Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-17 23:41:29 
Mistrz prostej

Telefon: 607-936-812
Obecne moto: YAMAHA
"Policja nie kryje, że ma problem z dotarciem do mentalności główne młodych motocyklistów"

I się psy dziwią że mają problem z dotarciem do mentalności motocyklistów. A przecież przez takie hasła tylko pogłębia się nienawiść do tych debili.

Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-04-17 23:41:29 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-18 00:15:26 
Mistrz prostej

Obecne moto: Honda CBR 1000RR
sobol napisał(a):
Już gdzieś czytałem nawet o tym że rząd znalazł sposób na "piratów" nie będą remontować dróg był o tym cały artykuł na o2 bodajże jak to przeczytałem to myślałem ze padnę a teraz jeszcze lepsza akcja :mrgreen:

Jeśli masz na myśli artykuł na go2 to chodziło o pomysł samorządowcow z brytyjskiego Navestock : Link

Ale tak na marginesie to możnaby sądzić, że nasi po cichu też tak sobie wykombinowali :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-18 07:31:50 
Legenda forum

Telefon: Czarny
Obecne moto: YZF 600R
sobol napisał(a):
i przynajmniej 2 razy któtszą droge hamowania

Oj bys sie zdziwil :wink:
Droge hamowania ciut ponizej 40m maja tylko lekkie supersporty w stylu r1 czy gixa. A w autach tego typu wyniki uzyskuja zwykle wozidelka. Juz nie wspominajac o wplywie warunkow na hamowanie na moto. W aucie pizgasz do dechy i tyle. W moto na łuku, piasku, wodzie tego nie zrobisz bo musisz sie z klamka obchodzic jak z jajkiem.

A co do tych wszystkich akcji to o kant dupy trzasnąć :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-18 08:15:52 
Pryszczaty jeździec

no nie wiem ja widocznie ja czytałem co innego :twisted: a artykuł bym zamieszony na www.o2.pl i chodziło o Polskę ... wiadomo troche piasku wystarczy zeby jebnac już nie raz miałem sytuacje pod bramokowe :? ale ! ale gdyby polskie drogi były w innym stanie i były regularnie sprzątane nie było by takich sytuacji :twisted: a ja widze jak u mnie w miescine droge sprzątaja zebrali 1/3 piachu obok krawerznika na głowej drodze i macie bawcie sie i rozglądajcie czy jakaś kupka nie leży na srodku :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-18 10:13:34 
Mistrz prostej

Telefon: 609-105-153
Obecne moto: Honda 929
eh... ciśnienie mi skacze jak to wszystko czytam :x . leśmianin ma rację, że zwiększenie kar nic nie zmieni - o tym to i wykładowcy w Szkole Policyjnej mówią. Jak to zmienić? Zwiększenie nakładów na policję - no ale widać co się dzieje u nas - w drugą stronę :lol: . Śmiech na sali.
Wiecie, trochę już sobie pojeździłem po Polsce i zauważyłem, że nie remontują dróg szczególnie przy przejazdach kolejowych :!: No w końcu wychodzi taniej niż położyć nowy asfalt i zainstalować próg zwalniający (śpiącego policjanta :P ). :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-18 20:16:49 
Prawie jak Mistrz Europy

Bardockk1 napisał(a):
eh... ciśnienie mi skacze jak to wszystko czytam :x . leśmianin ma rację, że zwiększenie kar nic nie zmieni - o tym to i wykładowcy w Szkole Policyjnej mówią. Jak to zmienić? Zwiększenie nakładów na policję - no ale widać co się dzieje u nas - w drugą stronę :lol: . Śmiech na sali.

Szkoły policyjne chyba nie mają wysokiego poziomu skoro wychodzą z nich takie cymbały. Ci którzy są kumaci to byli tacy zawsze lub kończyli jeszcze inne uczelnie. Co to zmieni jak dostaną więcej kasy zamiast jeździć limuzynami z najnowszym sprzętem będą jeździć super samochodami :?: :?: :?:
Przecież oni tylko łapią tu rozchodzi się o instytucje jak sądownictwo i różnego typu inspekcje, urzędy np. pracy czy środowiska. Nie tylko wysokość kar ale też ich egzekwowanie w najwyższym wymiarze i bez wyjątków może coś zmienić to jedyne wyjście - nie wiem czego was tam uczą :?: Na przykładzie leśmianina bo tak najlepiej. Co to za kara za kierowanie pod wpływem zawiasy, grzywna i zakaz na rok :lol: :lol: :lol: tak się dzieje zazwyczaj akurat w tym przypadku ciut więcej. Do mnie taka kara nie przemawia bo poza tym że będę lżejszy o 2K to praktycznie resztę mam w du.. taka droższa wytrzeźwiałka :D Potępiam taką jazdę i nie próbowałem, ale dwa dni temu złapali mojego znajomego który miał 3P i co :?: Dostał 3 miesiące na 2 lata za jazdę i 3 miesiące na 2 lata za obrazę psa razem 6 na 2 do tego 2400zł grzywny i prawko na 2 lata. I jakie uwagi :?: choć zrobił to w 40 urodziny nie ma z tego żadnej nauczki wręcz się z tego śmieje mi za niego wstyd i miał ze mną ostre starcie :evil: Gdyby posiedział z 2 lata i zabrali mu prawko dożywotnio + grzywna rzędu pięciu średnich krajowych to wątpię żeby tak zrobił bo ja na pewno nie :!: A o takich jak leśmianin wspomniał to z 30 lat powinien dostać :!:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-18 22:24:17 
Paramedic

Telefon: 112 lub 601100100
Obecne moto: lookinforFZ1
ALe po co 30 lat ? Chcesz mu finasować hotel przez 30 lat ze swoich pieniędzy?

Jest bardzo różnych zajęć. Sprzątanie psih odchodów w parkach, usuwanie azbestu :lol:, sprzątanie ulic. W odblaskowej kamizelce z napisem "jechałem po pijaku" i 1000h do opracowania społecznie.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-18 22:37:23 
Człowiek Szafka

Telefon: 693183962
Obecne moto: VFR 800 FI 2000r
Haha jest prosty sposób u nas koszt utrzymania więźnia to około 23zł za dobę!!!!
W chinach 1$ = 3,5zł ok dać im 2$ za więźnia i wysyłać tych z najcięższymi przypadkami.
Jak by taki o nerkę każdego dnia się bał to chyba resocjalizacja przebiegła by momentalnie...
A dla tych lżejszych miejsca by były :):):):) i wyszło by taniej

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-18 22:37:54 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: YZF 600R
Ja to bym ich najchętniej uśpił, albo dał natychmiastowe skierowanie do jakiegoś dobrego myśliwego :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-18 22:59:49 
Prawie jak Mistrz Europy

leśmianin napisał(a):
ALe po co 30 lat ? Chcesz mu finasować hotel przez 30 lat ze swoich pieniędzy?

Po części masz racje, moich ziomków trochę w sumie odsiedziało i żaden nie wyskakiwał wybiedzony wręcz przeciwnie systematyczne treningi itd. każdy wie jak jest opieka lekarska bez kolejek itd. z drugiej strony kara śmierci nie przejdzie, a prace społeczne według mnie za lajtowe :? Najlepiej połączyć te 30 lat + przymusowe roboty żeby na siebie zarobił, a choć by niech dziury łatają :D Najważniejsza to świadomość tej kary, że jak coś przeskrobie to go to spotka i nie będzie taryfy ulgowej, że mama lub tata zna tam kogoś czy sam jest kimś wszyscy równi i koniec :!: Dla więźnia najgorsze jest to że siedzi i nic nie może, bo żryć i spać mają dobre warunki. Takie zniewoleni w kwiecie wieku na dłuższą metę jest chyba gorsze niż śmierć, myśleć jak kumple się bawią, żyją i zaliczają panienki lub co twoje dzieci robią i jak dorastają, a ty nie możesz w tym uczestniczyć. Podejrzewam że jak by były surowe i egzekwowane kary to większość by się zastanowiła przed zrobieniem jakiejś głupoty a ułamek prawdziwych zwyroli co to lubią by siedział i łatał nam winkle co by nam się lepiej śmigało :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-18 23:32:36 
Paramedic

Telefon: 112 lub 601100100
Obecne moto: lookinforFZ1
Zrywanie asfaltu paznokciami może być? :lol:

Ja to szydze z tekstu :

Został pan ukarany karą pozbawienia wolności. Jak przyjdzie wezwanie prosze sie zgłosić do odbycia kary bo teraz nie ma miejsc :lol:

Autentyk, żeby nie było :D Bo to Polska nie elegacja Francja :x

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-19 00:17:59 
Prawie jak Mistrz Europy

Zgadzam się, ale to jak z tą reklamą karty Maestro :lol: Widok miny gościa który dostaje bilet :shock: U mnie trzech pięć lat temu odsiedziało po 12mie, wypuścili ich, ale jeszcze mieli do odsiadki i w zeszłym roku powrót teraz dopiero powyskakiwali, siedzieli na raty jak przy kredycie i to chyba gorsze niż odrazu odsiedzieć całość. Co do paznokci może być byle by skutecznie zniechęcało od łamania prawa :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-19 08:34:15 
Pryszczaty jeździec

...Łamania prawa... wiadomo prekosc predkoscia etc. ale jazda po % buchach etc. zabranie prawa jazdy za takie coś to wiadomo za mało , dobrym pomysłem są roboty społczne w kamizelce "jechałem po pijaku" tak jak to ktoś wyzej napisał.... co do polskiego więziennictwa to jeszcze nie jest tak zle ... :idea:porównując do "policji"

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-19 09:15:45 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: GTR 1400
Znajomy w latach dziewięćdziesiątych pracoweał w Kanadzie dla Boeniga. Jego kolega Polak, został załapany po wypiciu kilku piw jak wracał z baru do domu. Wracał to za dużo powiedziane, przestawił samochód o 300 metrów. Sąd wziął pod uwagę dobrą opinię z fabryki i fakt, że jest jedynym żywicielem rodziny. Gościowi groziło więzienie, ale kto by miał łożyć na rodzinę? Po co państwo ma wypłacać zasiłki żonie? Więc wyrok był taki. Kara więzienia, ale bardzo perfidna :twisted: Facet po pracy prostą drogą wracał do pierdla, tak samo w weekendy... Spotkania z żonką tylko w puszce... Pracuj bo musisz utrzymać rodzinkę, a po pracy do więzienia. Podobało mi się to jak djabli :twisted: Gość podobno strasznie cierpiał jak przyszedł sezon wędkarski :lol: Koledzy w pracy mieli z niego bekę :D Oni w weekend na łódeczkę, a on na pryczkę :D Potem cały tydzień mu opowiadali jak było, a on z łzami w oczach ich słuchał :D:D:D:D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-04-19 11:02:52 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: Suzuki SV1000S
Nie wiem po co organizować takie durne akcje, które tworzą jeszcze więcej uprzedzeń do motocyklistów. Wzbudzają nasze oburzenie i czujemy się niesprawiedliwie wrzuceni do jednego wora. Już widzę uśmieszki sąsiadów jak zobaczą taki plakat :? Teraz kierowcy puszek będą wręcz upoważnieni do "karania" wariatów na motocyklach.
Policja na pewno nie dotrze do młodych w ten sposób.
Zamiast wydawać miliony na takie akcje proponuję zbudować 1 tor wyścigowy. Będzie to inwestycja ,która ocaliła by kilka istnień , a do tego szybko by się zwróciła. Rozkwitłby też sport motocyklowy i ludzie od najmłodszych lat mogliby szlifować umiejętności.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona