Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2011-01-08 14:02:45 
Pryszczaty jeździec

Obecne moto: FZ6 S
masz może zdjęcie jak rozwiązałeś montaż tablicy rejestracyjnej ?

PostNapisane: 2011-01-08 14:02:45 
admin ręczy i poleca:)

PostNapisane: 2011-01-08 15:23:20 
Funkiel Nówka

Obecne moto: fz6
Zdjęc nie robiłem ,teraz tez nie zrobie bo moto gdzie indziej stoi.Zrobiłem tymczasowe rozwiazanie na dwie plastykowe opaski zaciskowe ,cienkie ale wytrzymale.Od góry o jakas rurke zachaczylem chyba gdzies pod siedzeniem a przy stelazu tez tam cos jest z tego co pamietam o co mozna owinac,trzyma sie stabilnie ale to tylko tymczasowe rozwiazanie ktore sie troche przedluzylo :) mysle ,że trzeba podpatrzyc jak to jest przy markowych akcesoryjnych tłumikach i cos na wzor zrobic

PostNapisane: 2011-01-08 21:16:44 
Pryszczaty jeździec

No ja się już z tym trochę męczę. Wymyśliłem uchwyt i wymierzyłem go, ale czekam aż mi go kumpel zrobi. Jak będzie wszystko pasowało to wrzucę foty.

Ok, uchwyt zrobiony, ale niestety nie zbyt stabilnie i podczas jazdy będzie "bujał" się na boki. Jak będzie ciepło muszę podjechać do kumpla żeby to wzmocnić i wtedy wrzucę jakieś zdjęcia.

PostNapisane: 2011-01-18 17:58:42 
Funkiel Nówka

Obecne moto: fz6n
A więc tak... Zdania nie rozpoczyna się od "a więc" jestem "świeżym" forumowiczem i "świeżym" posiadaczemi wydechów tychże macherów z "Dominatora". Uwag kilka. Pierwszy pod lupę weźmy dźwięk. Otóż nie zgodzę się z żadnym forumowiczem który powie że dźwięk jest brzydki, metaliczny czy jakiś inny wiejski. Brzmi bardzo ładnie basowo, przy ostrym odkręcaniu manetki delikatny świst jak z turbiny, ale żeby powiedzieć że brzmi jakby w środku zagubiła się jakaś śrubka to nie ma mowy. Głośność. Jak was sąsiedzi nie lubią to nie ma się co przejmować że jeszcze bardziej za wami przepadać nie będą. Jeżeli was lubią, to szybko przestaną jak sobie sprawicie DOMINATORY. Ktoś napisał że jest to totalna destrukcja, a ja napiszę że jest to bananza jakich mało:) Dawno nie słyszałem takiej wścieklizny, więc zakup dBkillerów nie jest taki głupi. Moją Joasię dosiadł brat, jak zawracał ok 2 km dalej (zabudowa miejsko-wiejska, bynajmniej nie jakaś pustynia) to było go słychać, a jak robił przegazówkę to ho ho ho:) Na krótkiej prostej nie odparł się pokusie żeby ciutkę odkręcić manetkę to myślałem że się oderwie od asfaltu i przeleci nad chałpą:)
Montaż. I (zdania nie rozpoczyna się też od "i") tutaj chłopaki się już nie popisały. Brak uchwytu na tablice może się okazać najmniejszym i najłatwiejszym problemem do rozwiązania. Rura dolotowa może się okazać prawdziwym problemem. W moim przypadku chłopaki dupnęli się w obliczeniach dość mocno i rury po zamontowaniu prawie wychodziły bokiem. Gdyby nie kumpel który się trochę orientuje w temacie i ma spawarkę którą można bawić się z kajneram (w osłonie argonowej) to bym się zdenerwował. Trzeba było przeciąć rurę i ustawić pod odpowiednim kątem i dopiero pospawać. Zabawa na pół dnia dla doświadczonego gościa z odpowiednim sprzętem. Jak ktoś ma pytania to służę pomocą, filmik dla zainteresowanych mam na facebooku. Pozdro:)

PostNapisane: 2011-01-19 12:10:46 
Pryszczaty jeździec

panicz_wiertnik
wrzuć jakiegoś linka. Tak jak napisałeś dźwięk jest ok, nie mogę za wiele powiedzieć na ten teamt bo moto odpaliłem tylko w garażu, ale metalicznego dźwięku nie było, natomiast było niesamowicie głośno.

PostNapisane: 2011-01-19 13:44:09 
Funkiel Nówka

MAKLER

Wrzucę wieczorem na YouTube, na razie mam tylko na Facebooku

PostNapisane: 2011-01-19 22:02:52 
Funkiel Nówka

Proszę bardzo:)

http://www.youtube.com/watch?v=mN2QnP0I428

PostNapisane: 2011-01-19 22:15:12 
Pryszczaty jeździec

panicz_wiertnik dzięki bardzo. Chodzi ładnie :)

Powiedz mi kiedy kupowałeś te wydechy ? Masz pierwszą wersję tych wydechów czy już po modyfikacjach(czyli takie jak są obecnie sprzedawane na allegro) ? Zdarza Ci się tak, że dymi Ci bardziej z jednego wydechu ?

PostNapisane: 2011-01-19 23:08:20 
Zamykacz opon

Obecne moto: FZS 1000 - 2004r.
No wieesz... wydeszki są nowe. Ja np. czytałem, że się przepalać potrafiły w środku i dopiero wtedy była "śrubka w środku"... ale jednocześnie nie życzę Ci tego, rzecz jasna! A dźwięk na filmiku mi się bardzo podoba! Na prawdę niezły odjazd.

PostNapisane: 2011-01-20 00:05:47 
Funkiel Nówka

No pożyjemy zobaczymy. Są nówki nieśmigane, te co teraz mają na allegro, tylko to są owale. Natomiast dość dobrze się im przyglądnąłem, też od środka i... Rzeczywiście może się okazać że z jednego komina kopci bardziej z drugiego mniej, bo w miejscu rozwidlenia rury dolotowej światło jednej z nich jest trochę na spawaniu ograniczone. Ciężko to wytłumaczyć, jakby można było narysować to szybko wszystko stałoby się jasne.

PostNapisane: 2011-01-20 00:16:11 
Funkiel Nówka

Polecam jeszcze zobaczyć 2 filmiki które pod tym samym kontem są na Youtubie. Ciekawe co na to powiecie:) 2 razy w sytuacji beznadziejnej uratowały mi tyłek. 2 klaksony (prawa + lewa strona) firmy Stebel, każdy na podwójnej sprężarce, jeden średniotonowy, drugi niskotonowy, jeden o mocy 138dB, drugi coś koło tego. Wystarczy dotknąć za spust i wszyscy puszkarze dookoła ustawieni:)

PostNapisane: 2011-01-20 10:18:20 
Pryszczaty jeździec

panicz_wiertnik hehehe nie ma się co dziwić że puszkarze ustawieni w moment :) Naśmiałem się z tego klaksonu :)

PostNapisane: 2011-01-20 10:51:51 
Funkiel Nówka

Jak lokomotywa:) Tylko słaba jakość nagrania i bidnie oddaje to pierdol....cie:) Jak się cieplej zrobi to nagram coś bardziej profesjonalnego

PostNapisane: 2011-01-20 15:37:00 
Zamykacz opon

Obecne moto: FZ6 naked black matt
Nierównomierne rozłożenie spalin w wylotach jest normalne. Jedna puszka z jedną rurą kolektora umieszczona nie równo na środku powoduje taki efekt. A co do Dominatora to oczywiście o gustach się nie dyskutuje, natomiast słyszałem ich kilka i była to porażka. Źle Ci nie życzę oczywiście, ale obawiam się, że za jakiś czas będziesz miał dźwięk dziurawego rondla :-/

A sygnał to porażka.

PostNapisane: 2011-01-20 17:00:29 
Funkiel Nówka

Sygnał jest bardzo czysty ale po prostu za mocny i mikrofon tego nie ogarnął. Muszę to nagrać z większej odległości albo lepszą kamerką, bo na prawdę robi wrażenie. No i tak jak w reklamie na przeziębienie, nie ma smakować tylko działać. To z kolei nie jest do słuchania symfonii Beethovena, tylko w przeciągu kilku milisekund główny zainteresowany powinien się zorientować że robi coś nie tak.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona