Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Logo na koszulkach i naklejkach
Ankieta wygasła 2012-12-16 18:19:28
chce zmiany aktualnego loga 19%  19%  [ 5 ]
nie mam zdania 26%  26%  [ 7 ]
nie chce zmian 56%  56%  [ 15 ]
Liczba głosów : 27
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: LOGO
PostNapisane: 2010-03-24 09:03:57 
Zamykacz opon

Obecne moto: FZ1 N
Mr.Jack napisał(a):
Pragnę zwrócić uwagę, że forum NIE MA logo jako takiego. Jest tylko graficzka, nagłówek strony. Graficzka ta składa się niejako z 4 części: napisów obok motocykli, motocykli, loga yamahy oraz podpisu "FAN KLUB FORUM".

więdzy chyba czas na logo :?: :)
Mr.Jack napisał(a):
Odpowiedz więc na pytanie: czy chesz zmieniać całą grafikę, nagłówek strony? Czy poszczególne elementy w nagłówku strony? Czy też poszczególne elementy w grafice użytej na koszulkach?

Chce by forum było rozpoznawane przez logo. By osoba trzecia widząc logo na koszulce czy wahaczu mówiła sobie muszę przystąpić do tego forum poznać tych ludzi. Nie znacie powiedzenia że najpierw jemy oczami?
A same programy, strony internetowe zaczyna się pisać od szaty graficznej, apotem usuwa się wszelakie błędy.

ROXI napisał(a):
nie krytykuj czyjejś pracy!

Nie przekrzykujmy się :wink:
ROXI napisał(a):
Każdy robiąc coś na forum, robi to za darmo i poświęca swój czas.

Jeśli coś robimy, róbmy to profesjonalnie by później to zauważono.
ROXI napisał(a):
Nie podoba się, ok nic nie mówię a nie krytykuję.

To już Swojego zdania nie można wyrazić ? Chyba mamy wolność słowa? Jeśli coś mi się nie podoba to mówię to. :wink:

Tytuł: Re: Re: LOGO
PostNapisane: 2010-03-24 09:03:57 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2010-03-24 10:24:50 
Mistrz Polski

Obecne moto: BMW S1000XR
Cytuj:

dziwny jesteś... jak dla mnie koszulki są profesjonalne/ładne/fajne i jeszcze trochę tych przymiotników można wymieniać. ROXI postarała się b.solidnie (chociażby gramatura/kolory etc.).

nie podoba się? sory, nie musi, sory, nie kupuj, sory nie komentuj, a zajmij się swoją ankietą, która jak widzę spełza na niczym i jak dla mnie jest totalnie niepotrzebna, ale jak piszesz - masz prawo wyrazić swoje zdanie, tylko prośba - rób to przez swoją ankietę, i nie pisz, że robota ROXI jest nieprofesjonalna, bo to poprostu nieprawda, i jest niemiłe i nie wypada :evil:

PostNapisane: 2010-03-24 10:34:18 
Zamykacz opon

jaquzie napisał(a):
Cytuj:

bo to poprostu nieprawda, i jest niemiłe i nie wypada :evil:

laif is brutal and sam times kopas w dupas and za dzwias :twisted: nikt Ci tego nie mówił?

Jak narazie widzę że wypowiadają się moderatorzy i admin. Czyżby moderatorzy trzęśli całym forum nie dając wypowiedzieć się innym? :roll:

PostNapisane: 2010-03-24 10:39:42 
Legenda forum

Obecne moto: jamaha pw 50
jaquzie napisał(a):
i nie pisz, że robota ROXI jest nieprofesjonalna, bo to poprostu nieprawda, i jest niemiłe i nie wypada :evil:

Dokładnie! Nie przesadzaj kolego, proszę.

PostNapisane: 2010-03-24 11:37:58 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: GSXR 750 K7
Marcin zrobiłeś taką musztardę po obiedzie. Było mnóstwo czasu, żeby w fazie projektu nanosić swoje poprawki :!:
Co do naklejek - pozostało już tylko kilka osób, które powinny wpłacić. Wszystkim wysłałem info ponaglające i otrzymałem info zwrotne, że kasa będzie w ciągu max.2 dni.
Pisanie, że osoby wykonujące wzory na koszulki powinny robić to profesjonalnie jest trochę nie na miejscu. Przecież widać, że w paintcie tego nie robili :)
Zrób logo tak, jak inni i daj ocenić innym.
Trochę przypominasz mi naszych posłów - dużo mówią, mało robią :twisted:

Ps. Pisze się "więc" a nie "więdz"

PostNapisane: 2010-03-24 11:42:04 
Prawie jak Mistrz Świata

Obecne moto: Kawasaki ZRX 1100
apel do admina-proponuje temat zamknąć, z chwilą wyboru wzoru koszulki-temat sie wyczerpał...o wzorze zadecydowalo zdanie wiekszosci...mi sie koszulki nie podobaja-wiec nie kupuje...to, ze mi sie nie podobaja-nie umniejsza zasług wszystkich, ktorzy poswiecili czas na ich przygotowanie-w koncu robia to dla nas i za darmo...a malkontenci znajda sie zawsze...juz padlo zdanie, ze trzeba bylo dyskutowac o zmianach w fazie projektowania a nie wykonania..pozniej co najwyzej-reklamacje dot jakosci nadruku...
nie ma co skakac sobie do gardel, bo faktycznie trzeba docenic zaangazowanie i prace, a nie przenosic polskie piekielko na lamy tego forum...\rzadko ma taka syt miejsce tutaj, a klimat forum jest specyficznie pozytywny, wiec nie zmieniajmy go na gorszy...

PostNapisane: 2010-03-24 17:55:38 
Paramedic

Telefon: 112 lub 601100100
Obecne moto: lookinforFZ1
Marcinek_85 jest total wolność słowa.

I z niej skorzystam. Jeśli koszulka ci sie nie podoba i ci sie chce to zrób projekt nowej, zaproponuj cene koszulek, kolory rozmiary i firme. Zorganizuj zapisy. Najwyżej sam sobie zrobisz za x zł 3 sztuki.

Jak narazie w temacie zapisy jakoś nie widze, żeby koszulki nie zyskały aprobaty...

PostNapisane: 2010-03-25 15:39:36 
Zamykacz opon

Nie przekonam Was, więc się poddaje :D temat do zamknięcia

PostNapisane: 2010-03-25 16:15:47 
Legenda forum

Telefon: czarny
Obecne moto: r1100gs
Marcin świat należy do odważnych, sam mogłeś zaproponować koszulki, naklejki ale tego nie zrobiłeś. Każdy ma szansę, nikt nikomu nie zabrania. Love, peace i sex forever :mrgreen: :mrgreen:

PostNapisane: 2010-03-25 20:15:11 
A ja jestem dumny że mój zryw w stworzeniu dużego projektu naklejki pociągnął za sobą sfinalizowanie naklejek a za chwilę również koszulek...
Dzięks Wojt@sowi za skombinowanie naklejek i Roxi za cały bajzel i sporo ciekawych rozmów w trakcie organizacji koszulek - szacun.
A kolega jak ma potrzebę demokratyzowania forum - to polecam spróbować :lol:
Nie wszyscy muszą mnie lubić.

PostNapisane: 2010-03-25 21:32:58 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Yamaha Thundercat
miąchal napisał(a):
Dzięks Roxi za cały bajzel i sporo ciekawych rozmów w trakcie organizacji koszulek - szacun.

Szacun Brat i przepraszam, że kilka razy Cie obudziłam.... :lol: to takie "nieprofesjonalne" było! :twisted: :wink:

PostNapisane: 2010-03-25 22:19:44 
Założyciel forum

Obecne moto: Brak.
Oj, dzieciaczki, dzieciaczki... :P

Marcinek, doceniam dobre checi, ale powinienes był do tego podejść bardziej dyplomatycznie ;)

Przy okazji, poniewaz wtargnąłeś też na moje podwórko zawodowe, pozwolę sobie wyrazić własne opinie:

Cytuj:
Chce by forum było rozpoznawane przez logo.

Ja wole, żeby forum było rozpoznawalne przez ludzi i to, co piszą :)

Cytuj:
By osoba trzecia widząc logo na koszulce czy wahaczu mówiła sobie muszę przystąpić do tego forum poznać tych ludzi.

A ja wolę, żeby osoby przystępowały do forum po tym jak zagadają do "tych ludzi" na żywo i stwierdzą, że "fajnie się z nimi gada, może tam poznam więcej ciekawych osób?" :) Samo logo na wahaczu czy na koszulce nie jest aż tak istotne, jeśli ktoś będzie zainteresowany to albo zagada albo sobie sprawdzi w internecie. Jedyne do czego można się przyczepić, to brak adresu forum na kreacjach.

Cytuj:
A same programy, strony internetowe zaczyna się pisać od szaty graficznej, apotem usuwa się wszelakie błędy.

A tutaj mój komentarz zawodowy - kompletna nieprawda. W ten sposób strony/programy tworzą amatorzy. Profesjonaliści wiedzą, że na stronie najważniejszy jest content - czyli treść, usability - czyli łatwość dostępu do treści a dopiero później samo opakowanie.

PostNapisane: 2010-03-25 22:49:41 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Yamaha Thundercat
ajjj i się Admin.... :lol:

PostNapisane: 2010-03-25 23:41:52 
Zamykacz opon

Mr.Jack napisał(a):
Przy okazji, poniewaz wtargnąłeś też na moje podwórko zawodowe

Twoje podwórko nie jest mi obce.

Mr.Jack napisał(a):
W ten sposób strony/programy tworzą amatorzy.

Będę musiał pogadać ze swoim kierownikiem by mnie zwolnił za amatorszczyznę :lol:

Mr.Jack napisał(a):
content - czyli treść, usability - czyli łatwość dostępu do treści

Chyba osoby bawiące się w pozycjonowanie i wordpress w ten sposób postępują. Daleko nie trzeba szukać by podać przykłady, a potem mamy śmietnik a nie internet. Strony/programy mają być pisane dla użytkownika.

PostNapisane: 2010-03-25 23:56:03 
Założyciel forum

Obecne moto: Brak.
Cytuj:
Chyba osoby bawiące się w pozycjonowanie i wordpress w ten sposób postępują.

Jedno drugiemu nie przeszkadza. Mozna zrobic piekna strone majaca swietna tresc i usability.
Ja osobiscie wole brzydka strone ze swietna trescia niz piekna strone z beznadziejna trescia. Ta druga jest kompletnie nieprzydatna.
No, chyba, ze to galeria sztuki ;)

Cytuj:

Strony/programy mają być pisane dla użytkownika.

Właśnie. A nie dla koneserów sztuki.
Swoją drogą - pomyśl nieco nad odrobiną pokory. Praca w szpitalu na stanowisku informatycznym nie daje za bardzo podstaw do stawiania się w pozycji znawcy. Popracuj 10 lat w agencjach reklamowych, pod kierownictwem dobrych dyrektorow artystycznych, zdobadz nieco prawdziwej i sensownej wiedzy czytajac portale branzowe i uczac sie nieustannie - wtedy będziesz miał do tego jakieś podstawy.

A tak generalnie to sie OT zrobil, wiec z mojej strony to tyle :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona