Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-15 23:33:07 
Mistrz prostej

Obecne moto: Honda CBR 1000RR
Bartek napisał(a):
teratoma napisał(a):
Sposób oczywiście niezbyt skuteczny, ale przynajmniej jest jakaś szansa :P

Zwłaszcza przy większych prędkościach jest to wręcz niebezpieczne.

Oczywiście. Dlatego stosuję to tylko wtedy, gdy okoliczności są "sprzyjające" :wink: . Prawie co roku jednak zdarza mi się odpuścić sobie "czujność rewolucyjną" i zaliczam bolesną dla kieszeni wtopę :roll: Ledwo punkty z 2008 r. się wykasowały, a już w tym roku w lipcu znowu zainkasowałem dychę+400 stówki (tym razem nieoznakowany motocykl BMW-chyba 1300 GT) :evil:

Tytuł: Re:
PostNapisane: 2009-07-15 23:33:07 
admin ręczy i poleca:)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-30 00:40:10 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: Fz6S
Cytuj:

I jeszcze przydatny link
http://antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/

I teraz perełka:

dla zarejestrowanych

http://grono.net/kontrole-radarowe-wawa/topic/710255/sl/nieoznakowane-radiowozy/

Zdradzę tylko, że po tej lekturze łatwiej będzie typować samochody którymi nie jeżdżą gliny niż te, z których mogą nas nagrywać.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-30 08:39:06 
Mistrz prostej

trzeba wspomniec tez ze w wa-wie dosc czesto posluguja sie suszarkami laserowwymi.jako ze czesto startujemy z pod swiatel pierwsi czesto mozna pasc ich lupem.Radar ma lunete z przyblizeniem piekne czerwone koleczko i punkcik na srodku.pokazuje z jaka jedziemy predkoscia i wogole jest to fajna zabawka:) skad wiem??(zaplacilem za usluge to chcialem zobaczyc:))wiec w wa-wie pelna czujnosc bo ja to juz staly klient.przynajmniej jak mnie zatrzymuja panowie to chociaz wesolo jest bo wiadomo kto ja jestem i ze dokumenty sa a mi pozostaje po raz kolejny zebrac i kalac sie przed przedstawicielami prawa:) aczkolwiek spotkania o ile nie fartowne wspominam milo bo i panowie z gatunku ludzkich

Tytuł:
PostNapisane: 2009-07-31 11:18:37 
Mistrz prostej

Bartek napisał(a):

Przejrzałem ten spis "nieoznakowanych radiowozów". Być może są to samochody policji, ale nie sądze, żeby pojazdy typu fiat punto, skoda fabia, peugeot 307, czy "poldek zielony" :lol: należały do drogówki. Jeśli juz to są to moze samochody policyjnych tajniaków z jakiś innych wydziałów. Mnie np. jakiś rok temu próbował zatrzymać na Woli w Warszawie policjant w cywilnym ubraniu w Nissanie Navara (czarny). Trochę mnie to zdziwiło, a ponieważ była noc nie zatrzymałem się do kontroli (bo według przepisów mogłem). Troche dalej drogę zajechał mi policyjny zielonkawy peugeot 307. Okazało sie, że misiaki robili obławę na jakichś złodziejaszków i po sprawdzeniu dokumentów pozwolili mi odjechać.
Do niedawna bardzo rzetelną "kopalnią" wiedzy o nieoznakowanych samochodach z wideo było forum http://fotoradary.x64.pl/ niestety juz nie działa :(
Bardziej wiarygodna od spisu na grono.pl wydaje mi się lista na http://www.yanosik.org/nieoznakowani

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-03 22:46:08 
Prawie jak Mistrz Świata

Obecne moto: Kawasaki ZRX 1100
długawy opis, ale warto doczytac puentę...
otóż..jadę na lightcie...przez miasto, jedyny łuk, n którym idzie zejść do kolana, a jest to wiadukt i do tego podwójna ciągła, zakręt w lewo, więc wchodze pewnie, prędkośc znaczna, pewnośc siebie, moto w pełnym złożeniu, ja wisze z boku z kolanem zapartym o bak...i co???? kuffa z naprzeciwka radiowóz na moim pasie!!! qtas wyprzedzał na łuku na podwójnej ciągłej....ledwo z tego wylazłem, obs....łem się niemal, amor skrętu nie ustawiony na tłumienie- lekka shimmy, do tego autentycznie sie wystraszyłem...wqrwiłem sie na momencie...zawinąłem i heta na komendę :mrgreen: do dyżurnego i z ryjem..... koniec końców przyjechało dwóch młodych sierściuchów, przyznali się....i: :o przeprosili :O warto czasem zjebać stróżów prawa :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-04 00:08:13 

Mnie w niedzielę już wciągnęli na swoją listę ewidencyjną. Koniec szybkiego śmigania przed fotoradarami na stołecznych ulicach. :?

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-04 01:55:58 
Mistrz prostej

Bartek napisał(a):
Mnie w niedzielę już wciągnęli na swoją listę ewidencyjną. Koniec szybkiego śmigania przed fotoradarami na stołecznych ulicach. :?

Co to za lista ewidencyjna? I dlaczego niby ma Cię to ograniczać przed robieniem sobie fotoradarowych zdjęć? Jeździsz bez kasku? :D

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-04 02:40:07 

Spisali moje dane personalne, motocykl, na którym latam (marka, kolor, wyposażenie). Kolor i markę odzieży,kask, wszelkie wstawki i inne pierdoły.
A dlaczego ma mnie to ograniczać ? Bo obawiam się, że jeśli fotoradar pstryknie mi fotkę albo odbije mi i zacznę zwiewać przed glinami z podgiętą tablicą to policja będzie wiedzieć do których drzwi zapukać.

Tak przynajmniej sobie tłumaczę ten cały spis.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-04 11:07:34 
Pierwszy wydech regionu

Obecne moto: cbr
to masz teraz 2 wyjscia... albo jezdzic 50-ka albo jakies naszywki na kombiaka doszyc i wizualny tuning moto

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-04 16:01:37 
Mistrz prostej

Bartek napisał(a):
Spisali moje dane personalne, motocykl, na którym latam (marka, kolor, wyposażenie). Kolor i markę odzieży,kask, wszelkie wstawki i inne pierdoły.

Powiem szczerze, że trochę mnie zaskoczyło spisywanie marki odzieży, kasku, wyposażenia motocykla etc. Trochę chyba przegieli :shock:
Mnie także kiedyś kilka razy spisywali, ale wiązało się to tylko ze sprawdzeniem dowodu rej. i prawka. Z jakiego powodu, jeśli to nie tajemnica policjanci byli tak skrupulatni :?:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-04 16:39:17 

teratoma napisał(a):
Z jakiego powodu, jeśli to nie tajemnica policjanci byli tak skrupulatni :?:

Wg mnie z żadnego. Prędkość na trasie to 100-120 max.
No ok, w pewnym momencie zrobiliśmy sobie mały wyścig :suzi kontra fazi. Nie zdradzę kto wygrał ale przyjemnie było widzieć gsr-a w lusterku ;)
Zatrzymano nas już w wawie, ruszaliśmy właśnie spod świateł. W grupie jechały: honda vtx 1300, honda shadow, mój fazer i suzuki gsr więc raczej nie wyglądaliśmy jak banda wariatów gotowych gumować i zapierdzielać ile fabryka dała.
Trzeba przyznać, że policjanci byli bardzo mili, trochę z nimi porozmawialiśmy i pojechaliśmy.

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-04 23:15:00 
Mistrz prostej

Bartek napisał(a):
A dlaczego ma mnie to ograniczać ? Bo obawiam się, że jeśli fotoradar pstryknie mi fotkę albo odbije mi i zacznę zwiewać przed glinami z podgiętą tablicą to policja będzie wiedzieć do których drzwi zapukać.

Tak przynajmniej sobie tłumaczę ten cały spis.

Ostatecznie przy ewentualnej weryfikacji zdjecia z fotoradaru kiedys tam w przyszłości, zawsze możesz powiedzieć, że ciuchy i moto pożyczasz kolegom z osiedla :wink:
I jest to Twoje stałe hobby... :lol: :lol: :lol:
Zresztą bez zdjęcia rejestracji mogą Ci skoczyć. Na szczęście Fazerków w Polsce jest sporo 8)

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-04 23:23:38 
Pierwszy wydech regionu

Telefon: DEFI
Obecne moto: FZ6S2
teratoma napisał(a):
zawsze możesz powiedzieć, że ciuchy i moto pożyczasz kolegom z osiedla

Nie znajomym tylko rodzinie. Przeciwko rodzinie można odmówić składania zeznań jeśli może to im zaszkodzić. Kumpli trzeba wydać, jeśli się pamięta któremu. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-05 22:29:52 
Niemowlak

moze ktos mial taki przypadek jak ja : przyszlo mi wezwanie z drogowki pisze ze artykul 90 i ze wroli swiadka
art.90
Kto tamuje lub utrudnia ruch na drodze publicznej lub w strefie zamieszkania,podlega karze grzywny albo karze nagany.

w roli swiadka bo jestem wlascicielem pojazdu ktorego sprawa dotyczy,
dodam ze policja jeszcze mnie nie zatrzymala kotem wiec nie wiedza napewno ze to ja prowadzilem

dzwonilem do komendy i powiedzieli mi ze prawdopodobnie cos przeskrobalem na pasach :shock:
teraz moje pytanie widzieli tylko tablice nie wiedza kto jechal i mam zamiar sie tlumaczyc ze motor jest na mnie ale korzysta z niego moj brat i tata i nie pamietam kto prowadzil wtej wlasnie sytuacji mieliscie moze taki przypadek albo moze slyszeliscie cos na ten temat ???

Tytuł:
PostNapisane: 2009-08-06 08:44:31 
Legenda forum

Obecne moto: jamaha pw 50
No to co, nie wskażesz sprawcy to dostaniesz większy mandat ale bez punktów i tyle.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 375 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna strona