Autor Wiadomość
PostNapisane: 2014-08-06 20:19:38 
Funkiel Nówka

Obecne moto: Suzuki gsx 650f
Witam przyszedł czas na rozstanie sie z moim fazerem, w garazu stoi już dużo młodszy następca :) więc oddam go w dobre ręce.
Motocykl przedstawialem na forum na początku sezonu, ale niestety temat zniknął, a szkoda bo fazerek był dość dobże opisany.
Do tej pory fzs zjeżdził turystycznie polskie i czeskie góry, był na mazurach i zjechał całe wybrzeze wzdluż bałtyku bez żadnych problemów także jest to niezawodna maszyna pod warunkiem że sie o nią dba jak należy. A teraz co nieco na temat samego moto :)

Fzs pochodzi z anglii sprowadziłem go dla siebie na początku zeszłego sezonu i dlatego tez jestem jego pierwszym właścicielem. W angli jeżdził na zdławionym silniku z mocą 32kw i tak też ma wbite w dowodzie, dopiero w polsce został odblokowany przezemnie na pełną moc :). Na starcie oczywiście powymienialem wszelkie płyny takie jak olej, płyn hamulcowy,płyn chłodniczy, filtr olejowy i powietrza, swiece zapłonowe na irydówki, klocki hamulcowe przód i tył. Fazer przeszedl także czyszczenie regulacje i synchronizacje gaźników także pracuje i odpala bardzo dobrze.
W trakcie eksploatacji musialem także wymienić łozyska przedniego koła wraz z uszczelniaczmi oraz uszczelke środkową tłumika.

Co do wyglądu optycznego moto ma zalożony pług akcesoryjny firmy plast bike pomalowany pod kolor motocykla, przelotowy tłumik wraz z demontowanym db kilerem (dzwięk super), crash pady, akcesoryjną sportową szybkę przedniej owiewki firmy F.Fabbri oraz stelarz kufra centralnego firmy givi wraz z orginalną płyta montażową. Dodatkowo dołożone zostały podgrzewane manetki na zimniejsze dni oraz gniazdo zapalniczki, wszystko włączane po stacyjce także bez obaw o rozładowanie się akumulatora.
Na koniec wyczyściłem i odmalowałem kolektory wydechowe farbą mottip 900.

Wszystko staralem sie wykonać tak jak należy i z dbalością o szczegóły żeby w takim stanie posłużył jeszcze sporo czasu. Poniżej fotki :)

Cena to 8300,- bez kufra oczwiście :)

Kontakt do mnie:
tel. 669215375
gg: 9146251
pw.

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

PostNapisane: 2014-08-06 20:19:38 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2014-08-06 21:44:54 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: FZS 600 CBF 1000A
dlaczego silnik był malowany?

PostNapisane: 2014-08-07 18:13:17 
Funkiel Nówka

Niestety jak to w przypadku większości motocykli z angli farba na żeberkach odpriskiwała podobnie było na cylindrze i nie wyglądało to zbyt estetycznie, dlatego odświeżyłem go farbą VHT Engine Enamel sprawuje się
wyśmienicie i tak samo wygląda nie traci koloru nie odpada także polecam. niżej fotka z bliska:
[ img ]

PostNapisane: 2014-08-23 06:28:54 
Funkiel Nówka

Nie aktualne.