Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 225  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-11 11:16:45 
Paramedic

Telefon: 112 lub 601100100
Obecne moto: lookinforFZ1
Piszą, że "nie zatrzymał sie na wezwania policjantów ochraniających tył procesji". Ile w tym prawdy - nikt nie wie - ja nie wierze w informacje z gazet/neta etc bo w większości przypadków są nie do końca rzetelne...

Co do koleżki wyprzedzającego radiowóz na "jednym" - jakoś odniosłem wrażenie, że to był czyn zamierzony i wręcz z premedytacją - tylko chyba nie spodziewał sie, że go dogonią i zatrzymają... :roll:

@Chudy

Wyrazy współczucia z powodu śmierci kolegi.

Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-04-11 11:16:45 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-11 14:40:27 
Prawie jak Mistrz Świata

Obecne moto: Ktm 950 sm
Łukasz napisał(a):
Sorry panowie...
Muszę to napisać.
Jechal-200-kmh-na-jednym-kole-minal-policje
Takiemu gnojowi nie postawił bym nawet knota. Nie mam szacunku dla tego typu debili. Coś się stanie - lament, żal, "dlaczego akurat on ? przecież jest tylu motocyklistów...!". To się nazywa taniec na ostrzu noża z łysą oponą.

Bez dalszego komentarza...

A co on takiego zrobił? Ładna prosta droga mało samochodów.Do kontroli sie zatrzymał (wczesniej napewno nie zauważył ze go gonią)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-11 16:56:19 
Paramedic

Telefon: 112 lub 601100100
Obecne moto: lookinforFZ1
Hehe dobre. 8) Nie no w sumie zieja, nic takiego nie zrobił. Wyprzedzanie cieżarówek po publicznych drogach na jednym kole normalka. Jak nie umiesz tego manewru to ci prawka nie wydadzą.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-11 18:00:06 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: Fz6S
Podkarpackie: tragiczna śmierć motocyklisty

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-11 18:07:31 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: YZF 600R
To u mnie :(
Lekkomyślność i brawura wzięła górę...
Szkoda... [*]

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-11 18:32:17 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Yamaha R1 RN12
http://www.smog.pl/wideo/25351/tak_sie_ ... rastyczne/

na filmiku wydaje mi sie ze kolesiowi odpadl po zderzeniu kask :?

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 02:22:42 
Zamykacz opon

być może ale raczej bez głowy, bo z tego co ja szwabski rozumiem spiker na koniec powiedział, że ten pan miał szczęście ale tygodniowo w szwblandii ginie 12 motocyklistów

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 10:07:28 
Mistrz prostej

Obecne moto: Honda CBR 1000RR
Bilans przedświąteczny niezbyt ciekawy. Szczególnie dziwię się nachlanym debilom, którzy wsiadają za kierownicę :evil:

przedświąteczne wypadki

No a ten też nieźle "pojechał po bandzie". :P W sumie miał facet niezłego pecha na poczatek sezonu...

stracił prawko

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 12:55:34 
Legenda forum

Telefon: Czarny
Cytuj:
No a ten też nieźle "pojechał po bandzie". Razz W sumie miał facet niezłego pecha na poczatek sezonu...

stracił prawko

To nie pech ten gosciu jest po prostu debilem
:roll:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-12 22:27:09 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: Fz6S
OSTATNIE POŻEGNANIE MOTOCYKLISTY

Na nic zakazy, przykazy, ostrzeżenia. Czy jest coś bardziej sugestywnego ?

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 08:31:01 
Prawie jak Mistrz Europy

Kurde chwila nieuwagi, a tu taki temat :shock: Znów widzę podział na grzecznych i trochę mniej grzecznych. Widzę że Łukasza zbulwersował gość na kole :D i Leśmianin też trochę się przejął. Już nie raz pisałem mamy maszyny sportowe i hulaj dusza nie żebym namawiał do takich rzeczy, ale czy jadąc ponad 200 stwarzamy mniejsze zagrożenie niż ten gość :?: :?: :?: Osoby które przekroczyły choć raz tę barierę nie powinny krytykować takich ludzi szczególnie że chłop musi trochę jeździć jak tak wymiata.
Łukasz wyzywając tak niektórzy z naszego forum mogą się obrazić bo jeżdżą jeszcze gorzej -nie żeby ja, bo nie umieć- ale są u nas stare rodzynki co dają rady :twisted: Grim słusznie ujął że nie kupujemy takich maszyn po to by bujać się z prędkością przelotową.
Wracając do gościa na kole to nawet gdzieś zauważyłem go w innym temacie coś się tam czepiliście że artykuł coś nie taki :?: :?: :?: Ja tam prócz kłamstwa że go zachwiało niczego innego się nie doczytałem :? Oczywiście nie twierdze że media są ok bo tak naprawdę są do .... Natomiast w tym konkretnym przypadku nie widzę jakiś przekłamań.
Co do postu Tomek88 to widać było jak kask w kosmos pofrunął. Ale to dobry film bo uczy po pierwsze żeby mieć porządny kask z porządnym 2xD, po drugie widać że gości spanikował i chciał go minąć przed maską, a na moje jak by położył ciut mocniej moto to by go minął z tyłu. To taka lekcja dla nas jak się zachować. Dla przykładu w tamtym sezonie znajomemu zajechał jakiś moher drogę ten widząc 100% dzwona położył moto w ślizg i dzięki temu moto walnęło pierwsze, a on jako drugi już z mniejszym impetem, dzięki temu trochę złamań, ale przeżył :!:
Co do postu teratoma to Nemm każdy z nas przekracza prędkość i jeździ łamiąc znaki poziome o pionowych nie mówiąc. Co do czerwonego też każdemu się zdarzyło :roll: przecież gość nie przeleciał przez główne skrzyżowanie z dużą prędkością bo pewnie by już nie dostał tych mandatów :mrgreen: W komentarzach jeden gość ma racje że kierowcy puszek często i gęsto popełniają rónie poważnych wykroczeń jak nie gorszych :wink:
Na koniec bo żem się rozpisał chciałbym coś od siebie co do tych wypadków. Chłopaki szalejmy, fisiujmy, podróżujmy, ale zawsze bądźmy skoncentrowani, wypoczęci i uważajmy żeby takich tematów było coraz mniej, żeby te przykre informacje nas nie dotyczyły, a niestety ten sezon się zaczoł jakoś nie najlepiej co dla niektórych :cry:
I chciałbym dodać że jak by mnie licho trafiło to chcę byście do mnie przyjechali. Jak by co to moja impreza i wszystkich was zapraszam. Piszę o tym otwarcie żebyście wiedzieli bo tak jak u Tummiego choć osobiście nie znałem było powiedziane żeby nie jechać bo rodzina sobie nie życzy. Oby ten mój testament się nie przydał, ale w naszym hobby nigdy nic nie wiadomo, a tak dzięki temu nie będziecie mieli wątpliwości.
Szerokości - Przyczepności do przyszłego sezonu w tym ewentualnie większym składzie :!: :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 10:21:33 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: GTR 1400
Jatek napisał(a):
Osoby które przekroczyły choć raz tę barierę nie powinny krytykować takich ludzi szczególnie że chłop musi trochę jeździć jak tak wymiata.

To, że się popełniło błąd nie oznacza, że traci się prawo głosu, człowiek uczy się z czasem. Dobrze, że jak potrafimy ocenić kiedy się mylimy i nie tkwić w błędzie. Moim zdaniem gość wcale nie wymiata, poprostu nauczył się jednej sztuczki, plus odwijania manetki. Reklamowanie niebezpiecznych zachowań na drodze nie wnosi niczego dobrego, a wręcz może jakiegoś małolata utwierdzić w jego wyobrażeniu, że "dobry" motocyklista, to taki co tylko jednego koła używa, a "kiepski" to tego nie umie. A dalej na to patrząc to właśnie takich gości ludzie zauważają na drogach i przez ich pryzmat oceniają nas wszystkich. Podobnie jak ownerów BMW... wszyscy to bandyci :D:D:D:D:D:D:D:D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 10:33:42 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Yamaha R1 RN12
dokladnie t_racer_
poza tym nie wiem czemu w ludziach tkwia te dziwne stereotypy ze motocyklista to dawca, bmw mafiozo lub dres, bloondynka to glupia, itd
nie wiem czym to jest spowodowane ale jest to denerwujace i czasem komus kto zaczyna taka spiewke to mam ochote odwinac z lewej badz z prawej

powracajac do tematu nie wiem czy byl zamieszczany ten link
drastyczne sa niektore zdjecia

http://www.youtube.com/watch?v=OWCybssC4Bk

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 10:42:55 
Mistrz prostej

Obecne moto: Honda CBR 1000RR
Jatek napisał(a):
Co do postu teratoma to Nemm każdy z nas przekracza prędkość i jeździ łamiąc znaki poziome o pionowych nie mówiąc.

Zgadzam się z Tobą. Myśle, że spora grupa osób na forum w tym ja nieraz odkręciło manetkę uzyskując w terenie zabudowanym grubo ponad 50-tkę (mnie niestety często się to zdarza, szczególnie podczas nocnych wypadów na miasto, gdy ruch jest mniejszy, a asfalt na Wirażowej i Poleczki w Wa-wie zachecają do tego :wink: ). Co do czerwonego światła to już mam inne zdanie. Owszem zdarzało mi sie przeleciec na późnym żóltym, gdy juz wiedziałem, że hamowanie może byc zbyt niebezpieczne, ale generalnie staram sie unikać tego typu zagrań. Nie chce krytykować tego nocnego pechowca, bo swoim własnym zachowaniem na drodze pewno nie mam do tego zbyt dużego moralnego prawa, ale trochę ubawiło mnie, że kolesia skasowli na 29 pkt. w dwóch ratach :lol: Odstęp czasowy wynosił kilka minut, więc prawdopodobnie był to ten sam patrol. Można powiedziec, że facet nie umie się uczyc na swoich błędach :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-13 10:50:08 
Legenda forum

Telefon: Czarny
No wlasnie mniej wiecej mialem to na mysli co przedmowca odnoscie tamtego goscia. Wiadomo, ze pozne zolte etc sie moze kazdemu zdarzyc. Ale trzeba byc kompletnym debilem aby po dostaniu 19 pkt i tausena mandatu zrobic to sampo za chwile :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 225  Następna strona