Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 225  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wypadki :(
PostNapisane: 2010-06-01 20:15:25 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: fzs600 game over
[*]

Tytuł: Re: Re: Wypadki :(
PostNapisane: 2010-06-01 20:15:25 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2010-06-01 20:28:34 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: YZF600R
ruszhoffa_wiedźma napisał(a):
W sobotę (29.05.2010) ok godziny 21 wracając z Raciborza zaliczyłam szlifa.
Miałam nadzieję, że ominę ten wątek ale niestety nie udało się... Moja wina i tego, że asfalt był zdarty, kamienie, piasek, był zmierzch itp...
Cebra oberwała, powrót z urlopu na lawecie, ja mam 30 dni chorobowego i prawdopodobnie noga w gipsie będzie (uszkodzone kolano).

Więcej, jak wrócę do domu.

Witaj Wiedźmo ! :) Co Cię sprowadziło w moje strony?
A z tym kolanem to uważaj.Czy napewno zasadny od razu jest gips? Mi te konowały usztywniły nogę w kolanie - przez gips.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Pozdrawiam
Leszek

Ostatnio edytowano 2010-06-01 22:40:46 przez leszek_o, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 2010-06-01 20:57:41 
Niemowlak

Obecne moto: Shiver
wiedźmo - porządny chirurg ortopeda !!!!!!
ja grałem w piłkę, rozwaliłem kolano, dali mnie do gipsu i miało być spoko.
rok później ta sama noga i tym razem wyszło, że miałem już zerwane wiązadła rozwaloną łąkotke :(
dopiero wtedy sie wziąłem sam do roboty, dobry lekarz, operacja - brak kawałka łąkotki, nowe wiązdła ale biegam i gram w piłę dalej :)
czasem boli ale cóż, lepiej nie bedzie.
pierwsze badanie usg, potem chirurg ortopeda, można sie pokusić o rezonans (nie wiem ile się czeka na NFZ, ja miałem 3 miechy więc wybuliłem 400 i zrobiłem szybko)
a potem to juz decyzja co dalej i jak leczyc
pzdr i powrotu do zdrowie życzę

PostNapisane: 2010-06-02 08:22:24 
Legenda forum

Obecne moto: jamaha pw 50
ruszhoffa_wiedźma napisał(a):
W sobotę (29.05.2010) ok godziny 21 wracając z Raciborza zaliczyłam szlifa.
Miałam nadzieję, że ominę ten wątek ale niestety nie udało się... Moja wina i tego, że asfalt był zdarty, kamienie, piasek, był zmierzch itp...
Cebra oberwała, powrót z urlopu na lawecie, ja mam 30 dni chorobowego i prawdopodobnie noga w gipsie będzie (uszkodzone kolano).

Więcej, jak wrócę do domu.

NIE BIERZCIE ZE MNIE PRZYKŁADU, UWAŻAJCIE NA SIEBIE!

Oj Dosia Dosia, a mówiłem nie lataj na gumie! :wink:
Szybkiego powrotu na koła życzę.
Dobrze, że to tylko tak się skończyło. :|
Trzymaj się!

PostNapisane: 2010-06-02 09:13:50 
Prawie jak Mistrz Europy

Obecne moto: Yamaha Thundercat
FAKT - SKURWYSYNY!!!! :evil:

http://ostrajazda.com/cutenews/data/upimages/SPstunter350.jpg

Sebastian zawsze w naszej pamięci... :cry:

PostNapisane: 2010-06-02 10:38:05 
Pryszczaty jeździec

ROXI napisał(a):
FAKT - SKURWYSYNY!!!! :evil:

http://ostrajazda.com/cutenews/data/upimages/SPstunter350.jpg

Sebastian zawsze w naszej pamięci... :cry:

Szkoda chłopaka, ale niestety w tym akurat przypadku cały wypadek wpisuje się idealnie w kreowany przez niektóre media wizerunek motocyklisty.
Motocyklista jako ktoś, kto ma w poważaniu przepisy, policje, zdrowie i życie. Nie wiem, nie znałem, nie widziałem, ale tak to właśnie wygląda. Artykuł w tonie typowym dla Faktu, ale nie zmyślili sobie tej historii.
Sam nie jestem święty, ale po przeczytaniu kilku informacji na temat tej tragedii, nie dziwie się że policja czasami dostaje białej gorączki już na sam widok motocyklisty.
[*]

PostNapisane: 2010-06-02 12:15:39 
Człowiek Szafka

Telefon: 693183962
Obecne moto: VFR 800 FI 2000r
Właśnie sobie przypomniałem dlaczego nie zaglądam do tego szmatławca/brukowca jakim jest "antyfakt".
Jedno z tego opisu mnie rozbawiło :) mimo tego że poziom artykułu i pisma jest żenujący to jakim cholera cudem lekarz spojrzy na kask i określi grupę krwi?
Jedynym prawnym sposobem jest badanie grupy lub posiadanie przez ofiarę wypadku książeczki honorowego dawcy krwi.
żadne breloki, opaski, kartki nie stanowią argumentu by lekarz ryzykował swym zawodem podając nie właściwą grupę krwi!!!
Niestety ciemna masa jaką nasze społeczeństwo (tak tak poziom inteligencji spada a przyczyniają się do tego seriale Dr. Haus, jakieś chirurdzy, mody na sukces brazylijska breja, polska breja itp) powoli i sukcesywnie się staje odczyta to jako prawdę objawioną :)
Szkoda chłopaka to jasne ale po co uciekał?
Wzią bym mandat i bym żył!
Niestety prawda jest taka że stunter spowodował zagrożenie w ruchu.

do zmarłego mam szacunek i łącze się w bólu który pogrążeni są rodzina i przyjaciele.

[*]

świeczka też dla faktu i imbecylów pracujących tam
[*]

PostNapisane: 2010-06-02 16:38:54 
Paramedic

Telefon: 112 lub 601100100
Obecne moto: lookinforFZ1
Ten pedał z pagonami niech też sobie nosi oświadczenie woli. Co on qrwa mysli że jest nieśmiertelny? :roll:

Jak napisął stoodent - zadne naszywki, naklejki, breloczki i inne ch*je muje dzikie węże nie są brane pod uwage.

Umieszenie zbliżenia zakrwawionej twarzy umierającego człowieka, uważam za przekopanie sie pod poziom kreta na żuławach i zasadniczo należałoby to nagrodzić prewencyjnym wpie**olem na rzecz społeczestwa. Tak na wszleki wypadek dla cąłej redakcji.

PostNapisane: 2010-06-02 19:45:03 
Wcale nie jestem uzależniony od forum

Obecne moto: Fz6S
Leśmian napisał(a):
należałoby to nagrodzić prewencyjnym wpie**olem na rzecz społeczestwa. Tak na wszleki wypadek dla cąłej redakcji.

Mimo że zwykle daleki jestem od tego typu argumentacji to w tym wypadku jestem gotów zrobić wyjątek.

PostNapisane: 2010-06-02 19:56:58 
Organizator

Obecne moto: brak
ukarać dla przykładu!!

NA PRĘGIERZ Z NIM!!

PostNapisane: 2010-06-02 23:54:10 
Mistrz prostej

Obecne moto: FZ6
Ask napisał(a):
NA PRĘGIERZ Z NIM!!

Z NIĄ - jeśli już :>

PostNapisane: 2010-06-03 09:50:58 
Funkiel Nówka

Obecne moto: Kawasaki ER 5
Chwileczke chłopaki i dziewczęta, proszę mi tu nie usprawiedliwać tej dziennikarki, ponieważ to co napisała zawiera tyle przekłamań i kłamstewek co liczba wykrzykników użytych w jej tekście.

Wcześniejsze artykuły, które były napisane na podstawie wiarygodnych źródeł zbliżonych do policyjnych wyraźnie stwierdzają, a wręcz podkreślają, że żadnego pościgu nie było. Policjanci stali sobie tylko na poboczu i samym swoim widokiem mieli na celu spowodowanie zdjęcia nogi z pedału gazu kierowcom, którzy ich zobaczyli.

Wypadek wydarzył się na ich oczach nie daleko od ich miejsca ich postoju, dlatego znaleźli się tak szybko na miejscu tego zdarzenia, a nie w wyniku pościgu jak sugeruję artykuł. Mając na uwadzę niebezpieczeństwo, że ktoś może ich "wplątać" w ten wypadek od razu kategorycznie się od niego odcieli i ja im w to wierze. Szacunek dla nich za to, żę podjeli jako pierwsi próby ratowania chłopaka.

To, że zginać można przy niewielkiej prędkości przy uderzeniu w barierki najdobitniej niestety służy przypadek wspomnianej wczesniej motocyklistki z Poznania, która upadła bardzo nieszczęśliwie na barierki w chwilę po tym jak ruszyła spod świateł.
Chłopak mógł jechać w miarę normalną prędkością, w końcu znał tą trasę i wiedział na ile może sobie pozwolić i naglę stracił panowanie nad maszyną, plama oleju, awaria motocykla róznie to bywa, ale po co się zastanawiać jeśli można napisać, że motocyklista poruszał się z hiperolbrzymią prędkością dodatkowo uciekając przed policją.

Posdumowując to zastanawiam się jakim nieczułym chujem trzeba być, aby puścić do druku zdjecie młodego człowieka z zakrwawioną twarzą, i jaką bezsilność muszą czuć znajomi, rodzice tego chłopaka, którzy widza to zdjęcie i czytają stek bzdur w których jest on oczerniany, przez jakąś anonimową dzienikarke.

PostNapisane: 2010-06-03 11:14:11 
Mistrz Polski

Telefon: w Play
Obecne moto: Kawasaki ZX9R
ElPaul napisał(a):

Posdumowując to zastanawiam się jakim nieczułym chujem trzeba być, aby puścić do druku zdjecie młodego człowieka z zakrwawioną twarzą.

Kredyt z wysoką ratą za hipotekę :cry:

PostNapisane: 2010-06-03 12:49:10 
Niezastąpiony Skarbnik

Telefon: الوردي في الزهور
Obecne moto: HONDA CBR 600 F4 06
Odnośnie motocyklistki z Poznania jest w komentarzach info, ze dziewczyna jechała za ojcem, miała coś z sercem (prawdopodobnie zawał), na liczniku 40 na godzinę, jak uderzyła to już nie żyła. Taki był tam komentarz bo akurat wczoraj to czytałam

Przykre [*]

Ja miałam więcej szczęścia niż rozumu...

PostNapisane: 2010-06-03 13:01:07 
Mistrz prostej

Obecne moto: FZ6
ElPaul napisał(a):
proszę mi tu nie usprawiedliwać tej dziennikarki

a kto ją usprawiedliwia?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 225  Następna strona