Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-05-08 21:45:58 
Funkiel Nówka

Obecne moto: Suzuki Bandit 600s
Witam,
Mam na oku dwa Fazery i proszę Was Drodzy Forumowicze o ich ocenę :) Może ktoś z forumowiczów mógłby się wypowiedzieć na temat tych maszyn lub komisów ( KUTNOGARAGE i MOTORIMPORT w Kutnie) to byłbym wdzięczny :) Oto i one :
- http://otomoto.pl/oferta/yamaha-fz-8-fa ... hjG1t.html
https://www.dropbox.com/sh/k1bu25pc0ata ... 32nra?dl=0

- http://otomoto.pl/oferta/yamaha-fz-8-fa ... y4cLl.html
Ceny tych maszyn przekraczają mój już dość naciągnięty budżet, ale tych maszyn na sprzedaż jest u nas jak na lekarstwo. Może ktoś ma pewny motocykl na sprzedaż to rozważę każdą propozycję ;) . Nie ukrywam, że wolę motocykl z jakąś bardziej wiarygodną historię :) Myślałem również o FZ6, choć trochę boję się ram, które w zależności od wyczynów poprzednich jeźdźców lubią sobie pęknąć. Podstawą dla mnie jest ABS i owiewka :)
Pozdrawiam Konrad

Ostatnio edytowano 2015-05-09 14:03:16 przez condzio, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł: Re: Proszę o ocenę FZ8
PostNapisane: 2015-05-08 21:45:58 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2015-05-09 00:19:12 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: R1250RS
condzio popraw linki bo sie skróciły i nie możemy otworzyć ;)

PostNapisane: 2015-05-09 14:01:03 
Funkiel Nówka

Poprawione :) Przepraszam za utrudnienia :)

PostNapisane: 2015-05-09 16:34:10 
Niemowlak

Obecne moto: FZ1 Fazer
Skoro szukasz coś z wiarygodną historią to znalazłem taką w Warszawie:
http://otomoto.pl/oferta/yamaha-fz-8-ab ... hjzJC.html

PostNapisane: 2015-05-09 21:51:31 

condzio ciezko mi powiedzieć cos o wartosci proponowanych przez Ciebie moto bo FZ8 dość rzadko widuję i nie śledzę na bieżąco ich sytuacji rynkowej. Tak wiec nie powiem Ci czy za drogo czy adekwatna cena musisz to sam wybadac.

W pierwszym egzemplarzu nie znalazlem nic niepokojacego, moto warte obejrzenia i powiedziałbym ze wrecz mi sie podoba. Sprawdzilbym dokładnie stan napedu przy ogledzinach w jakim jest stanie i czy juz niedlugo nie będzie kwalifikowal się do wymiany. Opona tylna trochę dziwnie na srodku zjechana zamiast bardziej równomiernie, ciekawe dlaczego. Moźe to wynikać z różnych powodów.

Drugie moto ma dosc znaczna wgniotke na baku z lewej strony, poza tym nic niepokojacego nie widzę. Wiecej do wyciągnięcia i zweryfikowania przy ogledzinach.

A pro po egzemplarza proponowanego przez bubi to mam mieszane odczucia. Troche mało widac na tych zdjęciach bo sa zle zrobione pod sprzedaz, moto moglo by być czystsze a takie zakurzone nie wyglada zachęcająco. I to wcale nie oznacza ze nie moze byc odpicowane pod sprzedaz ;) trzeba by bylo poprosic o dokładniejsze zdjęcia w dobrym świetle. Cena taka sama jak nr 1 a bez kufra i stelaza ktore tez sporo kosztują.

Jak dla mnie najlepiej wyglada numer 1 ale rzeczywistość wcale nie musi być taka jak przedstawiam ;)

PostNapisane: 2015-05-09 22:09:32 
Funkiel Nówka

Dzięki bubi za podrzuconą ofertę :) Biorę ją również pod uwagę :)

Blue7 dzięki wielkie za opinię :D Fakt pierwszy mi podchodzi najbardziej, ze względu też m.in. na cenę i dodatki. Motocykl będzie oczywiście służył do latania wokół komina, ale dłuższe trasy też będzie pokonywał, więc kufer przydatna sprawa :) Zobaczymy jak to jutro będzie, ale może przejadę się obejrzeć go z bliska :)

PS: Ceny FZ8 są spore, dlatego też się waham. Bo i ceny części są droższe i mniej używek, a i czasem są chrapką dla złodziei w tym naszym pięknym kraju :) Mam więc też dość duży problem, aby znaleźć coś większego od Bandita 650 z owiewką i ABS w rozsądnych pieniądzach i nie trafić na minę, a to już ma być motocykl na lata :)

PostNapisane: 2015-05-09 22:28:21 

condzio tak szczerze mówiąc to za taką kasę, to mógłbyś tez rozglądać się za dobrze utrzymana FZ1. Ale fakt faktem FZ8 nalezy do najładniejszych moto z owiewką od Yamahy. Nie wiem czy jednak FZ8 nie jest dla Ciebie glownym celem bo jest naprawdę na czym oko zawiesić ;)

PostNapisane: 2015-05-09 22:44:18 
Funkiel Nówka

Blue7 powiem Ci tak szczerze, że o FZ1 myślałem też, ale to motocykl już za duży jak dla mnie :) Wolę spokojniejszą jazdę :) Zadowoliłbym się pewnie i nawet FZ6, ale nie ma zbytnio w czym wybierać z ABS :( No i wiem, że zbyt dużej różnicy po przesiadce z Bandita na nim nie uzyskam :) Ale jeśli by się coś pewnego trafiło rozważyłbym to na pewno :P

PS: domniemam, że ta piękna FZ6, którą masz na profilowym to Twoje cacko :) Ładna ;)

PostNapisane: 2015-05-09 22:58:56 

Moje moto znajdziesz w tym watku:
viewtopic.php?f=42&t=16864&start=15
Zdjęcie na avatarze jest dość stare bo po zakupie zaraz ale przynajmniej mnie wszyscy kojarza od razu wiec go nie zmieniam.

No, w sumie do turystyki FZ8 w sam raz odrobinę mocniejszy od FZ6 ale jeszcze nie tak ciezki jak FZ1 (choc nie porownywalem). Mnie do litrowki jakos tak nie ciagnie zbytnio bo cenie sobie lekkosc FZ6 i niskie koszty eksploatacji. Wieksze moto od razu podnosi poprzeczkę we wszystkim. Duzo zalezy jeszcze jakiego typu turystykę masz na mysli bo dla niektórych najodpowiedniejsza do niej jest Hayka ;) zobaczymy co to będzie :)

PostNapisane: 2015-05-09 23:15:24 
Funkiel Nówka

Piękna ta Twoja FZ6 :) Mi jedynie brakowałoby ABS i tłumika w przelocie :D Ale widzę, że podobnei jak ja traktujesz motocykl jak swoje oczko w głowie :) Pozazdrościć maszyny :) Za swoją maszynę pewnie też ładny $ położyłeś, ale pewnie z perspektywy czasu wiesz, że było warto, zresztą to widać :)
PS: a jakich zabezpieczeń używasz w motocyklu jak wyjeżdżasz gdzieś dalej i zostawiasz go bez opieki jeśli mogę wiedzieć? Bo ostatnio coraz częściej niestety słyszymy o kradzieżach, a wykupienie autocasco mało nie kosztuję niestety :)
No na forum Bandita zauważyłem, że wpadło parę hayek do ekipy, ale nie nie to nie mój cel. Za ciężka, mało zwrotna :) Młody jestem i mimo, że mam poukładane w główce (bynajmniej tak sądzę :P ) to coś czuję, że próbowałbym wyciągać coraz więcej :P

PostNapisane: 2015-05-09 23:36:50 

Ojjj powiem Ci ze po zakupie moto przestałem liczyć. Po prostu kupuje co trzeba i nie liczę :) przelotu nie zrobię bo moto juz nie będzie turystyczne. Pojade do Francji, czy innych Niemiec to zaraz mnie zhaltują i zmierzą ze za głośny i po co mi to potrzebne? A ja wolę płacić za paliwo niz za mandaty a te wydechy i tak by mnie pewnie meczyly przy dłuższej jeździe bo preferuje raczej takie. Nie powiem ładnie brzmiący wydech robi wrażenie ale klopoty z policją mnie do tego nie zachęcają. Jak ktoś jezdzi głównie wokol komina to inna bajka.
Mam alarm porządny w moto i będzie blokada. Nie afiszuje się gdzie parkuje i rzadko pozostawiam moto bez opieki, pilnuje :)

PostNapisane: 2015-05-10 00:09:35 
Funkiel Nówka

Tak samo robiłem jak miałem Bandita :P Jakoś na to nie było szkoda kasy ;) U Ciebie widzę mnóstwo dodatków. :D Masz gust :)
No niestety pilnują stróże prawa takie rzeczy :) Ja latałem na seryjnym wydechu i na przelocie również w poprzednim motocyklu. Mi akurat dźwięk nie przeszkadzał, ale w dłuższe trasy tylko z db-killerem . Natomiast po mieście uważam nawet przelot za bezpieczniejszych, bo puszki szybciej mnie słyszą ;)

PostNapisane: 2015-05-10 07:35:58 
Niemowlak

Tak prawdę mówiąc jeździsz motocyklem a nie dodatkami,zgadza się jest fajnie jak motek jest doposażony,według mnie lepiej nabyć seryjną igłę i cieszyć się całe sezony niż niby wypasionego gniota,którym strach wyjechać poza komin,ja osobiście szukam zawsze pewnego sprzętu,dodatki to plan drugi,dołożę sam co będę chciał zamiast inwestować w naprawy miny.Ceny dobrych sprzętów są wysokie fakt ,ale coś za coś ;). Najśmieszniejsze są ceny importu,analizując ceny np na mobile.de ,można pomyśleć że Niemiec robi prezent polskiemu handlarzowi i sprzedaje igły za pół darmo,nie wiem poczucie winy za szkody wojenne :lol: :lol:

PostNapisane: 2015-05-10 07:51:07 
Niemowlak

W miarę swoich skromnych możliwości,bo nie stać mnie na nowe salonówki,ani na późniejsze remonty ulepów staram się szukać motocykli z pierwszych rąk z pewną historią,a to moje ostatnie nabytki:

Załączniki:
DSC_0561.JPG [571.92 KiB]
Pobrane 383 razy
DSC_0737.jpg [1.4 MiB]
Pobrane 359 razy

PostNapisane: 2015-05-10 07:53:11 
Niemowlak

blue7 ta Twoja "6" bardzo ładna :thumbup: :moto:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona