|
Tak się składa, że wszystko kupuje na allegro, co tylko się da. Co dzień przeglądam nowe oferty artykułów które są mi w danym momencie potrzebne i sporo obserwuje.
Jest taka tendencja, że ludzie przed świętami nie mają kasy, bo odkładają na święta i dlatego mniej licytują (oczywiście nie mówię o nowych artykułach, które można dać na prezent) tak, więc jako kupujący, masz możliwość kupienia czegoś praktycznie bez konkurencji, po drugie sprzedawcy zbędnych rzeczy też potrzebują kasy na święta i chcą się w tym momencie pozbyć zbędnych rzeczy z garaży, szaf, pawlaczy itd. Wystawiają raz, drugi brak chętnych i końcu wystawiają za „małą kasę”. Dobry moment też jest po świętach, bo są spłukani.
Jak obserwujesz aukcje to znajdziesz w tym czasie w super cenie to co cię interesuje.
Oczywiście są wyjątki jak handlarze części czy sklepy tym nie zależy czy sprzedadzą teraz czy za 3 miechy i u takich masz wahania 20zł, ale ja mam ich głęboko, bo moim zdaniem allegro jest po to by szukać okazji!!!
Sam ostatnio wkleiłeś mikrona jestem ciekaw czy ktoś go zalicytuje, a jeszcze bardziej ciekaw jestem czy w lato byś coś takiego znalazł czy raczej około 700zł.
Też jestem ciekaw, co do tego spójrzcie, bo warto:
http://www.allegro.pl/item267191391_tlu ... zf600.html
Ja często czekam do końca i jak nie ma chętnych to dzwonie do gościa i się dogaduje, że nie było ofert blebleble itd. Często tak wyrywam za minimalną cenę. To jest mój sposób.
Ja odkładam kasę przez cały rok i w tym okresie atakuje jeszcze się nie zawiodłem, co chciałem kupiłem i zawsze za niewiele. Co do ludzi którzy mają kasę to żadna konkuencja bo im się nie chce bawić w takie coś dokładają kilka stówek i biorą z sklepu, ja przeważnie dany artykuł żeby kupić za git price obserwuje 1-3 miechy żeby mieć rozeznanie, a takich jak ja jest mało. Jedynym minusem jest bardziej uboga oferta.
|
|