Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 943 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 63  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Buty
PostNapisane: 2010-01-22 13:25:31 
Legenda forum

Telefon: czarny
Obecne moto: r1100gs
Cytuj:
Czy czy zima, czy lato, czy słońce, czy deszcz buty się sprawdzały.

Moje po 200km w deszczu miały jezioro w środku .

Ogólnie but strasznie wygodny, chodzi się jak w dobrych adidasach, podeszwa w miarę sztywna, prawie zerowe bezpieczeństwo ale i tak epoka dzieli je od jazdy w adidasach.

Wkleje jak wyglądają moje po 15 tys km, bo gdzieś się uchowały jeszcze.

Tytuł: Re: Re: Buty
PostNapisane: 2010-01-22 13:25:31 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2010-01-22 13:46:57 
Pierwszy wydech regionu

Telefon: Szajsung
Obecne moto: BMW R1200GS ADV LC
Heh.
Dla porównania.
Kolega miał wyjechane w kosmos ALPINESTARSy SMX-5
Buty fantastycznie leżą na stopie, chodzi się w nich jak w kapciach w domu (wygoda).
Fantastyczna wentylacja,protektory, plastyczność, no i w ogóle to mucha nie siada.
Byłem o włos od kupna :)
Dzień wcześniej śmignęliśmy z Krakowa do Muszyny i z powrotem (chciał się polansować nowymi trepami :D )
W drodze powrotnej oberwanie chmury, prało żabami.
Moje Travellery pod spodniami, nie przemokły.
Kolega z Alpinami i ich 5 wywietrznikami wentylacyjnymi, filtrował na trasie deszczówkę :lol:
Szkoda... Lepiej wybrać wersję z Membraną i goretexem (jesienią i na wiosnę w SMX-5 bez tych dodatków z zimna odpadają kończyny). Tylko, że z nimi... "cenka opada"... Minimum 1,1k

PostNapisane: 2010-01-22 18:46:12 
Mistrz Polski

Obecne moto: 1198
Cytuj:
Mam Probikery Travellery :D

Nawet je teraz sprzedaję, jakby kto reflektował:

:arrow: http://www.allegro.pl/item894326458_but ... _r_45.html

Czy czy zima, czy lato, czy słońce, czy deszcz buty się sprawdzały.
Jak widać nie tylko w warunkach pogodowych, o czym zapraszam do lektury w aukcji 8)

Przesiadka na Nessy :evil:

Sprzedane ;)

PostNapisane: 2010-01-22 19:32:05 
Funkiel Nówka

Steinmetz napisał(a):
A ja ponawiam zapytanie o papcie Puma 1000. Nikt o nich nie słyszał? :(

Mam takowe ,ale kupiłem 3-4 lata temu na zapas-po przecenie w sklepie ichnim firmowym,raczej takie do turystyki-czy wygodne sam nie wiem?Innych nie mam.

PostNapisane: 2010-01-22 19:46:37 
Pierwszy wydech regionu

Heh. No poszły jak na pniu.
Zapewne to cena skusiła potencjalnego nabywcę.
W końcu spuściłem stówę w stosunku do nowych.
Myślę, że nie będzie żałował.
Tera pora na Nessy:
[ img ]

PostNapisane: 2010-01-22 20:14:13 
Mistrz Polski

arkham, czekam na relację z wrażeń dotyczących jazdy w tych ness'kach.
W nadchodzącym sezonie chciałbym wymienić moje sfatygowane turbo Nitro trampole :roll:

PostNapisane: 2010-01-22 21:27:58 
Pierwszy wydech regionu

Ależ proszę bardzo. W związku z tym, że kupiłem jeszcze na jesiennej wyprzedaży...
Wstępna ocena wymiata :!:
Rewelacyjna "plastyczność" - spokojnie można chodzić jak w butach turystycznych. Lekkie.
Wygodne. Numeracja standardowa (na moje 29cm wewnątrz) rozmiar 45 pasuje, jak ulał.
Slidery leżą tam, gdzie trzeba - zdążyłem je jeszcze przytrzeć w zeszłym sezonie.
Wentylacja wymiata jak dotąd (na temperatury jesienne - nie mrozi, nie trzeba dodatkowych skarpetek), do tego czuć, że owiewa wnętrze. Jak na grudniowe latanie do pracy przy 5 st.C oceniam wyśmienicie.
Ogólnie wstępnie są świetne. Protektory na pewno zdadzą egzamin...
Jest ich masa, w porównaniu do poprzednich Probikerów, o zwykłych trampkach że nie wspomnę. Nie ograniczają ruchomości.
Pozostaje jedyna konfrontacja - pełen upał i wentylacja + rzęsisty deszcz i przemakalność.
Obiecuję jak tylko będą wstępne dane - raport będzie.
Miałem dylemat podczas kupna: Alpinestars SMX-5 vs. Arlen Ness AN-1152 vs SIDI B2.
Alpine BOOOOSKIE, do czasu jak przyszło na rzęsisty deszcz (filtrowały deszczówkę)
SIDI za sztywna podeszwa i jakaś dziwnie wewnętrznie skręcona (subiektywne uczucie)
Arlen: przekonała cena (650zł za nówki) i potencjalny brak wad pozostałych.Szkoda jedynie, że nie mają patentu Alpinów z osłonką skórzaną na zamek od wewnętrznej - jest tylko coś w rodzaju strech'a.
Czy będzie przemakać :?: Czas pokaże...
Tu macie test na necie:
http://www.youtube.com/watch?v=Uxx40DUxjNo

PostNapisane: 2010-01-23 19:23:33 
Mistrz Polski

Ja się zastanawiałem nad Puma 1000, Sidi Vertigo (ewent. Vertigo Corsa), i chyba właśnie takie nesski jakie masz. Ciekawią mnie odczucia innych dlatego, że jak sam przymierzałem się do prawdopodobnie takich Arlen Ness'ów nr 46 (but codzienny mam 47,5 :twisted: ) to na długość były na styk ale do buta mógłbym jeszcze kilo pierza upchać... :? Do Alpinestars'ów nawet nie podchodziłem ale chyba zmienię zdanie.
Obecnie męczę trampy Nitro NB101, które uważam za fatalną pomyłkę. Pisałem już o tym nie tylko ja ;) Teraz chciałbym coś co będzie służyło mi dłużej niż sezon... :x

PostNapisane: 2010-01-24 11:37:56 
Prawie jak Mistrz Świata

Obecne moto: Kawasaki ZRX 1100
arkham napisał(a):
Kolega miał wyjechane w kosmos ALPINESTARSy SMX-5

arkham napisał(a):
jesienią i na wiosnę w SMX-5 bez tych dodatków z zimna odpadają kończyny

może kolega jest przewrażliwiony, a deszcz nie padal, tylko braliscie udzial w jakiejs wyprawie przeprawowej..?
moje smx-5 tez przemakaja, ale nie az do tego stopnia, moze mialem lepiej pastowane?...poza tym pozna jesienia i wczesna wiosna wcale nie jest az tak zimno jak poiszesz..wiadomo, to nie to co latem, ale wystarczy nałożyć porządną narciarska skarpete aby podrozowalo sie w miare komfortowo-przykłąd moje wojaże październikowe-jeden weekend, ponad 2500 km w niskich temp...także lepiej powielac zdanie na temat swojego sprzetu, a nie powielac opinii zaslyszanych od subiektywnie myslacych userow..dodam, ze nikt mi nie placi za reklame, ani nie jestem w zaden sposob powiazany z dystrybucja tej marki na Polskę...
peace

PostNapisane: 2010-01-24 13:22:55 
Pierwszy wydech regionu

No niech się kolega tak nie żołądkuje :)
Jak większość opinii co do ubiorów jest subiektywna.
Alpiny naprawdę są świetne, co do tego nie ma wątpliwości. Mnie również nikt nie płaci za reklamę Ness'ów
Ot, miałem możliwość je przetestować kilka razy, bo kolega chciał sprzedać i mi je po ludzku odstąpił na tydzień.
Jak mówiłem Alpiny - doskonała wentylacja na lato.
Na jesień czy zimę, bez skarpety również się nie obeszło, ale wtedy zwiększa się ucisk na stopę co niestety pogarsza ukrwienie a zatem nasila uczucie chłodu... Z odpadaniem kończyn nieco mi się oczywiście
przesadziło...
Co do przemakania. Lało wtedy niemiłosiernie. Niestety przeciekało przez 3 dolne wentylacje, bo nie szło ich schować pod spodnie (są nisko osadzone) .
Zapewne każde buty, nieważne jak markowej firmy bez membrany i goretexu, będą na dłuższą metę
albo przeciekać, albo przy większych chłodach w długiej trasie oziębiać.
Jak chce się mieć pewność i komfort - trzeba wyłożyć powyżej 1k na buty :lol:
A tak, każdy kto będzie czytał nasze posty - będzie wiedział:
miki mówi - nie ciekną i załóż skarpetę
ark mówi - na ulewie przemakają i chłodno jak skarpety nie założysz
Rozważy, pomyśli i kupi co uzna za stosowne - w końcu o to w tym chodzi - dzielić się doświadczeniami.

PostNapisane: 2010-01-24 19:33:33 
Zamykacz opon

Obecne moto: fz6
a ja dzisiaj po motobazarze chodziłem , chodziłem i chodziłem i żadnych laczków nie kupiłem :( . A to były nie wygodne ,a to ewidentnie widać było że jednorazówki albo nie było rozmiaru albo mi się nie podobały :? . Po jakiś 2 godzinach chodzenia natrafiłem na takie buciki
[ img ]
które na alledrogo można kupić choćby tu
http://www.allegro.pl/item879302754_buty_forma_tour_black_sportowo_turystyczne.html
Osobiście nie potrafię określić jakości i bezpieczeństwa owego obuwia stąd moja prośba : powiedzcie czy warto? Nie chodzi o cenę ale o trwałość czyli czy nie są to jednosezonówki ?
Jako jedyne leżały idealnie na mojej nodze i miały wygląd taki jaki mnie się podoba( nie widzę się w sportowych plastikach jak i nie pasują mi do stylu mojej jazdy tzn "spokojnie byle by dojechać" :mrgreen: )
Jak ktoś ma takie laczki albo cosik o nich słyszał ewentualnie z fotek może coś powiedzieć , chętnie wysłucham opinii
Dzięki i pozdro

PostNapisane: 2010-01-24 20:15:15 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: fzs600 game over
ja ma forma sx arrow, za wiele o nich nie powiem bo krótko w nich jeździłem. Kupiłem ja bo najlepiej mi leżały na nodze z wszystkich mierzonych wówczas butów z tego przedziału cenowego. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu. Mój plecaczek ma te tour o których Ty piszesz, i nie narzekał na nic w czasie użytkowania :) wygodnie się jej w nich jeździło i chodziło, prawdę mówiąc odkąd je miała zawsze z chęcią je zakładała nawet jak jechaliśmy gdzieś dosłownie kawałeczek.

PostNapisane: 2010-01-24 21:09:25 
Zamykacz opon

MICI
mam podobne dylematy co ty, oraz podobny styl jazdy :mrgreen: , z informacji jakie zaciągnąłem w internecie i z prasy Forma to raczej konkretna firma

PostNapisane: 2010-01-24 22:10:05 
Zamykacz opon

Obecne moto: fz6
Dzięki za szybką odpowiedz :D , jutro dzwonie do kolesia negocjować :wink: choć i tak ma kolo taniej niż dzisiaj krzyczeli na motobazarze (485 i ni grosza taniej )

PostNapisane: 2010-01-25 10:14:33 
Niemowlak

A co myslicie o tych: AlpineStars Web Goretex

http://moto.allegro.pl/item893618875_al ... ar_43.html

W zasadzie zdecydowany jestem na AP, ale nie wiem jaki model. Chce wydac do 800zl wiec mam nadzieje, ze cos fajnego mi sie uda znalezc. Ale potrzebuje z Goretexem i membrana, zeby nie przemakalo i zeby latem nie pocila mi sie tak bardzo noga jak w jakis plastikach.

Pozdrawiam,

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 943 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 63  Następna strona