola, kufry to wiadomo in plus.
Martwią mnie tylko tarcze, bo mocowania są srebrne a np u mnie są czarne...

Do tego dochodzą koszty opon, płynów itp które trzeba wymienić także wg. mnie cena trochę za wysoka jak na taki egzemplarz/rocznik
Mój jest rok młodszy a zapłaciłem za niego znacznie znacznie mniej...

PostNapisane: 2014-05-19 09:46:40 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: FZS 600 CBF 1000A
sprawdź ofertę krzysiunia, na forum moto jest wystawione http://olx.pl/oferta/yamaha-fzs-1000-fz ... 8238a2066c

PostNapisane: 2014-05-19 14:28:28 
Mistrz prostej

Obecne moto: FZS1000
rhazz napisał(a):
Jak można jeździć tysiącem i nie hamować przodem?! :D
Na czaszy powinny być naklejki fazer 1000 - exup exhaust system itp więc tutaj tego nie ma, za to mamy bardzo świeży lakier ;)

Bagster, akcesoryjna szyba, osłona łańcucha za to brak nadkola, kufry to wiadomo in plus.
Martwią mnie tylko tarcze, bo mocowania są srebrne a np u mnie są czarne...

Do tego dochodzą koszty opon, płynów itp które trzeba wymienić także wg. mnie cena trochę za wysoka jak na taki egzemplarz/rocznik
Mój jest rok młodszy a zapłaciłem za niego znacznie znacznie mniej...

Pewnie hamuje tylko silnikiem ;)
co do wyposażenia to ok dość przydatne jeśli się planujesz turystycznie wybierać gdzieś dalej. Ale tak na śmiganie codzienne to raczej przepłacasz za kufry :) - moje subiektywne zdanie. Wolę plecak lub centralny.
Moto wskazane - jakby było trochę tańsze to by mu nie zaszkodziło ale to że sprzedający ma ciśnienie na sprzedaż to normalne. Po to sprzedaje. Może było kilku oglądających - każdy che "się przymierzyć" do moto, kilka jazd do serwisu itp... więc nie dziw się pyta czy chcesz pooglądać czy kupić ;)
Przebieg jak najbardziej możliwy

PostNapisane: 2014-05-20 09:24:49 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: Ef Zjet Adin
ErniOK napisał(a):
A ja chicałem się najpierw przymierzyć przejechać, zpbaczyć co powiedzą w serwisie o stanie technicznym, potem obejźeć z dwa trzy inne motocykle i wtedy na chłodno zdecydować.

Się wtrącę... Trochę kolejność nie taka. Najpierw sobie zobacz dwa, trzy inne motocykle, przymierz się, przejedź i dopiero jak juz będziesz zdecydowany na konkrenty model to wtedy umawiaj się z ludźmi na serwisy i badaj konkretne egzemplarze. Serwis moim zdaniem to już ostateczna ostateczność i umowa ze sprzedającym typu: "chcę od ciebie kupić, z mojego punktu widzenia wszystko jest ok, ale ja nie jestem specjalistą. Jedziemy na serwis i jeśli wszystko sie potwierdzi, to spisujemy umowę i finał". Ja tam bym nie pojechał na serwis z kupującym, który sam jeszcze nie wie czego chce i już z założenia wie, że będzie sobie jeszcze czegoś szukał...

PostNapisane: 2014-05-20 10:15:17 
Mistrz prostej

Obecne moto: fzs1000 kobalt 02
zapraszam do mnie, masz kawałek ale sprzęt w dobrym stanie, obecnie po czyszczeniu gaźników

za 11500 oddam z kufrem, plecakiem i całą resztą

http://olx.pl/oferta/yamaha-fzs-1000-fz ... 8238a2066c

PostNapisane: 2014-05-23 17:48:40 
Funkiel Nówka

Kliknięcie na zdjecie powinno je powiększyć
[ img ]

A to że nad kloszem jest jakieś coś białe, czy to jest normalne ?

PostNapisane: 2014-05-24 00:15:38 
Prawie jak Mistrz Europy

szpachla np, zdjęcie przedstawia moto po dzwonie/ wywrotce, Raz że ma malowaną czaszę, brak naklejek to jeszcze brak ciężarka na kierownicy, pod osłoną baku też mogą być ukryte np wgniotki itp

PostNapisane: 2014-05-24 11:08:15 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: BMW GS 1200
ErniOK
to białe to taśma ledowa...wiesz, styl Audi i te sprawy :)

+ 5 koni mocy :)

PostNapisane: 2014-06-06 00:17:30 
Funkiel Nówka

OK dzięki wszystkim.

Mówice że ta cena za ten egzemplaż to drogo, tylo zwróćie uwagę ze moto ma w zestawie 3'y kuferki co pewnie też trochę ponad tysiaka jest warte.
W sobotę jadę go zobaczyć na żywo. Spróbuję się coś potargować.

Wiem że tak ze zdięć to jak wróżenie z fusów, ale jak uważacie za ile warto było by go kupić ?

PostNapisane: 2014-06-06 00:23:32 
Prawie jak Mistrz Europy

kufry i stelaże to pewnie koło 1500 zł